Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Pulmad
lastega pulma
 
madle 22. august 2012, kl 09.46
tõesti ei soovita kellelgi minna lastega pulma.Need kes ohivad - et see on pereüritus ja lapsed tahavad ka pidutseda - siis teadku, et vanema peo nad ikkagi ära rikuvad. Lapsed siis olid kutsutud (5 ja 8), teisi lapsi oli, aga kas suuremad nii 15-16 või siis päris beebid. Igastahes lõppes minu jaoks pulm kell 12, kui pisemat magama panin ja tema kõrvale pikali viskasin- lihsalt enam ei viitsinud tõusta. Laste sabas jooksmise tõttu ei näinud registreerimist, kuna 5.a. muutus rahutuks (viisin lapse eemale), siis määris 8.a. korralikult enda uue ülikonna ära - puhastasin ja pesin seda, pisema riietusest ei räägi.
Kui oled veel pidukleidis ja kontsaga kingades - siis nendes ringi tuikamine on paras teema. Mehega jagasime küll lapsi ja ülesandeid,aga kuna mees oli peigmehe parim sõber ja sai mitu ülesannet - siis jäi ikkagi koormus minule.
Kui keegi ütleb - miks pruutpaar Lottet ei kutsunud - siis peol oli vähe lapsi ja väga erinevas vanuses.
 
kle 22. august 2012, kl 11.06
Vot on alles avastus!!!!!!Lollilegi selge ju et pidu pole mingi pidu ega puhkus mingi puhkus kui lapsed kukil istuvad koguaeg.
 
kle 22. august 2012, kl 11.07
Tegelikult on asi nii et lapsi ja loomi ei tohi ühelgi peol olla.
 
..se 24. august 2012, kl 16.33
No eks lapsed ole erinevad. Kes rahulikuma natuuriga ja pole mingit probleemi korralikult käituda. Palju oleneb, kas ta varem käinud taolistel käitu-korralikult-pidudel kaasas. Alla 6-aastase jätaks kindlalt koju.

Ise käisin lapsena pulmas, aga mäleta, et keegi meid kanseldama oleks pidanud. Moodustasime laste pande küll, aga riiete mäkerdamist ja roomamist ette ei tulnud.
 
nonii 24. august 2012, kl 17.40
Kui teid kutsuti pulma koos lastega siis kutsujad tegid teile lihtsalt ülekohut. ju siis lootsid, et tulete kallima kingiga või panete rohkem raha kui kogu pere kutsuvad


Ka endal on värske kogemus pulmadega kus olid ka lapsed.
Kutsele oli lisatud teade, et ka pisipere peale on mõeldud.
Ja oli mõeldud tõepolest.
Lastega tegeles spetsiaalselt selleks kutsutud inimene. Lastel oli oma laud ja olid ka ruumid kus lapsed said puhata, magada.
Noorim pulmaline oli meil 2 kuune ja lastest vanim 12 aastane. Kokku oli lapsi 14.

Lapsed võtsid osa mängudest ja vanemad said lõbutseda.
Kõik olid rahul. ei pidanud ükski ema oma tikudel või peokleidis lapsi taga ajama ega määrdunud riidedi kasima.
Lihtsalt lastele olid peo ajaks kaasa võetud sobivad mänguriided
 
apike 25. august 2012, kl 14.48
Ah et nüüd on kutsuja süüdi. Va raisk kindlasti tahtis rohkem pappi ümbrikus. Tule mõistusele. Väga suur vastutulek kui lubati lapsed kaasa võtta. Kõigil pole alati kohta ega vanaemasid, kuhu lapsed ära saata. Pulmades, kus mina näinud, on lapsed vaid särtsu ja rõõmu juurde andnud. Ja üks ontlik pulm peakski südaööl ära lõppema.

Iga vanem peaks ju teadma oma lapsi ja nende võimeid end ülal pidada. Kas on mõtet kaasa võtta ja kas suudetakse neid ohjata.
 
elmisele 25. august 2012, kl 14.56
Palun loe teema algataja Madle postitust - Lapsed olid kutsutud..


Kui ikk akutsutaks elapse dpulma siis peab kutsuja ka sellega arvestama, et lastel oleks seal turvaline ja tore ja et nende vanemad ei peaks nende sabas passima.

Ka mul olid eelmisel kuul pulmad ja külalise dkoos lastega - mitte et mingit nänni või pappi oleks mõelnud rohkem saada
vaid et kuhu need lapsed siis jäetakse ja mõttekam oli lihtsalt palgata inimene kes nende lastega tegeles ja silma peal hoidid kui et osa külalisi oleks tulemata jäänud või siis igaüks eraldi pidanud lapsevalvuri koju palkama
 
kkk 28. august 2012, kl 11.47
Mul sõbranna pulmas oli 4 naist (kõik lasteaia kasvatajad) palgatud kohe ekstra lastega tegelema. Õues oli lastele omaette osa, kus nad mängisid ja ka siseruumides olid eraldi 2 tuba mängude ja vaiksema olemise jaoks. Mänguruumides oli ka eraldi laud lastele jookidega ja kergemate suupistetega. Alguses soe söök söödi vanemate juures, aga pärast said lapsed mänguala juures juua ja näksida, et sellepärast ei peaks jooksma kogu aeg suure laua vahet. Kui mõni laps tahtis ema juurde minna, siis läks kasvataja kaasa - lapsed üksi pulmapeo alal ringi ei jooksnud. See oli ka selleks vajalik, et peo ala ei olnud piiratud ja mõni väiksem mudilane oleks võinud ka nii ära kaduda või tiiki sulpsatada. Ühesõnaga - pulmapeo korraldamise juures oli eraldi kohe mõeldud lastele ja nende vanematele. "Lasteaed" oli mõeldud küll kuni 10 aastastele, aga nagu hiljem selgus siis lustisid mängida seal ka palju vanemad. Vanemad said rahulikult pidu nautida ja ei pidanud muretsema laste pärast. Registreerimise ajaks oli ka üks neist kasvatajatest igaks juhuks kutsutud kohale, et vajadusel ta saaks lastega väljas tegeleda, aga seda vaja ei läinud - registreerimise aeg oli lühike ja kõik vanemad tegelesid sel ajal lastega ise. Ja mis veel oluline - kõikidele kutsutud külalistele, kes vastasid, et tulevad lastega, sai saadetud eraldi info, millal ja mismoodi on lastele hoidmine organiseeritud. Nii teadsid kõik pered ette, et peole tulles nad saavad lapse hoidjate silma alla jätta. Minu meelest igati loogiline - noored pered väikeste lastega ei saa lapsi alati vanavanemate hoole alla jätta nii pikaks ajaks. Samas on ka selge, et pikk pidu väsitab lapsi ja ema ei saa rõõmu tunda ise peost, kui peab lastel kogu aeg ise silma peal hoidma.
Lasteaia kasvatajad peole leidsime oma laste lasteaedadest - rääkisime mitme kasvatajaga, kuni leidsimegi ühe, kes nõus oli ja tema ise organiseeris ülejäänud kolm naist oma kollegide hulgast juurde. Mängud ja kõik muu mõtlesid nemad välja, vahendid (joonistamiseks jms) hankisime ise. Kõik olid lõpuks rahul. Mitmed külalised saatsid veel pruudile hiljem tänusõnad just laste hoidmise eest ja sama nippi on nüüd kasutanud veel paar pruutpaari.
 
to: kkk 30. august 2012, kl 01.02
Idee on ju hea, aga kõik ei saa endale sellist luksust lubada, et tellida spets-kasvatajad pulma, mis niigi võtab kõvasti raha. Samas mina abiellusin ka üsna noorelt ja siis arusaadav, et polnud võimalust kalleid pulmi pidada, õnneks kuna sõprusringkond olid ka ju meie vanused, siis polnud ükski sõber veel omale ka lapsi jõudnud teha. Jah paar pisikest oli suguvõsast kohal, aga nemad peole ei jäänud.
Mainin üle, et idee on tõesti praktiline ja mugav, lihtsalt ei saa oodata, et kõik saaksid seda omale lubada.
 
kkk 30. august 2012, kl 12.39
Selge see, et raha paneb asjad paika - see oli lihtsalt üks näide, mis on meie sõpruskonnas levinud ja muide, see pole sugugi kallim kui näiteks üks "Pipi" või "Karlsson" paariks tunniks lapsi lõbustama kutsuda - vahe on selles, et ametlikud õhtujuhid võtavad palju rohkem raha, kui niimoodi vabatahtlikud kasvatajad. Neile on see väike lisaraha ja kõik on puhtalt kokkuleppe asi. Mul sõbrants pakkus välja summa, mida maksta saab ja selle ühe kasvataja enda otsus oli, kas ta tuleb üksi või kutsub ka kedagi kaasa. Algne idee oli pigem see, et lastel oleks järelvalve ning keegi mängiks nendega, et vanemad saaksid veidigi rahulikult olla ja ei peaks kogu aeg lastel sabas jooksma. Lapsi oli erinevas vanuses kokku 10-15 -last - selle kogusega saanuks hakkama ka vabalt 1-2 inimest, aga kasvatajatel ise oli lihtsam mitmekesi või miks iganes nad otsustasid 4 kasvataja kasuks... Kui ma õigesti mäletan, siis maksis mu sõbrants kokku selle teenuse eest vist 5000 krooni - see oli aastal 2008. Üldist pulma eelarvet vaadates ei olnud see üle mõistuse summa. Minu teada sõbrants uuris siis ka neid ametlikke laste õhtujuhte, aga need küsisid ikka mega summasid. Aga eks sellise variandi puhul on ka muid probleeme - laste vanus ja harjumus olla võõrastega koos. Ei saa ju ühte potti panna paari aastaseid ja 5-6 aastaseid ja veelgi vanemaid jne. Ka pulmapeo asukoht loeb - kui on üks suur ruum ja muid ruume kasutada pole, siis ka pole asjal väga suurt mõtet jne. Ja mina olen alati olnud seisukohal, et otsuse teeb ikka pruutpaar - kui pulma lapsi ei kutsuta, siis tuleks seda otsust ka austada ja mitte solvuda. Pulmad on pruutpaari pidu ja las nemad otsustavad, millisena nad seda pidu näha soovivad. Ei ole aus pahandada sellepärast, et näe, ma ei saagi pulma minna, sest lapsi pole kuskile panna... Seda pidu ei tehta teiste jaoks vaid enda jaoks ja juba kutse saamine on mulle küll märk, et mina olen oluline pruutpaari jaoks - see, kas mulle tingimused sobivad või mitte, see on minu isiklik probleem, mitte pruutpaari oma...
 
pulmaline 30. august 2012, kl 13.47
5000 krooni?

Ma maksin sel aastal kahe professionaalse lastelõbustaja eest 200 euri, tegelesid lastega 6h.
 
kkk 31. august 2012, kl 11.49
Selles pulmas olid 5000 krooni eest kasvatajad kohal 24h - alates registreerimisest kuni järgmisel päeval külaliste lahkumiseni. Tõsi - hommikul oli vaid paar last, kes hommikusöögi ajal mängutoas olid. Võimalik, et nüüd on ka neid ametlikke lastelõbustajaid rohkem ja hinnad on normaalsed. Siis oli valida ainult paar üksikut ja enamus küsis 2 inimese ja üle 4tunnise lõbustamise eest oluliselt suuremat summat. Ega muidu poleks sõbrants ka muid variante otsima hakanud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!