Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Pulmad
kutsed
 
kurb pruut 25. aprill 2012, kl 15.39
Tahan tulevastele abiellujatele soovitada, enda läbikogetut ja teistele inimestele vähe aru pähe panna. Minu kogemus : saatsin pulmakutse ja kutsutav ei saa tulla, on tööl.Oma mitte tulemisest ta meile ei teatanud,vaid otsis "augutäite" enda asemele. Tulijaks aga osutub inimene, kellega ma ei ole 16 aastat ei kohtunud ega suhelnud, ta ei kutsunud mind enda pulma jne. Olen vihane, enda pulma teda ei taha ja ei tea mis teha. Igasugune pulmameeleolu on läinud. Tulevastele abiellujatele soovitan: kirjutage kutsele juurde märge, et kutse on mõeldud ainult kutsutavale ja mitte edasi pärandamiseks. Nii ei tule teie päeva rikkuma inimesed, keda te ei soovi.
 
. 25. aprill 2012, kl 15.58
kust sa nii lollid sõbrad omale said?
 
kurb pruut 25. aprill 2012, kl 16.07
sugulast ei saa valida :(
 
r 25. aprill 2012, kl 17.25
ütle lihtsalt et kutse oli sinule ja kõik.
 
67 25. aprill 2012, kl 17.26
ja mida sina siis sinna kutse peale kirjutasid?
 
kutsumata külalise taltsutamine 25. aprill 2012, kl 17.47
nii oli samalaadne olukord.
sai saadetud kutse, kutsele märgitud, et palun teatad osavõtust ja samuti see, et kutse on mõeldud ainult hr ja pr....

ja tuli ka pulma üks kutsumata inimene, märkasime teda jakui ta meid õnnepalees õiitles siis tänasime ja vabandasime, et teda pole kutsutud ja soovisime talle head päeva
 
kk 25. aprill 2012, kl 19.16
no selle peale annab ikka tulla, et nimeline pulmakutse kellelegi edasi anda. selliseid asju ei saa ju lõpmatuseni vältida, ei saa kutsele kirjutada tervet lehekülge sellest, mida ei tohiks teha (kutset edasi anda, end silmini täis juua ja pulmalised täis oksendada jne jne).
 
Minni 25. aprill 2012, kl 21.30
Na arvan, et kirjuta sellel inimesele, kes ei saa TÖÖ tõttu pulma tulla ja ütle, et sina ei soovi kedagi teist oma pulma. Ütle talle, et ta ajaks selle mittesoovitud inimesega uuesti ise asjad korda ja teatagu, et kahjuks tuli vähendada külaliste arvu, kuna peopaik ei võimaldagi esialgset arvu lauda paigutada.
 
hmm 26. aprill 2012, kl 09.17
Ma arvan ka, et võta ühendust kutse saajaga ning ütlegi, et väga kahju, et sa tulla ei saa, me sinuga ei arvesta. ja kui kohatäidet pakub, siis ütlegi, et tema tulekuga te ka ei arvesta sest pole nii planeerinud.
 
kurb pruut 26. aprill 2012, kl 14.24
Aitäh teile soovituste eest aga need ei toimi. Kutsutav läks juba väljamaale tööle, Eesti telefonikaart seal ei toimi, "augutäite" elukohta ega uut perekonnanime ma ei tea - ei ole ju suhelnud. Tahtsin vaid teistele abiellujatele öelda - ka selliseid juhtumeid tuleb, nagu minul, proovige neid kuidagigi ennetada.
 
pipilota 26. aprill 2012, kl 14.47
No mingi meiliaadress vmt tal ju ikka on. Või kui tegemist sugulasega, siis ehk on mõnel teisel sugulasel toimivad kontaktandmed. Proovi ikka ühendust saada ja lasta see si ära klattida, see ei ole normaalne.
 
soovitus 26. aprill 2012, kl 18.37
kui teil on elnevalt registreerimine või laulats ja see augutäide sinna saabub siis kui ta tuleb õnnitlema, täna teda viisakalt ja ütle, et kahjuks ei saanud teda kutsuda kuna kohtade arv piiratud. seda võib teha ka keegi kes on teie lähedane ja aitab organiseerida.

või kui lähete pulmamajja siis saaks asja naljaks pöörata, et kontrolite ukse peal või väravas kohalolijaid.
Nimekiri ju on olemas ja selle järgi siis märgistate nt pulmalised ära, kas nad on peiu või pruudi sugulased, kutsutud. nt pruudi omadele valge lilleke rinda, peiu omadele sinine.

Siis tuleb välja ka se eaugutäide ja eda võite lihtsalt viisakalt tänada, öelda, et sry, aga õige inimene teatas, et ei osale ja meil on asjad nii korraldatud, et pole temaga arvestatud.
 
kurb pruut 29. aprill 2012, kl 12.45
Aitäh "soovitus", see on hea idee!! :)
 
Tädi Tallinnast 23. mai 2012, kl 14.41
Hea tava näeb ette, et kui minna ei saa, siis ei lähe pulma, teavitades sellest noorpaari. Kõik.
Uskumatu on lugeda pulmakutsete edasijagamisest. See on pigem erand, ma arvan.
Siinkohal on eksinud mõlemad- isik, kes kutsest töö tõttu loobudes selle edasi andis ning isik, kes loobunud isikult kutse üldse vastu võttis.
IQ probleem.
Registreerimisel tuleb vaikselt tänada ja öelda, et olete arvestanud siiski oma sugulasega, 16 aastat pole te näinud ega teadnud teda oodata. Inimene peaks aru saama. Kui ei saa aru, on IQ probleem tõsine. Võib-olla kannatate ta siis pulmas välja.
 
d 05. juuni 2012, kl 09.18
no ma ei tea, sa ei pea ju selle inimesga pulmas suhtlema, seal niigi palju rahvast!tema pole ju süüdi ja tunneks ennast väga halvasti kui välja puksima hakatakse.küll tema jaoks koht ikka leidub!
 
kabajantsik 05. juuni 2012, kl 13.53
Mul oleks ka siis pulmas üsna ebameeldiv, kui pruutpaar ei sooviks minuga isegi paar sõna juttu ajada ja tänada peole tuleku eest. Ma muidugi ei lähekski pulma kellegi teise kutsega.
 
Issand 07. juuni 2012, kl 18.37
selle peale tõesti annab tulla, et kolmandatele isikutele kutse edasi anda ja pulmakutse pole infolehvik kuhu kõik sellised asjad peaks kirja panema:D Issanda loomaaed on ikka suur ja aina suuremaks läheb:) õnneks edna pulmas selliseid ei olnud :) Aga jah, kindlasti ütle seda neile inimestele, mis muud. See on Teie päev ja seda ei maksa lasta ära rikkuda.
 
mööduja 11. juuni 2012, kl 09.26
A sa pruut anna teada, kuidas pulm läks. Äkki võtab sugulane oma kaasalase ka kaasa, no ikka nii ammu pole näinud ja natuke ebakindel üksi tulla:)
 
üks teine pruut 12. juuni 2012, kl 09.04
meil li sarnane olukord, kutse anti edasi ja tuli hoopis keegi teine oma kaaslasega ja kuna registreerimise juures jakirikus nagu ei pööranud neile tähelepanu, et no ehk on kellegegai kaasas või et niisama uudistajad ja puha.

siis meenus peigmehe emale, et tegemist on ühe vana peretuttava tütre ja tema kaaslasega. Peretuttv oli saanud kutse, aga teatanud, et ei tule.

Pulmamajas siis pulmaisa läks ja palus neil lahkuda, kuna pulmon ainult kutsetega inimestle. see ei mõjunud.
Siis toimus meil ametimeeste valmine ja pulmapolitsei sai ülesande kutsumata külalised ära eskortida seda nad ka tegid.
Kuna aga rahvas neid võõraid ei tundnud siis valmistas pulmapolitsei tegevus neiel tohutu nalja ja arvasidki, et see oli spetsiaalne lauastus - igatahes oli see väga suurt elevust tekitav seik sest nn pulmapolitsei käitus väga egedalt kontrollis dokumente, läbipääsulubasid: kutseid jn :D
 
kurb pruut 17. juuni 2012, kl 12.48
pulm sai peetud ja kutsumata külalised ei tulnud.Viimases ahastuses saatsin läbi mitme inimese teateid laiali, mis ka lõpuks nendeni jõudsid, et kutsumata külaliste jaoks on ebameeldiv üllatus - nad jäävad ukse taha :) Sellest hetkest lõpetasin ka igasuguse suhtlemise sugulasega, kes kutse edasi "pärandas". Kõik läks hästi ja oleme olukorraga väga rahul.
 
kontvõõras 30. juuni 2012, kl 15.51
No mis pulm see on, kus kontvõõraid pole :))
 
Laura 25. juuli 2012, kl 15.25
Mina küll oma pulma kontvõõraid ei tahaks ja pole pulmades selliseid näinud ka.
 
:) 25. juuli 2012, kl 16.31
Äge variant on see ka, kui kutsel on "Jüri ja Mari, olete oodatud" ja siis teatavad, et aitäh kutsumast, tuleme kuuekesi. Nagu wtf? Peokoht pole kummist.
 
:nii 26. juuli 2012, kl 15.34
eelmisel

kutsele võib kirjutada, et kutse kehtib kahele
ja nt sainhiljutikutse kusoma osaluset paluti teatada telefonile või meilile - kui siisteatatakse sisi saab ju öeld avõi teatada, et on arvestatud 2 inimesega ja kahjuks pole rohkemale võimalik
 
Miki 26. juuli 2012, kl 22.47
Üldiselt kipub meil siin Eestis olema päris palju selliseid pulma (ja ka teisi üritusi), kuhu kutsutakse kutsega, aga kuhu kas jäetakse tulemata, antakse kutse edasi või võetakse kaasa veel terve seltskond. Kutsujatele teeb see tüli ja ebameeldivusi aga tulijad ei mõista, miks nii ei tohiks teha... Eks see ole koduse kasvatuse (kasvatamatuse) ja ühiskonna arengu mõju...
Üks võimalustest olukorda lahendada/vältida on see, kui kutsel on konkreetselt kirjas, et sissepääs kutse esitamisel - seda on korduvalt praktiseeritud ja tulemuslikult :)
Teiseks võiks soovitada RSVP operaatori teenuse kasutamist ehk maakeeli, mitte pruutpaar ei vasta kutsel esitatud telefonil/mailil küsimustele, vaid väikse raha eest on hoopis ettevõte, kes kõik korda ajab ning ka kõige ebamugavamatele küsimustele professionaalselt vastab.Sellist teenust saab tellida ka ilma, et ise tarvitseks teise Eesti otsa sõita tellimuse vormistamiseks. Üks sellistest firmadest, mis kohe meelde tuleb, on Starius salong.
Muidugi võib ju ka "eksijale" järgmiseks sünnipäevaks etiketialase koolituse kinkida :)
Päikest!
 
irv 07. august 2012, kl 22.10
tänapäeva inimesed on ikka segi keeranud :
16aastat pole suhelnud ja sellise pärast pulm rikutud? Psühhiaater aitab?

Või siis - saadavad kutsutud (mis sest, et asendus) pulmakülalised minema... sellst liigutusest ei saa õldse aru - tüüpiline kui mõni vallaline võtab oma pruudi kaasa - kah nagu võõras inimene. Ja nüüd öelda, et käi kanni - meil kinnine üritus?
Kui ikka raha ei ole ja üks lisa(võõras) suu lauas, paneb rahusteid neelama siis ehk piirduda abielu registreerimisega?

Vabandan nende inimeste ees, kellel on troppidest sõbrad - neil võib tõesti probleeme tekkida. Samas ütle, kes on su sõbrad ja ...
 
to irv 08. august 2012, kl 07.19
pulmadest antakse teada kutsega, kutsele on märgitud tavaliselt ikka et osalusestteatada. kui siis vallalisel suud peas pole et anda teada soovist 2-kesi osaleda siis on see tema oma mure. aga õnnitlegu per püroos ära ja kõndigu minema.
 
irv@"püroo" 08. august 2012, kl 18.05
Just just - pulm ei ole mingi rõõmupidu - see on ikkagi higi ja verega kinnimakstud söögiüritus, kus iga tool ja suutäis on loetud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!