Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lapsesoov
kuidas rasestuda?
 
üritaja 17. august 2007, kl 11.38
Küsimus järgmine: kui ruttu tohib pärast seksimist ennast "seest" puhtaks pesta? Vahemärkus: üritame beebit saada.
Probleem tõsine, sest kui rohkem kui üheks ööks selle löga sisse jätan on kohe põiepõletik platsis.
Kas on tõsi, et seemnerakud "ujuvad" emakakaelast sisse ära ja need hakkavad uut elu looma ja need, kes tuppe jäävad, need on juba ette hukule määratud. Või lähevad need tupest ka mingi aeg (kui välja ei pese) edasi.

Vabandust selliste totrate küsimuste pärast. Aga tõesti ei tea.
 
khmm 17. august 2007, kl 11.50
no üldiselt arstid ütlevad, et tupekeskkonna tasakaalus hoidmiseks ei tohi üldse tuppe seestpoolt pesta. on su mees ikka terve (nt põletike suhtes kontrollitud), miks ta muidu sulle kogu aeg põletikke tekitab?

rasestumisega on nii, on naa. kui vahekord juhtub täpselt ovulatsiooni ajale, siis pääsevad spermatosoidid kohe edasi ja jõuavad õigesse kohta mitte rohkem kui tunni-paari jooksul. :) aga kui olla vahekorras enne ovulatsiooni algust, siis on tupes emakakaela ümbruses lima konsistents selline, et spermatosoidid ei pääse sealt läbi. kui nad aga suudavad seal paar päeva elus püsida (spermatosoidid on tupes elujõulised kuni neli päeva!) ja ovulatsiooni ära oodata, siis võib veel rasestumine toimuda. samas ei usu ma ilmapealgi, et sul kõiki spermatosoide õnnestuks välja pesta. :)

aga tõsiselt, selliste kaebustega pöörudksin ma kindlalt uuringutele ja saadaksin mehe kindlasti ka. terve naise ja terve mehe puhul ei tohiks sperma küll mingeid põletikke põhjustada!
 
nohnii 17. august 2007, kl 12.37
tuppe ei pesta seestpoolt.
enne sexi on vajalik hügieen nii naise kui mehe poolt. et mees ei roniks pesemata noksiga tuppe.
peale sexi käi pissil, sellega väljutad põletikku tekitavad bakterid.
 
üritaja 17. august 2007, kl 13.21
mure ongi sellega, et tsükli pikkus erineb kuude lõikes, seega ei saa alati ovolatsiooni aega täpselt teada. seepärast üritamegi iga kolme päeva tagant (kui ov peaks toimuma).

hügieen pole kunagi probleemiks olnud - ei minu ega mehe puhul.
 
alpha 17. august 2007, kl 18.27
to üritaja: saan täiesti Su murest aru, kuid ... sama saavutad ka lihtsalt pärast vahekorda pissil käies - bakterid uhutakse kuseteedest minema ja põiepõletikku ei teki.

Tuppe pesta tõepoolest ei maksa (ja tegeliikult konkreetselt see ei hoia miskitkipidi ära põiepõletiku teket).

Sellega tahan öelda, et minu organism käitub täpselt samamoodi kui sul - kui pärast vahekorda voodist välja ei karga (kuid tualetti siis), on hommikuks põletik platsis.
 
a 21. august 2007, kl 08.57
nende sümptomite alusel võiks pakkuda, et teil on "ureaplasma". Endalgi olid kogu aeg probleemid kuna õige arst teele ei sattunud.
 
alpha 22. august 2007, kl 01.24
Ureaplasma tekitab põletikku suguorganites, meil aga probleem korduva põiepõletikuga.
Kusjuures olen sünnitanud 2 last ja raseduse ajal on Ureaplasma analüüs kohustuslik. Keegi aga midagi leidnud ei ole.
 
hj 23. august 2007, kl 03.35
kuidas saab põiepõletik spermaga seotud olla ma ei mõista. see kust uriin välja tuleb ja see auguke kust sperma sisse läheb on kaks täiesti erinevat auku
 
ly 23. august 2007, kl 16.50
põiepõletiku ja sperma seose kohta ei oska midagi öelda - pigem kipun nõustuma, et kas mehel on mingi põletik, mis välis(sugu)organeilt maha pesemata satub kuseteedesse? loodetavasti ei ole sa oma tupekeskkonnale liiga teinud selle pesemisega - seda tõesti ei tehta, sest tuppe sekretsioon (vabandust, kui terminiga eksin, aga tean üldjoontes) on üldjuhul piisavalt happeline, et kõik "üleliigne" kenasti välja ajada.

Igaljuhul tasuks arstiga konsulteerida, vajadusel vastavad testid teha.


Ma ei saa aru, miks meil koolis terviseõpetus lonkab? (ja see ei ole küsimus ega kommentaar ainult üritajale, vaid tõesti, ma ei saa sellest aru)
 
alpha 23. august 2007, kl 22.51
to hj ja ly: Seda tõesti ei tea need, kellel ei ole sagedaste põiepõletikega pistmist. Aga pole ka vaja teada.

Muideks, on konsulteeritud nii günekoloogi kui perearstiga. Viimaselt see tualetis käimise soovituski. :)

Tegemist siis mõne naise organismi iseärasusega - kuseteed on pisut teisemad kui tavaliselt ja tupes normaalset keskkonda loovad bakterid (needsamad, mida ei tohi välja pesta) hõõrutakse vahekorra käigus minimaalsel määral kuseteedesse, kus need siis paljunema hakkavad. Et aga põie ja kuseteede jaoks on need võõrkehad, tekibki põletik.

Nagu juba eespool ütlesin, kui te pole kokku puutunud, ei maksa kohe hakata paari suguhaiguste vmt kaela ajama :P
Seda tõesti on uuritud juba aastaid, erinevate arstide poolt ning pole midagi haiguslikku leitud (ja minu puhul see anomaalia geenidega kaasa saadud - mu ema täpselt sama vastuvõtlik põiepõletikule).
 
ô 24. august 2007, kl 14.14
Kui sa nii tark oled siis jääb arusaamatuks milleks sa siia kirjutad??
 
vanamutt 26. august 2007, kl 18.42
Peale vahekorda, kui pesema lähete, tuleb raudselt pissida, siis uhate kuseteedest välja selle sodi, mis põiepõletikku tekitab. Vanaemade tarkus ja alti toiminud.
 
üritaja 30. august 2007, kl 16.32
Suured suured tänud, kes viitsisid natukene kaasa mõelda. Probleem on tõesti tõsine. Sain siit mõnele küsimusele vastuse. Mees ka arstile aja kinni pannud. Loodame, et saame abi. Oleme juba eelmise aasta augustist proovinud ja üritanud (oktoobrist juba kõik meetmed kasutusele võtnud, basaali mõõtmised, ov testid). Tõsi küll aasta alguses õnnestus, aga see õnn kestis vaid 6 nädalat. :(

Aga me ei anna alla.
 
Kats- 06. november 2013, kl 15.15
Kas tohib küsida kuidas siis läks? küsin kuna endal sama mure :)
 
hj 27. detsember 2013, kl 15.21
Kamoon pesed end ikka väljast puhtaks, pudeliharjaga sisse ära roni.
 
Dr. Karro 21. jaanuar 2014, kl 18.34
See mis voolab välja, see voolab ja mis jääb sisse, see peab seal olema.
Pärast vahekorda tõsta pepu kõrgemale 5 minutiks ja siis mine pesema. Aga mitte mingil juhul seest. Sellest võid tõsise põletiku saada.
Kui põletikuga probleeme ikka, siis mõlemad arsti juurde, muidu pärast, kui oled juba rase, siis võib mõni haigus väga palju kurja lapsele teha.
 
mure .. 04. veebruar 2014, kl 20.07
Teree, mul on mure. Ei tea kas keegi veel selle all kannatab .. Mure selles, on soov last saada. Päevad jäävad koguaeg ära, arstil olen murega käinud, sealt ei tulnud mingit vastust. Ma ei saagi ju ovulatsiooni aega välja arvutada kui päevi pole ..
Andge nõu, mida teha ?
 
Perit 08. veebruar 2014, kl 10.17
Sul pole midagi arvutada ju, kui päevi pole. Pole päevi, pole ka lapsel kuskilt tulla ju :D Palun käige rohkem koolis, mitte ärge istuge kaubanduskeskustes kooli ajal.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!