Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lapsesoov
kunstlikust viljastamisest
 
naine, kohe 30 16. september 2007, kl 21.14
Jagage palun kogemusi, kellel on teemaga kokkupuudet olnud.

Plaanin lähimate aastate jooksul suure tõenäosusega kunstliku viljastamise läbi teha ja alustan nüüd tasapisi kõikvõimaliku info kogumisega.

Lisaks sellele, et see on rahaliselt kulukas protseduur on kindlasti veel oi kui palju nüansse - kõik kogemused on teretulnud!
 
M 16. september 2007, kl 21.34
Ise pole kogenud, aga kahel tuttaval on sündinud kaksikud.
Loomulikult teel nad lapsi ei saanud millegipärast.

Kolm "istutati" sisse, aga kaks jäi pidama.
Tavaliselt vist pannaksegi neid särtsakaid rohkem pessa, et
ükski pidama jääks.
 
yxmees 16. september 2007, kl 21.57
ajaksin asja sul korda kui soovi, milleks raha raisata kunstlikule viljastamisele?
 
naine, kohe 30 17. september 2007, kl 10.24
Viimasele.

Eks neid oleks kindlasti, kes asja korda ajaksid.
Ma eelistan last saada kas armastusest või täiesti üksi.
 
handsup 17. september 2007, kl 11.24
Ma otsustasin ka 30-selt, et tuleb kunstlikku viljastamist proovida. Nüüd sain just 32 ja olen 15-ndat nädalat rase. Tee selleni oli ikka suht keeruline ja närvesööv. Igastahes soovin sulle jõudu ja õnnestumist juba esimesel katsel. Oma kogemustest võin öelda, et esimene katse ongi nii huvitav ja ka veidi hirmutav, aga kui juba mõned ebaõnnestumised selja taga, siis muutub tõesti tüütuks.
 
naine, kohe 30 17. september 2007, kl 12.56
handsup, palju õnne! Soovin sulle kenasti kulgevat rasedust!

Palun jaga veel kogemusi. Mis oli kõige närvesöövam? Kas ebaõnnestumised on rasked psühholoogiliselt või ka füüsiliselt tervis kannatab?
Ja kas rahaliselt maksab üks protseduur nii 15000kr kanti?

Aitäh.
 
naine, kohe 30 17. september 2007, kl 13.01
Ja veel mõtlen, kuidas lapse küsimustele isa kohta tulevikus vastuseid anda, lapsele tahaks ikka vaid parimat. Kas teil armsad saatusekaaslased :) on sellele küsimusele vastus olemas?
 
M 17. september 2007, kl 13.19
Kui sa tahad lapsele parimat,
siis sa oled valel teel.

30 pole mingi viimane number lapse tegemiseks.
Küll tuleb ka õnn sinu õuele.
 
naine, kohe 30 17. september 2007, kl 15.25
Ma ei välista võimalust, et tuleb õnn ka minu õuele, aga tahan olla ka selleks variandiks ette valmistatud, et seda ei juhtu.
Ma ei soovi lapse isaks inimest, kes nö lapse teeks - sellisel juhul siiski pere - aga kõigile seda õnneks v kahjuks ei jätku.
 
samuti naine 17. september 2007, kl 16.16
kunstliku viljastamise teemadel soovitan teist foorumit
www.imedevaikefoorum.pri.ee
Sealt leiad oma küsimustele ka vastuseid!
 
korduvalt samal teel käija 17. september 2007, kl 21.44
Sorry, minu meelest väga jube koht arutleda delfis sellist rasket teemat. Mõtekam oleks suhelda Teil meili teel.
 
hmmmm 20. september 2007, kl 23.08
Ega see nüüd ei-tea-mis-raske teema kah pole. sõltub kõik sellest, kuidas asja võtta. Pole ju mõtet pabistada ja sabistada. Tuleb teha vastavad protseduurid läbi ja kui õnnestub, oledki varsti ema. Mõttetu mõelda igasugu asju ette ja taha. Mul laps juba 5ne, tore tydruk, tubli ja hakkaja:)) Polnud see protseduur midagi nii hirmus ja närvesööv.
 
kah üks 21. september 2007, kl 13.47
Mina olen küll iserasustuja, aga kahjuks läks kahe eelmise rasedusega halvasti. 35selt jäin üksi ja hakkasin ka selles suunas tegutsema. Esialgu kulus hulga raha iui protseduuridele, kuna mul polnud ühtegi terviseprobleemi ja ivf-ks nõusolekut ei antud. Peale paariaastast katsetamist leidsid arstid, et sellel pole vist eriti suurt mõtet. Alates aasta algusest olen teinud 2 ivf katset. Siirdati 2 embrüot, kuid 1. katse ebaõnnestus, praeguse kohta ei oska veel öelda. IVF puhul kompenseerib Haigekassa iga katse pealt 10000 pluss mingi summa tuleb täiendavast ravimihüvitisest. Polegi iseenesest nagu väga koormav rahaliselt, sest võrreldes iui-ga on õnnestumiseprotsent märkimisväärselt suurem. Kuigi hiljutine katse läks mul maksma kõvasti üle 30000 tuhande, kuna seekord kulus rohkem ravimeid.

Nii et valmistu ette, et lihtne ja kiire see asi ei ole, aga kui tulemus käes, siis tekib lotomiljonäri tunne. See kõik on seda väärt! Ma alguses arvasin ekslikult, et mis seal ikka nii väga keerulist: valid välja kliiniku, doonori, maksad raha ja ongi hospti kõik korras. Võib juhtuda, et jääd kohe ootele, aga võib minna ka päris kaua aega. Edu sulle.
 
teine 22. september 2007, kl 05.20
MInagi olen selle tee suvel nüüd läbi teinud ja vedas esimesel katsel, 10. nädal jookseb. Samamoodi ütleks, et parim, kui esimese katsega läbi teed, muidu läheb vaimselt kurnavaks ja kurvaks. Kuidas täpselt see käib, seletatakse kliinikus. Aega võtab u kaks kuud, kuni tulemuse teada saad - raha kulub üle 20 000 krooni ja tuleb olla lihtsalt täpne nende süstide ja ravimitega, muud midagi. Ja õnne peab ka olema! Mis puutub sellesse, mida öelda lapsele isa kohta, siis mõtle sellele siiski hiljem. Mulle meeldis ühe ema selgitus taolisel juhul: et peresid on erinevaid. Mõnes pole lapsi, mõnes isa. Sina oled sellisest. Ja mina soovitakski olla lapsega võimalikult aus. Laps võtab üsna rahulikult uudist, et tema sai alguse kliinikus, kuna emal muidu asi ei õnnestunud, ja et isa aitas selliselt, et andis oma seemne. KUid et sel juhul seadus käsib isa andmed saladuseks jätta ja nii ongi. Ei kõla ju väga jubedalt.
 
kolmas 23. september 2007, kl 13.53
Teine, palju õnne sulle!!! Ja see seletus, mille sa näitena tõid, meeldis ka minule.

Kui tohib küsida, kas sulle tehti kohe ivf? Minu eelmine arst oli kategooriliselt selle vastu. Kõik analüüsid on mul alati korras olnud, ovulatsioon toimub, munarakud kasvavad ilusti. Seega polevat põhjust organismi hormoonraviga kurnata. Tegin läbi mitu iui-d ja need ei õnnestunud. Lõpuks vahetasin arsti ja anti ka roheline tee ivf-le. Teine arst ütles kohe, et iui on küllaltki mõttetu, õnnestumise protsent väga madal. Muidugi ei mõju kunstlik rakkude kasvatamine tervisele hästi, aga mis teha. Võtan selle riski, sest titeisu on suur! Tegelikult polegi midagi hullu. Isegi süstimine, mida ma varem kohutavalt kartsin (endale süstide tegemisest rääkimata), on nüüd täitsa käpas. Igatahes loodan parimat.
 
Teine 23. september 2007, kl 14.30
Mina pöördusin kliikusse ise ja võeti kohe jutule. Olin oma arsti juures ennem aasta otsa kontrollis käinud ja püüdnud sel ajal ise rasestuda - ei õnnestunud. Mingit küsimust saatekirjast ei olnud. Sain alles seadust lugedes teada, et med näidustus peab ka olema. Ju siis minu jutt mõjus piisavalt veenvalt, et võeti ette. Mul on küll juba kaks last ja on olnund kaks raseduse katkemist, nii et rasedaks olen jäänud küll. Ei tea, miks siis seekord IVFi läks selleks vaja. Ja mina ka lugesin, kuid võib süstimise käigus tekkida hüperreatsioon jne - aga läks õnneks, mul ei esinenud mingeid kõrvalekaldusi ja vaevusi, kuni siis veretest rasedust näitas. Raseduski on seni kulgenud vaevuseta...
 
. 23. september 2007, kl 20.12
Isa andmed saladuseks jätta? Ei kõla jubedalt? See on kõige jubedam asi, mida kuulnud olen.
 
sooviks ka 24. september 2007, kl 10.43
Millise arsti juures käisite.
 
soovitus 24. september 2007, kl 16.04
30 aastane inimene peaks ivfi info juba ise netist kätte saama.See on igas keeles sulle vajalikku infi täis.On tõesti tobe koht siin uurida ja loodan, et sinf ka imedefoorumi liikmeks ei võeta.
 
vilja ants 25. september 2007, kl 02.20
sul on ju paps miljonär, ära põe. viljastu aga lõdvalt
 
Jeesus 28. september 2007, kl 08.09
issand kui õelad te inimesed olete!
Kui teile see teema ei meeldi, siis ärge üldse avage seda, mis teile ei meeldi. Teemasid on ju teisigi.
Ja algajad ifitajad ju tõesti ei tea kust infot saada!
NOMAEIVÕI.
 
to soovitus 30. september 2007, kl 01.29
See foorum ongi teistele oma kogemuste jagamiseks ja soovitavalt heatahtlikuks diskuteerimiseks. Kui nii õel oled, mine sinna kus sinule rohkem sobib.Teema paljudele naistele hell aga mitte tabu, rääkimine/lugemine/kirjutamine aitab või julgustab paljusid viljastumisprobleemidega naisi.
 
to handsup 07. oktoober 2007, kl 19.21
kas oled seesama handsup imedefoorumist? pole sind seal ammu näinud. siirad õnnesoovid, et hakkama saite:)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!