Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lapsesoov
Kuidas käib?
 
huvilineN 23. detsember 2007, kl 18.52
Kui vanust piisavalt (üle 30) aga meest ei ole. Last aga mingil hetkel varsti juba tahaks (no paari-kolme aasta jooksul). Huvi puudub ööklubist kedagi ära vedada ja võibolla ka mõni suguhaigus saada.

Kuidas see kunstlik viljastamine vms (täpset nime ei teagi) käib? On ju olemas spermadoonoreid. Kas üksikutele naistele ka haigekassa hüvitab selle ning kas ikka on vaja võtta neid hormoonravimeid jms, mida siis, kui katseklaasilaps saadakse?
 
Sinu laps. 23. detsember 2007, kl 19.03
Tere,ema!
Õppi armastama ennast...siis oskad ja leijad minule isa...siis tulen mina-sinu armastuse kiir...
 
huvilineN 23. detsember 2007, kl 19.23
Tere laps,

kui issit ei tule, siis jääd sa üldse sündimata.

Ennast armastav ja hindav ema. Kellest saaks VÄGA HEA ema.
 
riin 25. detsember 2007, kl 16.32
mine oma günekoloogi juurde ja räägi temaga kunstlikust viljastamisest ehk ivfist. see pole keeruline ja väga raske, aga küll kallis. haigekassa maksab raha tagasi, aga osaliselt. st. mingi %on omal vaja kokku ajada ja esialgu maksad nagunii kogu ravi, mis võib vabalt olla 30 000. muidugi ei pruugi. hiljem teed avalduse ja saad raha tagasi. mine oma arstile ja räägi temaga sellel teemal. ta ütleb kuhu minna ja mida teha.
 
robert 25. detsember 2007, kl 19.45
kas poleks odavam lihtsalt leida üks mees, kes siis kepiks korralikult ja seemendaks sind ära... 30 tonni ka veel kokku hoitud.
 
Gedon 25. detsember 2007, kl 21.00
Käib üsna lihtsalt. Eesti seadus lubab ka üksikul naisel doonori abil kunstlikult viljastuda. Rootsis näiteks pole see lubatud. Siin aga lähed vastavasse raviasutusse (Tallinnas on neid kaks, Tartu kaks), räägid arstiga. teed portsu analüüse. Kui need korras, hakkad võtma antibeebipille, siis süstima kõhtu munarakke küpsetavaid hormoone ( u 10 p), siis veel kaks süsti enne munarakkude võtmist. siis narkoosi all 10minutiline protseduur munarakkude võtmiseks. Umbes sel ajal valid välja doonori arsti antud paberitest (pilti ja nime muidugi ei näe, aga saad teada ta vanuse, elukutse, pikkuse-kaalu, silma-juuksevärvi, veregrupi, rahvuse, nahavärvi) ja kahe päeva pärast siirdatakse 1-3 embrüot sinusse. see protseduur valus ei ole ja kestab ka 10 minutit. Jääd panema ühte spets hormoonsalvi kuni 45päevaks (see on kallis ja seda haigekassa ei hüvita). Kahe nädala pärast selgubki, kas õnnestus. Mis embrüodest üle jääb, lähevad "eskimoks" külma, tavaliselt 10 kr päev - kui tahad sama doonoriga tulevikus veel üht last. haigekassa maksab osa kuludest kinni nagu teistelegi. Kokku läheb protseduur maksma u 20-23 000 krooni, tagasi saad sellest kuskil 13 000 krooni - aga umbes 3-4 kuu pärast. Kuni 41. eluaasta täitumiseni. 2008. aastast vist on pilootprojekt ka pisut vanemate naiste jaoks tehtud, nii et rahaline hüvitus kestab kauem.
 
smurf 26. detsember 2007, kl 13.12
Tänan!

Päris õudne tundub. Ma millegipärast kujutasin ette, et see käib natuke nagu Boris Becker lõbutüdrukuga kapis. Ehk siis - lihtsalt mingi süstlataolise asjaga lastakse mehe sperma sulle sisse. Sest kui ei ole kuidagi kindlaks tehtud, et sa lapsi ei saa või saad raskelt, siis tundub kuidagi enneaegne hakata süstima ja hormoone sööma/pealemäärima.

Aga kui 2 aastaga midagi ei muutu, siis tuleb minna :)
 
M4X 26. detsember 2007, kl 15.42
Parem leia endale mees keda usaldad ning vajadusel võite ju käia ka eelnevalt arstlikus kontrollis vältimaks haigusi. Samas mina mehena sooviksin siis ilmselt ikka rohkem kui 1 kord selle naisega õrnutseda ja olla. Lapse kasvatamine on juba naise otsustada, soovib mind enda ellu või mitte.
 
mehike 28. detsember 2007, kl 14.01
Kas naine, kes meestega hakkama ei saa, lapsega saab? Ka vastupidi. Äkki lapsel oleks ikka vaja isa? Või pole oma üksildases isekuses sellele pisiasjale mõelnudki?
 
megairw 31. detsember 2007, kl 19.08
ei ole ju võimalik, et ei leia endale meest! reisi siis Egiptusesse, küll seal mustad sulle lapse taha keeravad
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!