Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lapsesoov
Tahan last / ei taha last
 
Luisa 13. oktoober 2007, kl 12.29
Tahan millalgi last, aga kardan ka. Kui kõht hakkab kasvama, ja jutud hommikustest iiveldamistest-oksendamistest, sünnitusvalud jne jne - see hirmutab.
 
to 13. oktoober 2007, kl 14.22
sa pole veel valmis. ja kas on partner sulle mehe eest?
 
siiralt 13. oktoober 2007, kl 23.27
ära sünnita veel. Soe soovitus, sest see pole valmisolek, kuigi need tundemärgid jäävad paljudele ka 30stena. Kui oled 20-25, siis oota - kui üle 3u.0, siis oled emarolliks sobimatu (vähemalt vaimselt)
 
% 14. oktoober 2007, kl 16.33
mina lähtun sellest, et ma ei taha, et mu lapsel oleks vanad vanemad. st ma pigem trotsiks igasuguseid hirmujutte laste saamisest ja saaks lapsed varem kui hiljem. ma ei taha näiteks 60selt oma lapse ülikooli lõpetamisele minna, tahaks ikka noorem ja kobedam olla. peale 30 eluaastat pidi ka sünnitusjärgne kaal aeglasemini alla minema, paljudel juhtudel ei pidavatki taastuma enam sünnitusjärgne kaal, kuna naine on 30ndates eluaastates sünnituseks pigem vana.
 
kyynik 15. oktoober 2007, kl 12.18
tead % ära tule siia jutuga naised saunas rääkisid. 30ndates sünnitav naine pole vana. Pigem on küsimus enda suhtumises, vöibolla sina töesti oled 30ndates juba vana. Ja see kaalu asi on ikka individuaalne, oleneb ka sellest, milline su füüsiline vorm oli enne rasestumist ja palju muud. Kui aktiivne oled jne. Kui loed vanemaid teemasid siit, siis nii mönigi "noor" ema on kirjutanud, et kaalu ikka 10 kg rohkem kui enne rasestumist, aga pole midagi eriti selle heaks teinud ka, et kaal alla läheks.
 
anneli 15. oktoober 2007, kl 14.40
mina arvan et...
ise olen 20 ja ootan planeerimata last ja kõik mis olen rasedus ajal läbi elanud oli ikkagi imetore,kohe kohe hakkan sünnitama..
polex ise ka arvanud et valmis olen aga näädsasiis kõik tuli rasedusega ja see on tore...
ja nüüd olen 100 %kindel et olen valmis emmex saama:)
 
Luisa 16. oktoober 2007, kl 21.51
24 olen.
Ematunded on olemas, tahaksin et mu kunagine laps tunneks oma vanematega väga hästi, ja ta oleks armastatud ja oodatud.
Tahan talle maailma parimat kodu, armastuse mõttes:) Anda kõike soojust, millest tundsin ise puudu olevat...
Aga ikkagi, mida tõenäosemaks muutub võimalus last saada, on hirmutav. Striiadele kaldun kah:(
 
MissPiggy 16. oktoober 2007, kl 23.03
Sa ei ole siis veel valmis.
Ma olen nõus igahommikuse iiveldusega, julmade sünnitusvalude ja mis iganes veel minuga teha saab üks rasedus, kui mulle antaks vaid võimalus sünnitada terve laps.
Ma tean, et hullemat füüsilist ja psüühilist valu ei saa see rasedus teha, kui mida ma juba läbi elanud olen.
 
Üritaja 18. oktoober 2007, kl 15.54
Ma pigem muretsen sellepärast, mida ma oma lapsele kaasa ellu annan, kuidas ma teda kasvatan. Ei tahaks küll, et ükspäev minu laps varastab, piinab endast nõrgemaid,kihutab sõpru autoga surnuks vms.
Aga ega ma ka valmis ei ole, kuigi üritan, tulles vastu mehe soovile. Tundub, et mu keha saab sellest aru ja mul ei ole päris pikalt rasestumine õnnestunud.
 
Liisu 26. oktoober 2007, kl 16.09
Sinu kirja järgi küll ei saa määrata valmisolekut nagu osad siin teevad. Ka "valmisolev" tulevane ema võib karta. Muidugi lapse saamine võib tekitada mitmeid hirme, et kas saan ikka hakkama jne jne aga see läheb kõik üle ja mööda ja kui laps sünnib, siis oskad kindlasti teda kasvatada ja anda talle soojust ja armastust. Kui mul kõtu juba ette tuli ja lapse sünd üha reaalsemaks muutus, kartsin tihti sünnitusele minna ja ütsin mehele et tema läheb minu eest :)) Muidugi on see hirmutav, sest siis ei ole enam miski endine, mitte kunagi.

Kui sul on soov emaks saada, siis ära nende hirmude pärast muretse. See on loomulik osa emaks saamisel :))) Nii et lase aga käia!
 
A 01. november 2007, kl 13.38
Kui sa oleksid tõsiselt valmis siis sa ei põeks neid asju. Oota veel.. Küll ise tunned ära mil see õige aeg on käes.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!