Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lapsesoov
psoriaas!
 
murelik 09. november 2007, kl 16.17
Lugu siis järgmine, et oleme abikaasaga juba pikemat aega mõelnud lapse saamisele,
kuid abikaasal on üsna tõsine psoriaas. Ma tean, et paljud kindlasti arvavad, et kui me tegutseme üheskoos,
mõtleme positiivselt, siis ei tohiks see väike pisiasi mureks olla, kuid mehe soovitusel otsustasime ikkagi ka
teiste arvamust kuulda võtta. Niisiis, kas on olemas mingit sellist võimalust, et psoriaasi juba varases raseduses
kindlaks teha, et kas on see ka lapsele edasi kandunud või veel parem, kuidagi veel enne rasedust ära määrata kui
suured on meie võimalused, et laps oleks psoriaasivaba..ehk kuidagi mehe "asjandustest" näha? Tean, et risk saada
haige või puudega laps on olemas niikuinii, olenemata psoriaasist, kuid ometi tekib hirm selle ees, et lapsele seda ei taha. See on nii raske, sest armastame üksteist väga ning kõige suurem soov oleks meie ühine laps, kuid ikkagi tekib hirm..eriti lugedes beebipsoriaasist. Kui keegi teab midagi
sellest, et kas on võimalus seda haigust ennetada, siis palun, andke teada.
Kõike paremat!
 
k 09. november 2007, kl 19.19
minu abikaasal on ka psoriaas.see on tal päritud emalt.mehe õel ei ole,aga tema kolmest lapsest ühel on.meie endi kahel lapsel ei ole.muidugi mehel on selline psoriaasi vorm,mis väga ei sega.
 
a 09. november 2007, kl 19.52
Minu mehel ka psoriaas, kui tuttavaks saime (18 aastat tagasi)siis väitsid arstid, et see ei ole pärilik. Nüüd on arstiteadus selles osas arvamust muutnud. Lapsed on meil 16 ja 10 aastane, mõlemad on allergilised olnud väiksena, nüüd väljakasvanud sellest. Suuremal lapsel on väga kuiv nahk ja mõned väikesed psoriaasi laigud on tal vahel tulnud, neist oleme hoolikal kreemitamisel ikka lahti saanud. Aga need laigud tekkisid alles teismelisena. Nooremal lapsel tekkisid psoriaasilaigud pähe nüüd, 10 aastaselt, peseme apteegist soovitatud salviga ja kadusid ära. Mehel on päris raske psoriaasi vorm ja allub ravile raskelt. Ma arvan, et ennetada ei saa seda kuidagi, sest kunagi ei tea millal see haigus välja lööb. Lastel võib see välja lüüa ka alles täiskasvanu eas.
 
... 11. november 2007, kl 16.24
Mul on endal psoriaas, kolm last, tütrel aeg ajalt on ka psoriaasi nähte.Kuid see pole ju haigus, mis elada ei laseks? Kas tõesti on see ainus põhjus, miks last kardad saada????
 
tips 12. november 2007, kl 18.41
mul ka psoriaas ja minu vanaisal oli psoriaas ja vanavanaisal ka. ja psoriaasi pärast minul küll lapsed saamata ei jää. pealegi arstiteadus ju ka areneb eksole!
 
Maria 17. november 2007, kl 23.34
Targad inimesed enne rasedust oma tervist teevad korda.Võin anda nõu mida teha,et saada terved last.
 
Merike 18. november 2007, kl 11.40
Pärilik on ainult soodumus psoriaasile. Inimene võib vastavat geeni kanda, aga haigus ei pruugi kunagi välja lüüa. Minu mehel näiteks lõi välja peale rasket traumat. Samuti võib psoriaas esineda väga kergelt. Mingeid pärilikke haigusi on igal paaril, siis ei tohiks keegi lapsi saada. Psoriaas on võimalikest üks kergemaid.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!