Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Pulmad
Pruudi riietus ja kumba kätte panete sõrmuse?
 
Celia 01. september 2012, kl 22.11
Millises riietuses plaanite abielluda?
Me mehega mõlemad läheme teisele ringile. Ausalt öelda ei tahagi miskit traditsioonilist pulmakleiti. Plaanis on minna kahekesi koos oma kolme lapsega. ja siis hiljem lähedasemate juures käime tordi ja šampusega läbi. Järgmise nädala algul viime avaldused sisse, aga kuna peale tulemas kauplustes talvine kollektsioon, mis suht tume, siis ostsin möödunud suvekollektsioonist klassikalise Shanel stiilis jaki ja kleidi armas vanaroosa (hele beežikas roosa). Ja pealegi valget kantakse esmakordsel abiellumisel.
Esimesel abiellumise korral panime sõrmused paremasse kätte, aga hiljem on hakatud ka vasakusse kätte sõrmust panema.....
 
... 02. september 2012, kl 16.09
No aga see peabki ju sinu enda maitse ja otsus olema. Mis sul neist teiste pruutide riietusest. Pole seal mingit mustbed.
 
tead 02. september 2012, kl 20.40
see on sinu isiklik kokkulepe sellega, kellega sa abiellud
 
krõll 03. september 2012, kl 15.39
Riietuse suhtes tee nii nagu sulle kõige rohkem meeldib - see on ikkagi sulle endale kõige olulisem. Sõrmustega on ka nii, et tänapäeval on kombeid erinevaid. Minule meeldib ikkagi see, et paremas on abielu sõrmus. Vanasti tähendas vasakus käes olev sõrmus leske või lahutatut. Mina peale lahutust ei tahtnud üldse enam seda sõrmust kanda - miks peakski?
 
to krõll 03. september 2012, kl 16.29
sinuga nõus. Peale leseks jäämist sõrmus kodus kapis
 
. 03. september 2012, kl 20.51
Meil siin nõuka ajal pandi jah sõrmused abielludes paremasse kätte, suures osas maailmas kantakse vasakus, st südame pool.
 
kah varsti pruut 04. september 2012, kl 11.13
Vasakus käes sõrmuse kandmine on pärit Vana-Roomast, kus usuti sellest sõrmest minevat soon otse südamesse.
Paremas käes kandmine on Saksa traditsioon ja sümboliseerib lepingut kahe inimese vahel ja parem käsi on nn lepingukäsi. Ning samuti tutvustamisel kätt andes näitab sõrmus paremas käes ära su staatuse.

Praegu siis iga inimese enda valik, kas tahab, et sõrmus oleks südame pool või lepingu tähiseks. Ilusad tähendused mõlemal. Ise valin parema käe.
 
hm 04. september 2012, kl 18.59
Shanel? mis huvitav stiil see on? sama mis Kutsi?
Kanna paremas käes sõrmust, kunagi pandi ja sinna ka jäi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!