Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lapsesoov
hormoonspiraal mittesünnitanud naisele
 
kiis 14. august 2007, kl 11.48
Niipalju kui uurinud olen, soovitatakse hormoonspiraali rohkem juba sünnitanud naisele. Kuid kas seda on kasutanud ka keegi, kes pole veel sünnitaud? Ise ma ei soovi veel vähemalt 2 aastat lapsi saada, pillid ja plaastrid mulle ei sobi, pharmatex ei ole väga kindel asi ja kondoomiga ei tunne mees midagi. Peale spiraali rohkem nagu midagi pähe ei tule, kuid kuna ma sünnitanud pole, siis pole kindel, kas tasub sellele mõelda.
 
irw 14. august 2007, kl 11.53
küll ta ikka tunneb. Pole veel ühelgi jäänud sellepärast tulemata. Aga kui sa eelistad enda tervist tema mõnu jaoks rikkuda, siis lase aga käia.
 
zimmo 14. august 2007, kl 12.48
mitte mingil juhul ei soovita- see võib su tuleviku lapsesoovid aastataks edasi lükata. Endal pole õnnestunud peale hormoontablettide võtmise lõpetamist lapseootele jääda, kuigi ise oleme mehega pisikese tulekuks valmis ...
 
oleneb 14. august 2007, kl 17.14
ühel mittesünnitanud tuttaval oli spiraal (meditsiiniliste näidustuste tõttu), ja vist isegi 7-8.aastat ja üsna pea pärast seda jäi rasedaks. Aga kõik on individuaalne, mistõttu ikkagi peaksid oma arsti käest seda uurima.

aga zimmo'le: ka tablettide mõju on individuaalne, mõni jääb kohe peale nende lõpetamist ja kannab kenasti lõpuni, mõni jääb kohe, aga paar korda katkeb. Ja mõni saab alles siis, kui loobub lootmast - mis sagedasti võib olla seotud just sellega, et on liiga püüdlikult püütud saada - stress, frustratsioon jne, kõik mõjutab. Võta vabamalt ja vaata mis juhtub.
 
Mashka 14. august 2007, kl 22.59
Mul oli tavaline vaskspiraal sees. Kuigi last pole, pole ka tahtnud ja kaustanud kondoomi kui on tegija olnud, nii et ei tea kas tuleks kui yritaks aga muid vastuna'idustusi eriti ei olnud. Krambid olid natuke tugevamad kui muidu aga mitte palju.

Nii et vist ei ole abiks no'u.
 
on 01. september 2007, kl 16.25
ainuke jama on hormonaalspiraali panemisega mittesünnitanud naisele see, et see on valis, kuna emakakael on niivõrd väike ja arstid selle pärast ei taha eriti panna... aga kui sa piisavalt oma arstile peale käid ja ütled, et kannatad selle valu välja, ega neil midagi muud üle jää...

minu arst just rääkis sellest, et keeruline on arsti jaoks ja valulik patsiendi jaoks....

mina võtsin poolteist tundi varem mitu valuvaigistit ja väga hull ei olnud, natsa valus oli, aga eks see ole ka individuaalne kui valus ja kas üldse kellelegi on...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!