Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lapsesoov
sclerosis multiplex ja laps
 
kaja 25. november 2007, kl 17.42
on siis keegi ,kes on oma haigusest teadlik ja riskinud lapse saamisega?tean ,et see ei ole keelatud..aint pärast võib tervis halveneda.
 
No mida? 25. november 2007, kl 23.19
Konsulteeri ikka arstiga, mitte siinses segadikus foorumis,kust nagu arukat vastust ei saa tulla. keelatud muidugi pole, aga oleneb kaugel haigus on ning kui pikk on prognoos aastates ,enne kui enda tervis halvaks läheb. ja kui ikka see kellelegi juba välja pandud -on asi väga tõsine tegelikult.
 
emps 28. november 2007, kl 13.22
Tere,

Ise olen elanud läbi samasuguse teadmatuse. Kuna multiplexi haige ei tohiks ülduidelt pingutada siis sellega seoses soovitan sul laps tuua ilmale keisri lõikega. Minu "Tibu" juba 5-ne ja siiani on kõik korras nii minu kui lapsega. Käin siiani aastas korra igaks uhuks kontrollis arsti juures. Haiguse diagnoos pandi ammu ja otseloomulikult alguses seda ei uskunud ja käisin kohe mitme arsti juures asja uurimas, kontrollimas kas ikka tõesti.

Edu sulle ja kõike paremat.

k.
 
loll 30. november 2007, kl 19.22
kui looduse poolt rasestumine võimalik, siis otse loomulikult on ka looduse poolt rasestumine ja sünnitamine õnnistatud
 
maali 04. detsember 2007, kl 16.37
Minu tütrel on isal selline haigus ja ei pidavat pärilik olema ,ei tea täpselt.
 
Makku 11. detsember 2007, kl 10.27
RAsuse ajal vóid täiesti tervenea tunda ja pole probleeme. Peale syniitust hormoonide tase ,uutub ja kukkud sygavasse auku. Móni vóib jääda suiusa invaliidiks vói liikumispuudega isikuks. See on loterii.
 
S. 15. detsember 2007, kl 00.06
minu sclerosis multiplex sõbrannal on juba kaks last saadud ja kavatseb ka kolmanda saada. ta on suutnud haiguse väga kontrolli all hoida, eriti hea tervise sai ta pärast teise lapse sündi, kus hakkas ka kõvasti sporti tegema. haiglas pole mitu aastat juba pidanud olema, varem ikka kevadeti oli kuu aega.
 
kaja 15. detsember 2007, kl 16.01
seda on ainult rõõm kuulda!
 
meditsiinile lähedane 17. detsember 2007, kl 18.30
Kui sul ei ole kiiresti progresseeruv haigusvorm, siis vöid lapse peale mötelda. Aga siiski ei tasu neid liiga palju muretseda, sest pole garantiid, kuidas su tervis 10 vöi 15 aasta pärast on.
See kuidas sa synnitad iseenesest ei möjuta su haiguse progresseerumist, sest see haigus ei teki mitte ylepingest, vaid on autoimmuunse mehhanismiga
Aga köige olulisem on, et sa pyyaksid saada vöimalikult agressiivset ravi, mis kaasajal olemas on.
Selles osas on viimastel aastatel olnud maailmas edusamme, ja ka Eestis on mitmeid ravimeid kasutusel nii rutiinselt kui ka ravimuuringute käigus.
Vöib arvata et lähema paari aasta jooksul tuleb ka Eesti laiemalt kasutusele endisest tugevamatoimelisi ravimeid, sealhulgas selliseid, mida kasutatakse kasvajate vöi raskete immuunhaiguste raviks ja mis suudavad sclerosis multiplexi edasiarenemise seisma panna.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!