Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lapsesoov
vahekord peale ivf
 
? 08. jaanuar 2009, kl 08.09
Miks on keelatud?Siis teaks ,mida arvestada.Kas emaka kokkutõmmete pärast või põletiku võimaliku tekkimise pärast?Arst väga napisõnaline.
 
kaksikud 08. jaanuar 2009, kl 14.46
Nii ühte kui teist. ka katkemisohu korral on ju vahekord ebasoovitav. Asi see mõni nädal nüüd hoiduda...?
 
lill 08. jaanuar 2009, kl 19.23
Minul polnud küll midagi keelatud, arts lubas elada täiesti tavalist elu. Vati sees pole küll end mõtet hoida.
Mõtle nüüd ka, paljud naised ei teagi, et rasedad on, seksivad ikka ja teevad muudki ja lapsega kõik OK
 
? 10. jaanuar 2009, kl 14.53
Aga kui test positiivne,siis ei või kui kaua edasi?
 
kaksikud 11. jaanuar 2009, kl 11.31
Vähemalt niikaua pärast positiivset testi soovitatakse paastuda, kuni oled esimeses UHs ära käinud ja kindla kinnituse saanud, et süda lööb ja kõik korras. Vabandust, aga ma ei saa aru, kas tõesti on nii kohutavalt raske see paar nädalat ilma seksita elada?? Või oleks lihtsam, et seksid nagu jänes ja kui siis peaks ära katkema, siis mõelda, et "ohh, kui ma poleks seksinud, äkki oleks laps alles".
 
n 11. jaanuar 2009, kl 13.52
Saa aru, see ei mõjuta!!!!!! paljud inimesed ju ei teagi, et rasedad, teevad kõike ja midagi ei juhtu. No milleks end vati sees hoida? Nõme ju! Ka pärast UH-d ju võib ära kukkuda....parem ärme siis üldse seksi 9 kuud?
 
? 12. jaanuar 2009, kl 10.52
Peale istutust tuli meeletu seksi isu,pole elu sees sellist tundnud.Arst ütles,et hormoon rohtudest,koguaeg olin ülierutatud.Õnneks suutsin vastu pidada aga ebaõnnestus ikka.Ka seksiisu kadus kohe peale rohtude lõpetamist,sellest on ka kahju.
 
to n 12. jaanuar 2009, kl 12.01
See siiski võib mõjutada. Ka riskirasedatel soovitatakse enamasti suguelust ajutiselt või ka pikemalt hoiduda, natuke seks siiski suurendab katkemisriski. Kuna IVF-rasedus on VÄGA KALLILT kätte tulnud (ma ei mõtle ainult raha, mis on ka oluline faktor, vaid ka kõiki neid meditsiinilisi manipulatsioone, mida oleks parem teha elus nii vähe kordi kui võimalik), siis selle raseduse hoidmisele on tungivalt soovitatav pöörata keskmisest enam tähelepanu.

Enamik IVF-arste siiski soovitavad siirdamisjärgsetel nädalatel suguelust hoiduda, ehkki olen minagi kuulnud, et mõni arst ei pea seda obligatoorseks. Minu arst igatahes andis sellise soovituse ja sama on paksus kirjas rõhutatud ka haiglast antud infolehtedel.
 
Kaksikud 12. jaanuar 2009, kl 15.48
n - IVF rasedus on raskelt tulnud ja kauaoodatud. Sageli on selle saavutamiseks kulutatud kümneid või isegi sadu tuhandeid kroone, mitmeid aastaid, miljoneid närvirakke.
Seega üritatakse minimeerida kõik riskid, mis võiksid põhjustada niivõrd kallihinnalise raseduse katkemise. sinna hulka käib ka seksikeeld. Seks tekitab katkemisohtu, eriti raseduse alguses (esimesed 3 kuud) ja oletavate päevade ajal. Seda võib sulle rääkida absoluutselt iga naistearst. Iseasi on muidugi, et kui palju nö juhuslikke rasedusi katkeb enne veel, kui naine oma rasedusest teada saabki.
 
n 12. jaanuar 2009, kl 18.59
Ok, aga kui embrüo pole emakaseina veel kinnitunudki (kinnitumine ju 7-9.päeval), kuidas siis seks, mis oli nt 3, 4 või 5. päeval, embrüo hävitada saab????
Ma saan aru tõesti, kui test juba posja siis võib katkeda, aga kui rasedus pole veel alanudki ja embrüo veel emakas ringi "eksleb", siis seks mõjutada ei tohiks.
 
to n 12. jaanuar 2009, kl 23.35
Pärast stimulatsiooni on munasarjad suurenenud, väga tundlikud, ärritunud, püsib või isegi suureneb hüperstimulatsiooni oht, juba selle pärast on ebasoovitatav igasugune füüsiline lisakoormus, mis võib munasarjadele suuri probleeme põhjustada. Mul keelas arst kodus koristamisegi ära. Igasugused järsud pingutused on keelatud. Kahtlemata on intensiivne seks arvestatav füüsiline koormus.

Mis nüüd Sinu rehkendusi puudutab, siis üldtunnustatud seisukoht on see, et embrüo pesastumine toimub 6. päeval pärast viljastumist. Emakasse siiratakse enamasti 2-3 päeva vana embrüo, blastotsüstide korral koguni 5-6-päevane embrüo. Nii et siirdamisest oodatava pesastumiseni jääb üsna lühike aeg. Teiseks, arvestades, et embrüo ujub seal emakas ringi (mitteraseda emaka õõs on ainult paar-kolm ruutsentimeetrit), seda arvestades ma oletaksin, et vaginaalse orgasmiga kaasneda võivad emakakokkutõmbed ei pruugi embrüotele ka siis midagi head teha, kui need veel kinnitunud pole.
 
Manni 19. november 2017, kl 18.57
Tere. Oli siirdamine 10 nov ja pandi kaks embröt ja kas varajane test võiks ka näidata.Praegu mingeid tundemärke ei ole...kuigi rinnad valusad :) ..
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!