Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lapsesoov
Planeerimine ja reisimine
 
Tütarlaps mustas 04. detsember 2007, kl 19.26
Tervist,
olen küll lugenud, et rasedus võib tuua kaasa teab mis komplikatsioone, aga on ju mingi Harju/Euro keskmine, mille järgi oma tegemisi sättida.

Nimelt on mõte hakata last tegema. Ja teatud tahtmine, et laps sünniks septembris, mis tähendab, et tuleks suht kohe tegustsema hakata.

Samal ajal tean, et mul tuleks ette võtta üks pikem puhkusereis aprillis, mitte ülisoojale maale, vaid pigem harrastusmatkalik looduretk. Nädalaid oleks siis ca 18-21.

Teine reis tuleks ette võtta juuni alguses, aga lendamist vaid kaks tundi ja 15 min rongiga ning kohal. Tööalane reis, vaimset ja füüsilist pinget seal liiga palju küll ei tohiks olla. Siis oleks nädalaid ca 28.

Mida arvate, kas julgeksite rasestuda? Muidu ootaks tõenäoliselt aasta veel, aga pole põhjust.
 
Miia 04. detsember 2007, kl 19.32
Ega see rasestumine nii lihtne ka ei ole.. Minul läx selleks aega tervelt pool aastat:)
 
P 04. detsember 2007, kl 21.36
kui tervise ja lapsega kõik korras on, siis ei takistata ka reisimast!
 
Mai 05. detsember 2007, kl 08.36
Jep. Inimene planeerib, aga jumal otsustab;)

Tegelt ongi nii, et sul võib rasestumisega ka aega minna.
Aga muidu teine trimester peaks olema parim aeg naisele mugavuse mõttes ja ka ohutum lapsele, niiet selles suhtes reisida siis ikka võid.

Ise plaanin ka veebruaris-märtsis reisile minna, mul saab siis 26-30 nädal.
 
Tütarlaps mustas 05. detsember 2007, kl 10.46
Aitäh,
eks annan siis kuu pärast märku, kas läks täppi või mitte.
Minul on tervis kontrollitud ja korras, looodetavasti ka kallimal, aga eks see selgub ikka proovimise käigus.
 
No jah 06. detsember 2007, kl 12.51
See et mõlemal tervised korras - ei anna 100% tulemusi...
 
meil ka... 06. detsember 2007, kl 12.52
meil ka mõlemal tervised korras, aga mitu kuud juba tulutult üritanud...:S
 
meil ka 07. detsember 2007, kl 10.25
me ka terved ja 1,5a.
ja mäletan veel küll kuidas ma esimest korda mõtlesin, et oi kui me sellele reisile läheme, siis peaks nii kaugel olema...
nüüd juba 3korda vahepeal reisil käinud ja ikka ei midagi :(

aga õige on see, et inimene planeerib aga jumal otsustab :D
nii et südamest soovitan vähem planeerida
 
sipsik 07. detsember 2007, kl 12.10
nõus kõikide eelkõnelejatega, et mõlemad terved ja 4 kuud läks aega enne kui pihta saime, kuid küsitluste tulemusena oleme isegi õnnelikud et nii vähe aega võttis-

samuuti planeerisime vebr-märts, saime juuni keskele (aeg mida üldse ei tahtnud, aga näe- tulemas on ja ootame väga- meie oma tehtud inimene ikkagi ;))
 
Tütarlaps mustas 07. detsember 2007, kl 19.11
Aitäh, et jagate kogemusi.
Eks vanaaasta õhtal annan teada, kuis seis on.
 
S. 09. detsember 2007, kl 12.01
mina reisin täpselt samadel rasedusnädalatel- 18 ndl ja 25ndl.
julgesin seda teha, sest tervis oli väga korras ja kõik tervisekindlustuse kohta ka uuritud. nii et eks ise vaatad, kuidas su tervis on. mõnedele on ikka VÄGA PAHA olla, rasedustoksikoos, kohutav väsimus, iiveldus, oksendamine, raske kõndida (valud võivad tekkida jalgadesse ja puusadesse). mõned peavad terve raseduse lamama, et seda säilitada. ega ju ette ei tea, kuidas sul läheb, võib loota vaid parimat.

ma ei tea, kui heas vormis sa oled. ma olin keskmises, aga juba 18 ndl ei jaksanud eriti pikki otsi kõndida. 25 ndl reisil liikusin vahepeal teosammul edasi :D, üle kilomeetri ikka korraga ei jaksanud liikuda. kaalus polnud ma üldse palju juurde võtnud, aga see rasedus ikka võtab jõudu vähemaks. nii et kujutaksin ette raseduse ajal puhkusereisi, aga mitte 3 nädalat matkamist. samas, kui oled ülitippvormis, siis äkki sul ei ole sellega probleeme.

seda, et esimese kuuga näkkab, on ikka juhtunud, aga suht harva :) nii see lapsetegu ikka päris ei käi, et tahan just septembrisse :DDDD lapsed tulevad tavaliselt siis, kui ise tahavad.
meil läks näiteks 4 kuud.
 
Tütarlaps mustas 09. detsember 2007, kl 13.08
Aitäh informeerimast.
Igatahes olen ma ju nüüd lõhkisema küna ees kui enne, st infot on rohkem.
Ühest küljest võib selline reisimine olla mulle üldse võimatu, tesalt aga naeravad paljud minu soovi üle kohe rasedaks jääda.
Nii et ühtepidi võiks ju kohe proovima hakata, siis tõenäoliselt alles mõne aja pärast jääks ja reisimised selleks ajaks tehtud. Teisalt - võibolla jäängi kohe ja võibolla on pole reisimisega mingit probleemi.
 
S. 09. detsember 2007, kl 13.40
mina soovitaks hakata lapseteoga kohe pihta ja reisile minemine ikka kavva võtta.

kui on tervis halb, siis lihtsalt ei lähe, kurb küll. aga tõenäosus on suurem, et neil rasedusnädalatel (mis on veelgi väiksemad ju siis, kui näiteks paari kuu pärast rasestud) tunned ennast veel üsna hästi. kui aga rasestumisega läheb kauem aega kui paar kuud, siis reisile saad ikka minna. tavaliselt reisidel inimesed lõõgastuvad ja siis saadakse ka lapseteoga hakkama :D

nii et positiivselt edasi. mustad stsenaariumid ka läbi mõelda. arvatavasti on ju võimalus reisirahast ilma jääda (kui just kindlustust teha ei saa vastavat).
 
positiivne 09. detsember 2007, kl 16.37
Julgelt proovi.
Mina jäin kaks korda esimesel proovimiskuul rasedaks ja mõlema raseduse ajal olen ka rahulikult reisinud, mingeid komplikatsioone pole olnud. Kulunud ütlus 'rasedus pole haigus' peab jube hästi paika: ela normaalset elu ka raseduse ajal edasi.
 
Tütarlaps mustas 09. detsember 2007, kl 17.27
Aitäh, asjalike soovituste eest!
Elu pöörab päris põnevaks - ei tea ju, kas jään kohe või ei jää...
Huvitav igatahes, jagan kindlasti teiega infot selel kohta, kuidas läheb.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!