Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Pulmad
väliregistreerimine sõpradele-sugulastele, laud vaid perele?!
 
uhuu 23. mai 2013, kl 16.08
Vaimusilmas on alati olnud pilt meist kahest registreerimas abielu kindlas paigas järve ääres.
Ühtlasi sooviks seal näha lisaks meie peredele ka lähemaid sugulasi ja sõpru. Mis te arvate, kas peaks piinlikust tundma, kui registreerimisele on kõik kutsutud , aga seal samas paigas (mõisas) jätkub hiljem sööming vaid meie perekondadega. Õues pakuks šampust ja suupisteid ning ehk mängiks ka jazz-ansambel ja oleks seal niimoodi paar tundi?! Kas sellisel puhul üldse esitada neile teistele külalistele kutsed või mainida lihtsalt suusõnaliselt, et kõik asjast ühtmoodi aru saaksid ( ei mingeid kinke, lauda ega tralli vaid lill ja õnnesoovid ja koju ära :) )
Palun aidake! Kiire hakkab peale tulema ja olen täiesti segaduses! Rahakott lihtsalt ei kannata suurt pidu ja ise eelistakski rahulikku ja romantilist.

Suur tänu! :)
 
miks piinlik 23. mai 2013, kl 17.00
kutsel märgidki kohe ära, et vastuvõtt selline püstijala-stiilis ja sellst kellast selle kellani, sealsamas järve ääres (mis vihmaga teed muidu?). perele lisad kutsesse ka õhtusöögi.

teised ju ei teagi. pärast vastuvõtu lõppu siirdud perega sööma ja ongi. kui keegi on teada saanud, siis nii ütledki, et väga täname teid meiega olemise eest ja nüüd võtame veel hetke perega omavahel olemiseks. või jätate seal kõigiga hüvasti, ise lähete lehvitades. pere lihtsalt teab, kuhu järele tulla.

kas ise solvuksid, kui keegi nii teeks? õnnitlemas ju saad käia ja ka vastuvõtul. ära pabista ilma asjata. edu :)
 
hm 23. mai 2013, kl 17.21
üks probleem on see, et kui kaugelt peavad külalised sinna sõitma vaid kaheks tunniks ja suupisteteks. Kui on lähedal - siis ei ole probleemi, teed vaid kutsed ja märgid peale vastuvõtt kuni __ni. Aga kui külalised peavad kaugel kohale sõitma selleks
 
* 23. mai 2013, kl 21.21
Põhimõtteliselt võivad inimesed oma pulmad teha just nii nagu ise tahavad ja kellelgi ei tohiks kobisemist olla.
Samas ei tohiks ka Sina solvuda, kui Sinu eelistuse peale mõni kõõrdi vaatab või tulemata jätab. Mina näiteks ausalt ei viitsiks kusagile rallida ning lilledele ja kütusele raha kulutada lihtsalt selleks, et näha kedagi seaduslikult ühte heitmas (tegelikult on see ametlik osa igavesti igav) ja siis hakata tirinal tagasi sõitma.
 
hh 24. mai 2013, kl 12.59
Sina kutsu need inimesed, keda kutsuda soovid ning kutsele panegi nii nagu eelnevalt juba soovitati kindlad kellaajad - registreerimine kell ... ja peale seda väike koosviibimine suupistete ja shampusega kell ... kuni .... Ja peale seda teete oma perega seda, mida soovite - pereliikmetele saad ju täpse info enne suusõnaliselt ka anda. Selles pole ju midagi imelikku, kui oma perega edasi tähistate. Ja sinu asi ei ole muretseda, kas külalistel on kaugele tulla või mitte ja kas paari tunni pärast tasub neil tulla. See on kutsutu asi otsustada, kas tuleb või ei. Pulmad on pruutpaari päev ja pruutpaari pidu - mitte kellelgi teisel ei ole õigust nuriseda või poriseda. Keegi ei sunni kedagi kohale tulema - kui tingimused ei meeldi, siis parem on mitte tulla - halb tuju ei ole selle peo jaks kohane.
 
hm 24. mai 2013, kl 17.13
Siis on ehk viisakas neile, keda ei kutsu edasiviibimisele, korraldada mingi konkreetne tseremoonia lõpp - lahkute lehvitades ja sõidate autoga väikese tiiru vms.
Muidu on ikka mingi hulk inimesi, kes jääb edasi jutustama. Samuti kui mina tuleks kusagilt kaugelt, siis ma ka kohe tunni aja pärast autosse ei kappaks. Uudistaks mõisas ringi ja võibolla plaaniks isegi samas keha kinnitada. Võib tekkida loll olukord, kus teil pere jaoks laud bronnitud ning kõrvallauda maanduvad külalised, keda teie lauda polnud kutsutud. Kõigil ebamugav olla.
Teine variant, mida ka küllalt palju kasutatakse, on teha registreerimine ja pidu erinevates kohtades. Registreerimisele ja šampusepokaalile siis kutsutud suurem hulk inimesi ning hilisemale peole vaid valitud.
 
arvaja 25. mai 2013, kl 07.52
jah võib küll nii teha, sinu pulm, sina otsustad kuid ära kirjuta kaartike, millega teada annad, ära nimeta seda kutseks, pigem kaunista see teie kahe fotodega ja sisse kirjuata, et anname teada, et meie kaks... oleme ostustanud selle aasta kuu sellel päeval, sellel kellaajal seal kohas järve ääraes anda teineteisele tõotuse...jms tekst..

Olete oodatud pokaalile shampusele ja väikesele suupistetega koosviibimisele looduse rüpes.
või midagi sarnast..

ja siis pead hoolitsema selle eest, kuidas suupisteid serveerid, vb on sul noori sugulasi või häid sõpru, sõbrannasid kes käiksid kandikutega ringi ja pakuksid sampust ja suupistet. kindlasti peaks olema ka mingi alkoholivaba jook ja paljas vesi jääkuubikuteja nt sidruniviiluga
Lõpetuseks võid paluda rahval koguneda ja visata pruudikimbu. Lahkute lehvitades. Sõidate mõisa seateend korda ja teie lähemad pereliikmed tulevad teile järele, et koos edasi pidutseda.
 
Pulm või asi 07. juuni 2013, kl 09.55
Mina nt. ei tulekski pulma kui niimoodi tehtaks. Millejaoks? Tegelikult on see ebaviisakas just sinu sugulaste ja sõprade suhtes. Kas nemad ei väärigi tähistamist?
Tegelikult on tähistamine tähtsam kui registreerimine, vähemalt pulmakülaliste jaoks.
 
to hh 07. juuni 2013, kl 10.02
Kui see on pruutpaari pidu siis, milleks kutsuda külalisi??? Milleks on vaja kedagi kutsuda, kui külalistega ei arvestata? Mina näiteks hoolin oma sõpradest ja tuttavatest ning ei jätnud neid ripakile. Sellinne üleolevalt räägid, kas sinu sõbrad teavad, et sa nendesse nii suhtud? Kui ei meeldi ära tulegi. Õõvastav.
 
hh 07. juuni 2013, kl 12.30
Jah, ma mõtlen tõesti nii konkreetselt ja seda teavad nii mu sõbrad, sugulased kui ka tuttavad. Samuti on minu tutvusringkond ja sõpruskond õnneks täpselt samasuguse maailmavaatega ja see ei tähenda, et me üksteisest ei hooliks. Kui ma kutsun inimesed midagi mulle olulist tähistama, siis ma pakun neile võimaluse tulla ja olla koos minuga tingimustel, mis mulle on sobilikud. Ja ma ei eelda, et need tingimused peaksid sobima kõikidele ega solvu, kui mulle öeldakse, et ma ei tule. See kõik on valikute küsimus. Pulmad on jah ainult pruutpaari päev - pruutpaari asi ei ole sellel päeval muretseda külaliste tuju ega olme pärast rohkem kui on selleks valmis (rahalist külge pean silmas) - kui tingimused on eelnevalt kõikidele teada, siis on asjad alati vägagi lihtsad.Inimesed mõtlevad asju keeruliseks. Minu tutvusringkonnas ei ole õnneks inimesi, kes ei suuda seda mõista ja minu pulmapidu oli ääretult tore ja vahva. Ja täpselt selline, mis meile mehega meeldis. Meeldis ka kõikidele neile, kes tulid ja kes ükskõik mis põhjusel tulla ei saanud, ei ole ka kuidagi kibestunud,s est see oli NENDE otsus. Mina teen kutst saades täpselt samamoodi ISE otsuse ja ei kanna seda kibestumusega kutsujale üle. Mul on südamest kahju neist, kes sellist mõttelaadi ei suuda mõista ja mul tõesti hea meel, et selliseid inimesi minu ümber ei ole.
 
to hh 07. juuni 2013, kl 13.54
See, et sinu pulmapidu kõigile meeldis eeldabki seda, et sina ei jätnud oma sõpru kutsumata! Muidugi neile meeldis kui nad said seal olla. Pulmapidu ongi sellejaoks, et saaks pruutpaariga tähistada ja neid õnnitleda. Inimesi kellelt ei soovita õnnitlusi vastu võtta neid pulma ei kutsuta!
Sa räägid siin mingist kibestumisest? Sellest ei saa ma aru. Muidugi on iga inimese otsustada. Kuid kutsuda tseremooniale aga mitte lauda on jabur. See on sama mis kutsun sünnipäevale võtan kingid vastu ja osa rahvast saadan minema ja laua taha kutsun ainult valitud rahva.
Ma ei räägi sellest, keda pulma kutsuda, kes tuleb ja kes ei tule.
 
kris 07. juuni 2013, kl 16.22
minumeelest on teemaalgataja variant täiesti ok, ja mina sõbrana küll pahaks ei paneks, et õhtusöök vaid kõige lähematele on.

Ja kutses (või teates) võikski kohe mainida, et palun ärge kinke tooge, olge vaid meie tähtsa hetke tunnistajateks.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!