Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Pulmad
50 inimest pulmas :)
 
Pruut 07. juuli 2013, kl 20.58
Tere, palun abi, KAS keegi teab palju läheks pulmade peale raha kui kutsuda umbes 50 inimest ? Teha natuke tagasihoidlikumalt.
Aitäh
 
mina 07. juuli 2013, kl 21.31
ja sa ootad nüüd, et keegi hakkab sinu pulmaeelarvet välja nuputama ja kokku panma? mnjah.....aga pea oma aias - kulu 0. selga pange kooli lõpuriided - kulu 0. kutsed saatke emailiga ja kirjutage peale, et kaasa tuleb võtta piknikukorv - kulu 0. registreerimine vist ikka miskit maksab, aga no tehke argipäeval, siis on soodsam.
 
vastaja 07. juuli 2013, kl 21.53
Kui on pulmad, siis ikka olgu pulmad. Arvestama peaks ikka 1000 euri külalise kohta pluss vähemalt 10 000 ilutulestikule.
 
yksnaine 08. juuli 2013, kl 10.47
Mul oli selline natuke tagasihoidlikum pulm 50le inimesele. Koha ja registreerija eest ei pidanud maksma, sest need olid "omast käest" võtta, aga maksma läks ikka ca 5500 eur: kleit, loor, alusseelik, ülikond, kingad, söögid-joogid, fotograaf, õhtujuht-naljamees-laulumees, ruumi kaunistamine (sh lilleseaded, toolikatted), sõrmused, kingid vanematele ja maid of honor'le, ilutulestik, juuksur, meikimine, maniküür, nimeline lukk, sõrmuste padi, tordinuga, tordilabidas, pruutpaari pokaalid, kutsed, tänukaardid jne jne jne
 
ykspruut 08. juuli 2013, kl 14.20
uskumatu millise butafooria peale raisatakse raha. Kui raha palju on siis muidugi....
 
yksnaine 08. juuli 2013, kl 14.42
:D @ ykspruudi kommentaar.

Igal inimesel oma nägemus oma tähtsast päevast ja enda loetelust ei leia ma midagi butafoorset. Täiesti tavaline ja pigem isegi tagasihoidlik pulm
 
heli 08. juuli 2013, kl 15.02
Seda on võimatu sulle öelda, palju sul raha kuluks, sest kõik sõltubki ju sellest, milliseid pulmi soovid? Kas rendid peokoha või on see sul tasuta olemas. Kas toidud tellid catering firmast või on su sõprade sugulaste hulgas inimesi, kes toidud ise teevad? Kas ja kui palju ruume kaunistad või millega neid kaunistad. Kui pikalt toimub pidu - kas vastuvõtt või pikem "süldilaud" ja pidu. kas bäng või makimuusika. kas pulmaisa või ilma jne... Mina planeerin hetkel pulmapidu, mis toimub umbes 60-le inimesele ja eelarveks on maksimaalselt 5000 eur. Üle selle ma minna ei tohi. Ja tuleb tunnistada, et päris keeruline on selle summaga pulmi pidada. Ainus, mille hinnad on enam-vähem teada, on see, et cateringi puhul tuleb arvestada umbes 25 - 27 eur per inimene. Pulmaisa pole veel valitud, kuid nende hinnad on 500 - 1000 keskeltläbi. Fotograafi alles otsime ja neid hindu ei tea.
 
just married 08. juuli 2013, kl 16.20
Mismoodi teil pulmad NII kallid tulevad?! Miks cateringi puhul PEAB arvestama 25-27 euri per inimene?! Te lasete end väga kõvasti ikka nöörida! Korraldasin meile pulmad Lõuna-Eestis ning mul kulus kõige peale kokku täpselt 2023 eurot. Möödunud aastal korraldasin oma vennale pulmad nn ökovariandis ja tema peole kulus vaid 764 eurot sentidega. Minu pulmad toimusid väikeses mõisas 70-le külalisele. Pulmakutsed meisterdasin ise - igaüks teisest erinev. Ühe kutse hinnaks tuli 0,85 euro senti. Cateringi teenus küsis 7 euri per inimene. Oli olemas bänd, õhtujuht ning isegi meelelahutuslikud vahepalad (kõhutantsijad ja üks mustkunstnik). 2023 euri sisse mahtusid nii mõisa rent, bänd (Lõuna-Eestis väga tunnustatud ja kuulus!), õhtujuhi töötasu, meelelahutuslikud vahepalad, catering, pruudi ja peigmehe riietused, fotograaf, laululaps, kes registreerimise eel laulis (ei tulnud muusika makist), makeup, juuksur, auto ja peopaiga kaunistused, pruudikimp, kaugelt tulnud külalistele ööbimine ning pruutpaarile pulmaööks sviit.
Venna pulm oli 764 euri eest 68-le inimesele ning toimus oma kodu aias peotelgis. Toidud valmistasime kõik algusest lõpuni ise. Auto ja telgi kaunistasime ise. Fotograaf oli olemas, meelelahutus rahvale oli olemas (tellitud tantsija), aga bändi, ega õhtujuhti polnud : selle osaga sai tuttava tuttav pudeli eest hakkama. Mõlemat pidu kõrvutades ei oska küll öelda, kumb oli parem, aga kaks aastat järjest ise toite valmistada ja kõige eest algusest lõpuni üksi vastutada enam ei tahtnud.
 
maalt obesega 11. juuli 2013, kl 13.59
maid of honor... jeerum mis loom see veel om? Täitsa lollivuudiks tänapäeva pulmad läinud.
 
yksnaine 11. juuli 2013, kl 16.26
maid of honor = pruutneitsi = sõber, kes kõik need kuud, mil ettevalmistusi tegin, püsis mu kõrval, aitas ja abistas ja keda soovisin tänada rohkemaga kui lihtsalt "aitäh"-ga.
 
heli 12. juuli 2013, kl 14.43
Mis kuulus cateringi puhul menüüsse, kui hind oli 7 eur/inimene? Ja hea meelega tahaks teada ka selle catering- firma nime - telliks isegi sealt, kui nad üle eesti teenust pakuvad...
Jah, isetegemise puhul võib loota väiksematele kulutustele. Aga minul näiteks ei ole sellist käsitöö oskust ja paraku ka mitte aega, et teha valmis 60 pulmakutset ja sealjuurest sellist pulmakutset, mis ei jätaks mulje kui kolmanda klassi tööõpetuse tunnist... Ka ei ole mul suguvõsas võtta kedagi, kes suudaks valmis teha toidud 60-le inimesele ja pole kedagi, kes pakuks osavat majutusteenust või peokoha renti. Nii et peangi arvestama suuremate summadega ja mul on lihtsalt valida, kas ja kuidas pulmapidu korraldada nii, et ma oma eelarvesse mahuksin.
 
soovitus 13. juuli 2013, kl 09.03
väga tulus on tellida peolaua toidud nt mõnest kutsekoolist kus koka eriala õpetatakse.
Toidud teevad nad väga maitsvad ja kaunistavad fantastiliselt, menüü mitmekesine ja muidugi ka endal võimalus kaasa rääkida mida soovid.

maksad ainult toiduainete eest ja mingi summa läheb ka teenusesse, ise olen seda kasutanud ja loomulikult teinud ka väikesed kingitused toitude valmistajatele.

kusjuures sealt võimalik tellid aka ettekandjad kelnerid - väga soliidne teenus

noored lapsed tahavad ju õppida ja tevad oma tööd väga korralikult
 
just married 17. juuli 2013, kl 20.25
Tere. Vabandan, et ei vastanud - suvel ei ole aega netis käia. 7 euri per face menüü koosnes :
soojast toidust ja külmlauast. Soojaks toiduks olid keedetud kartulid kukeseenekastmega, hapukapsas sealiha tükkidega, merevaigu ja sinihallitusjuustuga täidetud šampinjonid, lisaks kuumad kanasnitslid, kotletid ja aurutatud köögiviljad. Külmlaud koosnes 3 erinevast hapukoorega salatist (rosolje, kartulisalat ja riisi-makrasalat), sealihasnitslitest ja kotlettidest, 3 erinevast värskest salatist (porgand+ananass+jõhvikas, kurk+tomat+hiinakapsas+oliivid+fetajuust ja porru+õuna+jääsalat), lisaks täidetud singirullid ja täidetud munad, 7 erineva juustuvalikuga vaagen, puuviljavaagen, segavaagen (oliivid+porgandiviilud+lillkapsas+viilutatud paprika+paneeritud sibul), juustuküpsised, isetehtud leivad, hapukurk ja värske hapukurk (2-päevase hapnemise tulemusel saadud), maneeritud seened, heeringafilee hapukoorega. Magustoiduks oli üks 5-kilone martsipanitort ja üks 2,5 kilone vaniljekreemiga kringel. Joogiks pakkusime kodukootud vaarikamahla ja sidruni+maasika viiludega vett, alkoholiks oli valge viin, punane ja valge vein ning šampus. Tordi kõrvale kohvi.
Pulmakutsed meisterdasin tõesti ise käsitsi, kuna olen nn kunstiliste kalduvustega ning sain nende eest väga kiita - üksnes oma vanemad ja lähisugulased uskusid, et pole neid kusagilt ekstra tellinud. Samas, kuna iga kutse oli ise näoga, sarnasuseks teise kutsega vaid läbiv teema ja materjalide kasutus, siis kulus töö teostamiseks päris tükk aega. Saalikaunistustega sain samadel põhjustel ise hakkama : kuna olen kunstiga lähedalt seotud.
Soovitan ka ära kasutada kõikvõimalikke tutvusi, käelisi oskusi, küsida abi noortelt üliõpilastelt, kutsekooli õpilastelt : nad teevad tõesti südamega pareminigi, kui n-ö rahamaias vana tegija.
Edu :)
 
Abielluja 23. juuli 2013, kl 16.11
Planeerime ka pulma Lõuna -eestis. Äkki ütled, kes tegi cateringi ja kus mõisas Su pidu toimus. Ilusat kooselu!
 
ohhoo 31. juuli 2013, kl 16.04
to-just married

Kõlab lausa uskumatult,et 7-euri inimese kohta saab sellist toiduvalikut mingi toitlustusettevõte pakkuda !!!! Tõsiselt !!! Omame ka perefirmat ja korraldame kõiksugu üritusi.Maksimaalselt kasutame ära oma potipõllundus toodangut,kuid sellise hinnaga pole võimalik head ja kvaliteetset toitu küll pakkuda.Sarnase valikuga menüü inimese kohta tuleks vähemalt 14-15.- inimese kohta ja selle hinna sisse ei mahuks magus,ega kindlasti mitte alkohol!Tooraine saab küll,kuid see tahab ju kokkamist ja ka ilusat reserveerimist,mis samuti maksab... kirjutan lihtsalt seepärast,et kui minna poodi ja vaadata,mida 7-euri eest inimese kohta saab,siis .... :)
 
to ohoo 31. juuli 2013, kl 16.23
ega siis inimesed ei ole täitmatud - külalise kõht tuleb esmalt korralikult täis sööta ja siis onneil aega suupistete kallal nokitseda

kui on erinevad toidud siis on võimalus valida, kes mida

endal oli matuselaud 60 inimesele ja koos jookidega tuli 10 eur inimese peale ja toitu jäi veel ülegi, et inimestele kaasa anda
 
kuludest 01. august 2013, kl 12.05
Meil läks laias laastus umbes 4000€ ringis. Tallinnas.
 
Heli 05. august 2013, kl 15.44
Kas oleks võimalik selle cateringi firma nime saada, kes pakkus sellise menüü välja 7 eur/inimene? Ma olen läbi helistanud/meilinud üle 30 erineva firma ja madalaim hind, mida olen saanud inimese peale on 15-16 eur. Ja siis ei ole valik olnudnii rikkalik... Vaadates toorainete hindasid, siis kõlab uskumatult lihtsalt, aga kui see on tõsi, siis kasutaksin meelsasti selle firma teenuseid.
 
KTH 31. detsember 2013, kl 22.52
To JustMArried,

Kas tohiksin kysida, millise m6isaga on tegu?
 
Reaalsus 02. märts 2014, kl 23.12
Tuttav pidas 2013 ja kuigi osad asjad tegid nad ise ( kutsekaardid, isa auto pulmaautoks ja ruumide kaunistusele raha ei läinud, siis ikkagi 5000 eur laks: saku mōis peokoha rent, söök-jook ja tort 50 in, pruutkleit, pulmameik-soeng, bussirent külalistele kohale ja tagasi, fotograaf ja ōhtujuht. Ja mitte midagi uhket, täiesti keskmine pulm.
 
kes tundis huvi selle 7 eur inimesele kohta 05. märts 2014, kl 16.18
... siis meil tuleb enamvähem sama kulu, vist siiski 10 eur inimesele.
Toidud teeme ise. Liha ostan talunikult 2.50 kg. Singi suitsetan ise. Kartul, kapsas,sibul, kurk, igasugused salatid on endal olemas keldris. Kanamunad talunikult
Tort tuleb 40 eur, suur kringel 25 eur.
 
Toitlustamine 7 eur inimene 08. märts 2014, kl 20.54
ei ole normaalne hind, seetottu toidu paritolu on kahtlane, et mitte oelda enamat. Lisaks, see firma ju toob toidud kohale st. transp.kulu, peseb parast peseb noud, toiduvalmistajale tuleks ka vist midagi maksta, ja riigimaksud tasuda...
 
Viimasele 24. aprill 2014, kl 11.31
mina arvan sama, ju see firma lihtsalt makse ei maksa. Sama teema pulmatortidega, mida odavam, seda tõenäolisem, et maksud jäetakse maksmata ja tegija on nö põrandaalune. Sõbranna pidas eelmisel suvel pulmi ja söök oli 21 eu/ inimene. Tordiga oli muidugi omaette lugu, 15 tegijast, kelle netist leidsime pakkus arve võimalust vaid 2. Seega need 2 olid ametlikud. Üsna kurb statistika, aga meie inimest ju ei huvita, millisest kohast tuleb toit, peaasi, et oleks odav.
 
toitlustaja 24. aprill 2014, kl 22.19
Kui ma jätan kõik maksud maksmata, kõik toidud valmistan ise üksinda, endale maksan mustalt sümboolse tasu, toit on kõige nõrgemast kvaliteedist, vee ja elektri jätan arvestamata, toitudele tuleb tellija ise järele, kasutan tellija serviisi, portsjonid on kõik 30% väiksemad ettenähtust, suupisteid on ühe söömisringi jagu, joogid jäävad välja...siis ehk pigistaks sinna 7-8€ peale, aga külalised ilmselt ei jääks väga rahule.
 
Abielus.. 21. mai 2014, kl 05.45
Ligi aasta tagasi abiellusime. Pidasime korraga kahe paari pulmad vanemate juures, kohal oli umbes 70 inimest. Reaalne eelarve paari kohta oli 1090€ (registreeimine, bänd, vanem, sõrmused, riided, tort, näksid ja joogid, kutsed, lipp ja transport). Majutus, peoruumid ja õhtusöök oli meile tasuta. Jäime väga rahule, tegevust jagus umbes 12 tundi.
 
Kadi 29. september 2014, kl 13.32
Tere, Loen sinu kommentaari pulma maksumuse kohta, ning tahaksin küsida kus mõisas sa Lõuna Eestis enda pulmad pidasid, ning mis selle rent siis oli.

TErv.
Kadi
 
M40+ 30. september 2014, kl 00.03
yksnaine Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Mul oli selline natuke tagasihoidlikum pulm 50le i
> nimesele. Koha ja registreerija eest ei pidanud ma
> ksma, sest need olid "omast käest" võtta, aga maks
> ma läks ikka ca 5500 eur: kleit, loor, alusseelik,
> ülikond, kingad, söögid-joogid, fotograaf, õhtuju
> ht-naljamees-laulumees, ruumi kaunistamine (sh lil
> leseaded, toolikatted), sõrmused, kingid vanematel
> e ja maid of honor'le, ilutulestik, juuksur, meiki
> mine, maniküür, nimeline lukk, sõrmuste padi, tord
> inuga, tordilabidas, pruutpaari pokaalid, kutsed,
> tänukaardid jne jne jne

Täitsa ulme, millise tühja-tähja peale on võimalik selline summa kulutada...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!