Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lapsesoov
puhkus enne dekreeti
 
mimmu 23. november 2007, kl 09.21
kas peaks enne võtma puhkust või on mõtekas peale lapsehoolduspuhkust? tööle minnes hea kui mingi osa puhkust ees ootab. ja kui puhkus aegub 4 aastaga, kas lapsehoolduslehel olek arvestatakse sinna sisse või ei? tänud vastajatele.
 
mul on igav 23. november 2007, kl 20.47
seadusi taustaks ei viitsi hetkel otsida, aga üldiselt on nii, et kui sa jääd lapsehoolduspuhkusele (see on siis pärast sünnituselehe lõppemist algav periood) ja kavatsed tööle minna alles 3 aasta pärast, siis puhkamata puhkuse saad kätte küll, aga raha arvestamise aluseks saab olema selle perioodi miinimumpalk. seega rahas sa tõenäoliselt kaotaksid (eeldusel, et hetkel saad rohkem palka, kui on miinimumpalk).
kui sa mõtled 'lapsehoolduslehel oleku' all lapsehoolduspuhkust, siis see aeg loetakse nimetatud 4 aegumisaasta alla.

kokkuvõte oleks siis, et kui raha on oluline, siis võta puhkus välja enne rasedus- ja sünnituspuhkusele minekut (eriti juhul, kui kavatsed pikemalt koju jääda). ühtlasi langeb ära ka aegumise moment. rasedus- ja sünnitusleht käitub samamoodi nagu tavaline haigusleht s.t. ei vähenda saadaolevat puhkust ja selle 140 päeva eest tiksub sulle juurde 11 puhkusepäeva (nagu oleksid tööl käinud).

panen ikkagi lingi seadusele ka. siit saad kõik ise üle lugeda.

https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=12778242

vt § 8 lõige 2, kus on aegumist takistavad asjaolud
§ 17 on asjaolud ise - ja seal lapsehoolduspuhkust ei ole.

aga vanemapalga suuruse kohta ära minult küsi, sest mina sain oma lapse 2001 aastal ja siis seda seadust ei olnud ja rohkem lapsi ma ei taha.

* ja mul on tõesti igav praegu.
 
mimmu 25. november 2007, kl 20.53
tänan vastuse eest
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!