Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lapsesoov
soo-eelistus
 
katre 07. detsember 2007, kl 14.46
Kuidas oli esimese lapse puhul teie peres, kas lootsite poissi või tüdrukut? Ja teie mees?

Vist on enamuses sedapidi, et mehed tahavad tütreid ja naised poegi. Ja peaaegu samapalju tahavad mõlemad poissi.
 
hmmm?? 07. detsember 2007, kl 15.03
meil on küll ükskõik kumb ta on. peaasi, et elus ja terve. tuleb kumb tuleb. armastame teda ikka ühepalju. vägagi oodatud laps ju.
 
katre 07. detsember 2007, kl 15.23
no seda igal juhul, et terve!
 
jenna 08. detsember 2007, kl 00.48
Mina tahan ainult poissi, mehel on ükskõik. kuna olen veel noor, siis mõtlengi nii, et olen valmis siis last tegema/saama , kui ka mul ükspuha on, kummast soost :P
 
hh 08. detsember 2007, kl 16.38
Et siis omal oli tüdrukuna nii raske lapsepõlv või soovite ideaalmeest kasvatada? Mina tahan küll tüdrukut ja mu mees soovis poissi. Aga tuleb nii nagu mina tahan. Poisist ma küll nii vaimustuses ei oleks. Tavaliselt on nad rahutumad ja kipuvad puberteedikuna rohkem vastu haukuma. Lisaks arenevad nad aeglasemalt s.t. võivad veel 20-te alguses selliseid käkke kokku keerata, et oi-oi-oi. Mõned ka 30-teski.
 
katre 08. detsember 2007, kl 16.58
ma tahaks poissi, sest poisse on vähem, või siis õigemini mehi on vähem kui naisi ja eestis kipub just korralikke mehi vähe olema, eks ma püüaks sellist kombekat ja armastavat meest kasvatada.
ja kui ta oleks esimene laps, saaks talle rohkem pühenduda ka, poisid on hellemad ja vajavad rohkem tähelepanu ja innustamist, olen siiani aru saanud.
Väikeste tüdrukutega olen palju kokku püüdnud, poistega mitte, tundub siuke kallim variant.
Ja siis loeb ka veel see, et mu mehe peres on poisid (vennad siis) väga normaalsed inimesed ja tüdruk ning ema parajad tibid.
 
hh 08. detsember 2007, kl 18.03
Seega siis soovidki ideaalmeest kasvatada. Pole see veel kellelgi õnnestunud :P
Muuseas poisse sünnib 105-106 100 tüdruku kohta ja eostatakse neid lausa 120 100 kohta, kuid kuna poisslooted on nõrgemad, siis katkevad enamasti just need rasedused. See, et neid 30. eluaastaks vähem järgi on kui naisi, illustreeribki ilmekalt nende aeglasemat arengut s.t. nad lihtsalt tapavad ennat oma hoolimatusega ise ära. Seega on oht oma vaevaga kasvatatud laps matta suurem poiste puhul. Ja hellust ning innustamist vajavad nii poisid kui tüdrukud ühepalju. Lihtsalt poisid nõuavad seda valjuhäälsemalt ja saavad seetõttu rohkem tähelepanu, mis on tegelikult tüdrukute ahistamine. Eriti harrastavad seda emad, kes soovivad ideaalmehi kasvatada ;)
Isegi kui sulle alguses tundub, et oled poisiga kuidagi lähedasem (vajab mind rohkem s.t. siis hellust, hoolt jne), siis täiskasvanuks saades murravad just nemad ennast lõplikumalt vabaks kui tüdrukud. Pigem käib oma vanemaid vaatamas siiski tütar kui poeg. Selle kohta on isegi uurimusi tehtud, et naistele on lähisugulased ja sõbrad pea sama olulised kui mees, aga mehele on väga oluline üksnes tema abikaasa. Seega tee omad järeldused. Ma puht praktilistel kaalutlustel eelistan tütart ;)
 
tytreema 08. detsember 2007, kl 21.53
mul üks on tydruk ja teist tahaks ka tydrukut. Minu arust need naised, kes poisse kasvatavad, kaotavad midagi sooja, armast ja inimlikku endast. Ma olen nii palju seda kogenud, et naine hakkab teistesse naistesse halvenmini suhtuma pärast nokuga lapse ilmale toomist.Nad tunnevad end justkui otsapidi mingisse meestemaffiasse pääsenud olevat ja hakkavad sookaaslastesse kuidagi hinnanguliselt suhtuma... Asjale lisas värvi ka ämma arvamus, et poisid ikka pidid kohe palju armsamad olema kui tüdrukud (tal endal on peale poisi ka tydruk ja minul on tydruk). Imelik jah...no kui peaks mul endal poiss tulema, küllap siis harjun:)
 
k 08. detsember 2007, kl 22.38
tean statistikat küll, aga meie perekondades on poisid-mehed täpselt sama läbikäivad oma pere ja sugulastega kui naised. Mehele on ema, tundub, et tähtsam, kui mina. Õnneks ei ole memmekas:D päris ka. Ideaalset inimest ei saa nii või naa kasvatada, aga miks peaks tüdruk parem olema? Kõik saavad tüdrukuid muudkui, kõrini nendest.
 
ohhhh heldus... 09. detsember 2007, kl 10.15
nagu siin mõne kirjast aru saab, siis kui sünnib poiss, annate ta lastekodusse või??? sellepärast, et teda raskem kasvatada on ja, et nad aeglasemalt arenevad?????? ärge tehke lapsi. palun!!! kui te ei suuda neid kasvatada, siis pole neid mõtet vorpida. laps on laps ja, kui veel enda oma, siis ju vahet pole mis sugu. kasvatus ise loeb rohkem, kui sugu. nn korralikust tüdrukust võib ka vabalt varas, narkomaan, joodik või mida iganes kasvada. oleneb ka vanemate eeskujust.
 
ma 09. detsember 2007, kl 16.15
Tõsiselt julm tõesti, mis inimesed siia kokku tulnud on: sünnitad poja, siis muutud....hallllooooo arstlik psüühiline kontroll võiks küll enne laste saamist olla kohustuslik.
 
tytreema 09. detsember 2007, kl 18.10
to ma
to ma
inimene vaat muutub jah iga suurema sündmusega. Sünnitus muudab inimest väga sügavalt tasandilt. Sügavamalt, kui ntx lähedase surm. sellisest loomast nagu inimese psüühika oled kuulnud?

Ohhhhh heldus on jällegi üks tore valvesilmakirjalik siin. Neid jagub ka igasse teemasse. Kui teema nimi oli "soo-eelistus", mis sa arvasid siis, et millest siin räägitakse? Saan aru nii, et teemaalgatajat huvitas see, kuidas teised asja võtavad ja mida "ausalt" läbi elavad. Millegipärst on suur hulk delfikanu totaalselt endast väljas, kui keegi julgeb ausalt rääkida oma ebatolerantsusest, hirmust, mõnest eksimusest, teadmatusest. Siis tulevad "tolerantsed" delfikanad ja käsivad ebatolerantsed seina äärde panna:D

See on 100% normaalne, et igal tulevasel isal-emal on eelistus lapse soo kohta! See, et sina seda tunnistada ei julge, ei tee seda veel olematuks! Sa kindlasti ei tunnista ka, et vaatad pärast kakal käimist oma junni? Ometi teevad seda kõik normaalsed inimesed. Tegemist on instinktiga.
 
... 09. detsember 2007, kl 20.19
Mõnele on tõesti arsti vaja.Kujutad ette, et mina olen ka üks nendest, kes ei vahi sitajunne.Aga sina vaatad küll vist kõigi oma pereliikmete omad ka üle, enne, kui vett tõmbad.Ära võrdle ennast teistega.Mulle meeldib JENNA,OHHHH HELDUS JA MA SUHTUMINE.Arvan sama, mida teie.
 
väljaheitestasjast to ... 09. detsember 2007, kl 21.50
Arsti juurde? pst. selle ekskremendivaatluse näite tõigi näiteks üks arst (dr. Laanemäe)... see on kõigile imetajatele omane...et hoida ennast teadlikuna oma tervislikust seisundist. See on alateadlik ja enamasti me sellele ei mõtle aga no me ikka ju märkame, kas kõht on lahti või kinni, ja kas värvus on loomulik:) Päris kindel tore delfikana, ona aga see, et niikaua, kui me last potil käimise juures abistame, teeme me selle kakavaatamisetöö tema eest ära. Mina küll vaatasin jah oma lapse junni nii akua, kui ta ise peput pühkima õppis.
 
k 10. detsember 2007, kl 11.28
rahu palun:)
eks kõikidel omad eelistused, lihtsalt kuna just jäin ootele, tundub see põnev teema.
 
d 10. detsember 2007, kl 15.05
mis siin eelistada, valida ei saa ju. peab leppima sellega, kes tuleb
 
m 10. detsember 2007, kl 18.17
kui teemasse panna, siis tahan mõlemaid ja palju.Aga mõnel siin on juba päris kaua kõht kinni olnud.
 
kessu 10. detsember 2007, kl 18.36
meil mehega on ka põhiline see et tuleks terve ja tugev laps! Aga me oleme arutanud,et kui oleks elus nii et saaks ise otsustada siis tahaks 1 poissi ja 1 tüdrukut! Aga kui peaks saama ainult ühe lapse siis unistame mõlemad tütrest! Aga oleme ka poisiga rahul ja armastaks samapalju! Lihtsalt suguvõsas on kõik väiksed tegelased poisid olnud et tahaks vahepeal ka tüdrukuga tegeleda.... plikade värki..... segi mu mees.... eks ma olin ju ka oma issi tütreke!
 
heh 11. detsember 2007, kl 17.29
mina tahan kaksikuid ja eelistus nr 1 oleks poiss + tüdruk, eelistus nr 2 oleks tüdruk+tüdruk.
st et poiss võib olla, tüdruk PEAB olema. tundub, et sellega kompenseerin kuidagi puudujääke oma lapsepõlvest. Mul olid ainult vennad ja naabruses olid ka ainult naabripoisid, minuvanuseid tüdrukuid ei olnud. ja lihtsalt vist näen tütart kui kauaoodatud õde. mingil hetkel tekkis mul isegi vastumeelsus poiste suhtes. pidin ennast tagasi hoidma, et poisi sünnitanud tuttavatele mitte kaastundeavaldust saata. sellepärast lükkasingi lastesaamise edasi, et tundsin, et pean enne sellest suhtumisest üle saama.
mees tahaks vist natuke rohkem poissi. aga oleks rahul mõlemaga. tema unistus on suur pere, sest tal endal õdesid-vendi ei olnud.
usun, et soo-eelistused on kõigil mingil määral kinni lapsepõlves.
 
Liis 12. detsember 2007, kl 01.07
Peamine,et terve laps on,kuid olen alati tüdrukut tahtnud.Esimene laps on juba olemas ja tütar,olen praegu lapse ootel,kuid sugu veel ei tea....loodan väga ,et pisike tüdruk:)
 
hele 12. detsember 2007, kl 13.31
Lapse soo eelistus on ka minul olemas, kuigi jah tõsi küll, et ega ma avalikult sellest rääkida ei julge. Mul on ka esimene tydruk. Nüüd kõik justkui ootavad poega.Aga mõte poja kasvatamisest on mulle võõras. Väikesed poisid ei tekita minus mingit erilist emotsiooni.Tüdrukute hingeelust ma ikka üht-teist tean aga väikesed poisid tunduvad hirmus memmekad ja emad nagu lubavad neile liiga palju...ma ei kujuta ette, kuidas ise käituksin nendes situatsioonides, mida lasteaia riietusruumis iga päev näen...Ausalt öeldes ma lihtsalt pelgan poisse.
 
Gethy 12. detsember 2007, kl 16.08
soo-eelistusest niipalju, et see on suhteline. isegi maailma suurim ja targim arst või professor ei saa rääkida 100% soo-eelistusest. minul pole soo-eelistust. pole seda ka kunagi olnud. tean vaid, et tahan vähemalt kahte last. kuna olen viljatu ja käinud arstide vahet juba üle 9 aasta, siis annaksin kõik, et saada LAPS, mis sugu ta oleks on mul täielikult savi. peaasi, et laps ja enda oma. saan aru, miks sellised teemad võivad paljudele hellad olla. need, kes on oma lapsed nn. lihtsalt kätte saanud ei oskagi hinnata last ennast ja seda rõõmu, mida nad pakkuda suudaksid. paljudel meil ei ole valiku võimalusi ja seega me ei mõtle mingitele eelistustele, vaid oleme ideaalselt rahul sellega, mida antakse. kui antakse. kahju, kui mõnel seda raske mõista või uskuda on.
 
g 15. detsember 2007, kl 00.48
teheke tütreid siis rohkem - jätkub ka välimaa vanameestle lihaks
 
palla 15. detsember 2007, kl 23.22
minul enne rasedust eelistusi polnud. aga kui rasedaks jäin siis lootsin, et äkki on poiss. sündiski poeg! järgmisena tahksin tüdrukut. eks aeg näitab...
 
l 19. detsember 2007, kl 14.40
mina soovisin ka algul poega ja mees samuti. ultrahelis sugu teada ei saanud, siis kui sündis, saime teada. oli väike tütar:) olin tema peale ka jube õnnelik ja nüüd ausalt ei kujuta ettegi, kui oleks poeg sündinud ... nii et mul pole erilist vahet, mis soost laps on, armsad mõlemad.
 
S. 19. detsember 2007, kl 22.22
ei olnud eelistust.
kui sain teada, et sünnib poeg, olin jube õnnelik.
sama õnnelik oleksin olnud vast ka tütreuudise üle :)
 
tips 25. detsember 2007, kl 18.28
Eelistan tytart, tytrele on nii palju endast edasi anda aga poiss tekitab vaid kõhedust, mul pole õrna aimugi kuidas teda kasvatada ja milliseid soovitusi eluks jagada, yhistest hobbidest rääkimata...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!