Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lapsesoov
PCOS ja rasestumine
 
kriips 22. aprill 2014, kl 21.54
Kindlasti selline teema, millest palju kirjutatud. Olen paljut ka lugenud. Aga mul hoopis konkreetne küsimus, et kas kellegile on sarnane ravi määratud nagu mulle, et selle sündroomiga ikka laps saada.
Nimelt määras arst mulle Diane kuuri 4-ks kuuks, et mingine hormoon korda saada, et siis sügisel vaatab uuesti ja kirjutab siis juba rasedust soodustavat ravi (testosteroon ja östrogeen korras). Arst kes sellise raviplaani pani, on tunnustatud ja hinnangute poolest heas kirjas. Küll aga tahaksin teada, kas kellegile on sarnane ravi määratud? Diane ju rasestumisvastane... EI suuda otsustada, kas see ravi läbi teha või oodata veel (päevad pole 3 kuud käinud).
Seda metformi (vms) ei saa kirjutada, sest veresuhkur on korras.
Kas keegi üldse selle sündroomiga on kuidagi rasedaks jäänud ja milline oli raviplaan?
 
tule taevas appii 23. aprill 2014, kl 06.20
Taas üks debiilik kes kirjutada ei oska. Me saame siin nüüd toredasti mõistatada sinu idiootseid lühendeid.
Pista see PCOS omale peesse ja jäädki rasedaks.
 
kkkk. 23. aprill 2014, kl 10.37
Mul onküll lihtsalt PCO, kuid olen lugenud palju PCOS kohta. Kindlasti ei soovita "ravida" pillidega. Kui pillid ka aitavad, siis on lahendus ainult ajutine - jah, tsüstikesed võivad kaduda,aga nad on tagasi kohe, kui pillid lõpetad. Lisaks võivad pillid hormoonid sassi lüüa ja emaka limaskesta olematuks muuta.
Parem nõua duphaston+serophene kuuri ja LAP operatsiooni. Ja kui oled juba kaua üritanud (no vähemalt aasta), siis soovitan pöörduda viljatusarsti juurde, sest nemad on olulisemalt pädevamad kui tavalised günekoloogid :)
Pillidega raviti nõukaajal, seepärast on arste, kes endiselt arvavad, et pillid on lahenduseks.

Edu!
Ja eelmisele postitajale - kui lühendist aru ei saa, siis ei oska sa ka aidata. Miks hakata sõimama?
 
105 24. aprill 2014, kl 16.44
Täielik idioot oled, kommenteerija nimega tule taevas appi!


Kriips, minul on PCOS juba 10 aastat. Lapse saamise soov on suur, kuid siiani pole õnnestunud. Diane osas kahtlen väga. Mulle pandi viljatuskliinikus hetkel raviks Metformin (kuigi veresuhkur on mul ka korras!)+Duphaston. Pole raviga alustanud ja seega ei tea, kas aitab :(

Kuna Diane osas kahtlen väga (sõin seda aastaid), aga see pole ravi, vaid n-ö päevade esile kutsumiseks ja need päevad on ju anovulatoorsed, siis mina (Sinu asemel) küsiks nõu mõne teise arsti käest
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!