Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lapsesoov
Tahan last, aga...
 
Merili 22. september 2007, kl 12.02

Nii väga tahaks last!!! See ei ole mingi hetkeline soov, koguaeg olen tahtnud.. Viimasel ajal see soov eriti tugev. Mees ka tahaks. Aga probleem selles, et mul ülikool pooleli.

Süda ütleb, et kui ikka lapsesoov nii suur, siis milleks oodata, nüüd ja kohe!
Mõistus jällegi, et tuleks oodata kooli lõpuni. Sest kahtlen, et mul hiljem oleks aega ja viitsimist kool lõpetada.

Mis te arvate, mida teha?
 
Merili 22. september 2007, kl 12.07
Ja väike hirm on selles suhtes ka, et äkki hiljem ei saa lapsi.. või mida iganes.. juhtub...
 
eleni 22. september 2007, kl 12.38
mina tean mitut s6brannat, kellel ylikool poolele ja vahepeal saavad lapse ja natuke hiljem on ikka l6petanud. ma arvan, et kooli parast ara seda edasi kyll lykka kui soov on last saada, hiljem ongi hea, saada natuke rutiinist valja ka.
 
mul ikka 23. september 2007, kl 14.04
kõik asjad järjekorras.. kool ja siis laps
 
noh 23. september 2007, kl 17.28
kool ju ei kao kuhugi. Kui arvad, et õige aeg, siis ka on õige aeg praegu. Elada tuleb praegu, mitte tulevikus...
 
rahu 23. september 2007, kl 18.08
mul on terve kari tuttavaid, kes ülikooli ajal lapse said, mina kaasaarvatud, kõik lõpetasime kooli ilma vahet jätmata.korralik aja planeerimine ja tugev koostöö mehe ja sugulastega ja asi toimib ning pole üldse keeruline.
 
lee 24. september 2007, kl 18.06
Eks sa ise tead, kui hakkaja sa oled. Mina lõpetasin ise lapse kõrvalt nominaalajaga väga heade tulemustega, üks sõbranna võttis aasta pikendust, teine kaks aastat, kolmandal jäigi pooleli. Üldiselt on lapse kõrvalt õppida päris hea, minu kogemus on see, et töö kõrvalt on lapse saamine palju keerulisem.
 
küss 24. september 2007, kl 19.01
vana Sa oled?
 
Merili 25. september 2007, kl 18.56
 
Oi jah 27. september 2007, kl 13.06
oota veel natike ikka - ela ise ka enne ja siis tee lapsed.
Mina 27 ülikool läbi, magistergi tehtud, ametiredelil ronitud, värskelt abielus ning nüüd alles hiljuti on tekkinud mõte ja tõsine soov last saada.
Sinu vanuses olin sama dilemma ees - hetkel hea meel, et tookord sai kooli kasuks otsustatud :D
 
Aurelia 27. september 2007, kl 14.49
Oleneb kui vana oled? Kui ikka 20 siis on veel aega. Tee ülikool läbi, saa töökoht, raha ja alles siis tee laps.
 
germalo 29. september 2007, kl 23.18
Noh, väga palju oleneb ka sellest, kas see mida sa õpid, tõesti sind huvitab, või sai ülikooli mindud põhimõttel- kuhugi peaks astuma ja mingi kõrghariduse kätte saama. Viimasel juhul õpid ilmselt üsna vastu tahtmist ja on loomulik, terve aeg järjest koolis käia tundub liig ja sa otsid võimalust midagi muud teha. Kui oled kindel, et majanduslikult hakkama saad, siis võid teha, mis rohkem meeldib ehk siis lapsed noorelt ära sünnitada. Pärast vaatad, kas üldse jätkata kõrgharituks pürgimist või saad ka selleta hakkama.
 
p 01. oktoober 2007, kl 00.27
ei noh kui tahad oma elu raskeks teha saa jah laps kooli kõrvalt,muidugi lõpetad kooli ka lapse kõrvalt vaevaga ära,aga selle arvelt kannatab ju laps kui sul tema jaoks aega pole
 
ki 01. oktoober 2007, kl 19.07
aga mina jäin planeerimatta rasedaks,mis ei tähenda et mu poeg oodatud ei olnud muidugi oli.. kaks aastat jäi vahele ma olen keskkoolis alles .. ja olen ka 20 nyy dlopetan keskkooli ja kavatsen ka ylikooli minna ja kui aus olla siis mul oli esimene aasta lapse korvalt väga raske kkoolis käia ning sellepärast jäigi vahele ... aga nyyd poeg suurem ja käib lasteaias kuid siiski kuna laps on ikkagi suhtleiselt palju hiage siis jään koolis ysna palju maha ja pean kodus jubedalt tuupima,käin päevakoolis mitte täiskasvanutes ...
 
:) 01. oktoober 2007, kl 23.00
Ma imetlen selliseid emasid ,kes jõuavad lapse kõrvalt ka koolid ära lõpetada!
 
miina 03. oktoober 2007, kl 20.58
Mina lõpetasin ka lapse kõrvalt ülikooli, olin 21 kui laps sündis. Tagantjärele vaadates tundub küll, et olin väga noor, kuid nüüdseks on kool lõpetatud, karjääriredelilgi edasi ronitud ja teine lapsgi muretsetud. Aguses oli loomulikult raske. Olin lapsehoolduspuhkusel peaaegu maksimumaja ja siis läksin tagasi kooli. Seda selleks, et saaksin lapsega rahulikult aega veeta. Palju on aidanud ka meheema. Eks see kõik oleneb sinust endast ja mehest, koos peate selle kõik läbi mõtlema.
 
sinilill 18. oktoober 2007, kl 11.35
uuri aga enne koolist, ega nad mõnd ainet maha võtma kavast ei hakka- mu vennal jäi ülikool lõpetamata kuna pidi enne lõppu sõjaväkke minema- tagasitulles selgus, et lõpetamiseks paari ainet tema koolis enam ei õpetata- seega pidi 2 aastat maha viskama ja uuesti alustama- õnneks sai osad ained üle kanda- aga jama ja meelehärm missugune.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!