Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lapsesoov
imetamine
 
melissa 21. november 2007, kl 20.24
tervist, mul tekkis selline küsimus, et kas see on imelik, kui mina ei soovi oma lapsele tulevikus rinda anda ? minule see mõte ei meeldi :S lihtsalt hakkab vastu, oma rindade kuju rikkumine ja üldse, tundub kuidagi mitte ahistav vaid vale otsus, minu silmis.

mul pole midagi selle vastu, kui teised naised oma lapsi imetavad ja ma ei vaata neid imelikult ega midagi, soovin lihtsalt teada, kas ma olen sellepärast siis nagu 'halb' naine ?
 
mm 21. november 2007, kl 20.54
Ise mõtlen ka et ei taha, see hakkab mulle nii vastu, aga mis mul muud üle jääb?! Kuidas ma saan mitte rinda anda, kui sealt piima tuleb, kui laps seda tahab ja see kõige parem talle on. Vot ei kujuta hästi ette, et ütlen et ma ei taha... ma ei julge seda arstile, mehele, emale kellegile öelda ja üritan sellest üle olla lihtsalt. Lohutuseks sulle, et olen lugenud, naistest kes samamoodi mõtlevad ja päris tihti saadakse sellest vastikus tundest ikkagi üle.. No sünnitusmajas pannakse laps rinnale hakatakse ikkagi imetama ja siis on need mõtted kadunud :) Ise loodan sellepeale...

Kui ma tõesti satun sellest imetamisest tõsisesse masendusse siis vast lõpetan ikkagi ära, aga vaevalt et see asi nii tõsine nüüd on... Nii et sul soovitaks ka ikkagi sünnitusmajas proovida ja siis alles otsustada!
 
Margit 21. november 2007, kl 21.33
Jah, on imelik. Sest rinnapiima andmine on väga oluline lapse tervise huvides. Kui sul on lapse tervisest ükskõik, siis tee nagu soovid. Ära ainult pärast imesta, miks laps kogu aeg haige on. Kui ei ole meditsiinilisi põhjuseid, miks laps ei saa rinnapiima, on lapse rinnapiimast ilmajätmine egoistlik otsus.
 
autor 21. november 2007, kl 21.54
millega sa saad mulle tõestada, et see on egoistlik otsus ? ja et mul oma lapse tervisest ükskõik on ? see et mul laps sünnib, ei tähenda, et ma ei taha enda eest enam hoolitseda ja et mul rinnad lõpuks ripuksid. Ma selgitasin enda arust täiesti normaalsete sõnadega oma probleemi, see mõte hakkab lihtsalt mulle vastu. :S
oma emale seda mainida, või mehe emale on sama mis räägi seinaga, kuna nende jaoks tundub see idiootsusena, et mina seda ei soovi teha ning sp. uurin inimestelt keda ma isiklikult ei tunne ja kes ei ole arusaamisega : kuna mina sind rinnaga toitsin ja kõiki teisi oma 5 last ja mis sellest et mul nüüd rinnad nabani. ja miks laps siis koguaeg haige peaks olema ?
 
Krips 21. november 2007, kl 23.15
Rinnad venivad mingil määral niivõi naa sest piimast lähevad nad paratamatult suuremaks...kui laps ei ime piima välja siis pumpad ise pumbaga! Ära siis kaua anna aga alguskuudel on see vajalik!
 
mann 22. november 2007, kl 00.04
Teate ärge jahuge siin ema rinnapiima kasulikkusest,tänapäeval saab täpselt samad ained rpa-st ka kätte.Ja kui ema sööb nirult siis ei saa laps sealt neidki vitamiine mis rpa-st saab.Tean vähemalt 10 last kes on pontsaklad ja tugevad kuna joovad rpa-d.Need on väetimad hoopis kes rinnapiima joovad.Sest teada on et ema peab rikkalikult ja tervislikult sööma kui tahab et laps sealt ka mingeid aineid saab.Ja kui ema on närviline kandub ka sealt kõik üle lapsele.Minul lõppes piim ise otsa kolme kuu pealt ja ESIMESEST päevast vaatasin imestunult kui andsin lapsele rpa-d,kuidas ta sirutas ja magas nii rahulolevalt,laps muutus lõbusamaks,võttis paremini juurde ja ei nutnud ega jorisenud enam.Ja kergem hakkab olema ka emal.Saad igal pool talle piima anda,ilkma et peaksid linna peldikutesse jooksma rinda andma.Sest neid olukordi tuleb ette küll ja küll kus lihtsalt pole võimalik kohe tissi välja võtta ja last tissitama hakata.Ostad eraldi vitamiini juurde mida tilgutada talle peale rpa-d ja ära üldse muretse et ta millegist ilma jääb.Aeg on edasi läinud ja väga vähesed on üldse jäänud selle peale et rinnapiima anda,kuna tõepoolest teadus on edasi arenenud ja järjest rohkem ja rohkem kirjutab sellest et rpa on juba lapsele täiuslikuks tehtud kus kõik vajalik olemas.
 
mannapuder 22. november 2007, kl 08.34
eelmisele....selleks kosubki su laps selle asenduspiimaga, e ee on ju tehispiim, täis mingeid aineid mis lapsed suureks ajavad. Ja ära tule ütlema, et mul ei ole õigus! Ma olin sunnitud iseenda õe last hoidma mitu nädalat, kuna õde oli haige ja pidi haiglas olema (enne sai laps 8 kuud rinda), igati terve, elurõõmus ja asjalik plikatirts. No aga kui mina teda hoidma hakkasin, siis olin sunnitud neid ``imepiimasid`` kasutama ja laps läks täiega paksuks :((( see on KUNSTSÖÖK!
 
tuuleke 22. november 2007, kl 10.08
Imetamine ei pruugi rindasid väga rikkuda. Tuleb korralikku rinnahoidjat kanda (mina kandsin algul ka öösel) ja rindu ei tohi kuidagi venitada, nt piima väljalüpsmiseks. Olen 3 last imetanud ja rinnad pole väga koledaks läinud, on küllalt pringid ja ei ripu kuidagi, kõlbab käia ka ilma rinnahoidjata. Arvan, et ka ilma imetamata seoses vanusega muutub natuke rindade kuju. Proovi ikka esimestel kuudel imetada. Mulle väga meeldis lapsukesi imetada, nii armas tunne!
 
Mina 22. november 2007, kl 10.38
Mina ei andnud rinda,ja ei tunne ennast halva emana.Lastel oli graafik sees, millal sõid, millal magasid ja elu läks kenasti.RP ei võrdu halva emaga.
 
MIa 22. november 2007, kl 11.15
hakkasin praegu mõtlema, et ok, ei taha anda, on ka neid kes ei saa anda (miski haigus või piima lihtsalt ei tule). Aga on ju variant et piima tuleb nii palju? Mis siis teete? Pumpad välja, siis tekib juurde. Lõpuks ju rinnapõletik.
Mul olid ikka hiigelrinnad! Nööpidega särke kanda ei saanud, tagil ei läind lukk isegi eest kinni. Mässasin hullult, palaviku sain ka.
 
mina 22. november 2007, kl 11.35
esiteks on olemas meil plastilised opid

ja kes eile nägi seda saadet imetamisest. jubeeee !!!
mõelge sellele kui rippuvad on rinnad kui 8a imetada last
 
kyynik 22. november 2007, kl 12.00
jah, on kyll imelik. Ja ei hakka jahuma siin emapiima kasulikkusest rohkem kui niipalju, et seda peaksid ikka olema kuulnud, et emapiimas on lapsele vajalikud antikehad, et baktiretega esimestel elukuudel toime tulla, mida tehispiimas kindlasti ei ole. Väidan, et see ongi töestus, et sinu otsus rinnapiima mitte anda, oleks egoistlik.
Imelik, et sa yldse last tahad. Köht venib ju välja ja tagumik venib ju välja ja venitusarmid tekivad ja mida köike veel. Sina muretsed aga oma rindade pärast. "Mina" ytles öigesti, et meil on plastilised opid ka. Vat niipalju on töepoolest teadus edasi arenenud.
 
autor 22. november 2007, kl 15.10
no selle kõhu ja pepuga on ju niiet, milleks siis trenn on ? rindu sa nagu priskeks tagasi ei aja, kui nad sul lõpuks äkki nabani ripuvad, ega ju ? eks igalühel on ju see omamoodi jne. ma lihtsalt ei taha riskida sellega ja ma ei taha tunduda vastutustundetu, kui ütlen et ei taha oma last rinnaga toita, kuna tahan ka oma enda keha hoida. ja mis selles rpa-s siis niivõrd kohutavat on ? minu meelest kui see muudab lapsukese priskemaks, siis selles pole midagi jubedat ometi ? ma ei ole mingisugune pesumodellide friik, et mu laps peab olema jube peenike jne. alguses nad peaksidki natuke priskemad ehk olema , v ma ka ei tea. kui ma oma enda rinnapiima välja pumpama hakkan, kas see siis muudab ka minu kehakuju v kuidas see käib, olen alles 2 raseduskuul.
 
kyynik 22. november 2007, kl 15.17
aga vöibolla hakkad sa asju teises valguses nägema, kui rasedus kaugemal on ja pisikese liigutusi juba tundma hakkad. Vöibolla siis mötled ainult, mis sinu lapsele köige parem on ja ei muretse tühiste asjade pärast. Kogemust mul kyll pole, aga loogika ütleb, et rinnapump ei saa kohe kuidagi rindade kuju muutumist ära hoida. Aga edu sulle!
 
mina 22. november 2007, kl 15.40
ma arvan ka et see pumpamine teeb lõpuks sama välja :)
ja ma arvan ka veel, et kui sa tõesti arvad, et laps käes ja sa rinda talle ei anna sellep.et kardad oma rindade kuju muutmist siis... äkki on lapse jaoks vara veel?
see on ju nii individuaalne kuidas kere kellelgi muutub. kuidas sa kõhunaha väljavenimisega suudad leppida? või pole sa seda veel teadvustanud enda jaoks

selle probleemiga võiks tegeleda siis kui see käes on. ja kui sa tõesti ei saa enam oma kere ise korda, siis lase end korda lõigata kasvõi
 
Margit 23. november 2007, kl 00.38
Rpa-d tuled väga täpselt anda. Kui anda natuke rohkem kui on ette nähtud, läheb laps paksuks. Ja nagu ka täiskasvanutegi puhul, paksus ei ole iluviga, vaid see on ka tervisele halb. Muide, rinnad muutuvad suuremaks juba raseduse ajal (mõnel tekivad ka rasedusarmid ja seda ka rindadele) ja seda sa ei saa mitte kuidagi takistada.

Rinnapiima ei pea välja pumpama kui sa last regulaarselt rinnaga söödad. Muidu hakkab organism piima üle tootma ja sul on pidev probleem piima üleküllusega. Aga kui sa mõtled seda, et rinnaga söötmise asemel sa pumpad rinnast piima välja ja annad seda lapsele, siis ma leian, et see on veel eriti tobe. Sest nii ehk naa sa tegeled ju rinnapiima väljutamisega. Ja miks sa ei või siis juba otse last rinnaga toita, vaid jändad mingi pumbaga ja pudelitega?
 
alpha 23. november 2007, kl 20.03
Su rindadele oli surmaotsus kirjutatud sel hetkel kui rasedaks jäid ;)

Nüüd on vaid su enda teha, kas võtate lapsega sellest ka midagi head või saad väsinud ilmega rinnad ilma last söötmata.
 
hmh 27. november 2007, kl 12.19
Karta on et lapse jaoks on veel vara, sest muidu sa sellist juttu ei ajaks!!!!!!!!!!!
 
pilv 30. november 2007, kl 20.30
minu laps ei võtnud rinda, lihtsalt ei saanud piima kätte.Siis sai välja pumbatud rinnapiim(muidu ähvardas põletik tulla) ja 2 kuu pärast seda enam ei tulnudki.Aga sellegi poolest muutusid rinnad rippuvamaks ja number väiksemks:(Pole parata, loodus teeb oma töö.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!