Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Pulmad
pulmad paari või külaliste jaoks
 
järgmise aasta pruut...võib-olla 24. juuli 2013, kl 19.00
Hetkel kihlatud,plaanime pulmi.Sel aastal enam ei jõua.Ei teagi milliseid pulmi tahaks, pole sellest eluaeg unistanud.Algselt rääkisime perega, et äkki teeks lähimate tuttavate ja sõprade ja oma peredega. Kõik rõõmustasid, saavad pulma. Nüüd aga hakkasin ma mõtlema, et teeks hoopis vastuvõtu-pulmad no nii 5-6 tundi(mõisas). Rääkisin sellest ka oma perega. Ja ma sain sõimata....no mis mõttes nagu? Tuldi jutuga, et eieiei, meile ikka nii ei sobi ja meie tahame ikka suurt pidu jnejne. Soovitasin neil siis tehagi omale uued pulmad kui pidu soovivad.Nemad ei soovi mõisapulmi, et see ju kallis, et ma võiks sööklas pidada, saab kauem selle raha eest.Nüüd ongi igasugune tuju läinud ja mõtlen hoopis sellele, et lähen mehega lihtsalt 2-kesi registreerima. Minu küsimus....Kas pulmad pole mitte pruutpaari päev???? See, et ma kellegi oma pulma kutsun peaks rõõmus olema, et ülds kutsusin ja kui ei taha pulma tulla, siis see pole ju kohustuslik?
 
soovitus 24. juuli 2013, kl 19.27
Kui pulm siis olgu ikka korralik. Kui raha pole ärgu olgu ka säästu pulmi.
 
Ikka võib 24. juuli 2013, kl 19.53
Muidugi on Sul õigus teha ja tahta selliseid pulmi, nagu hing ihkab. Kui soovitegi üksnes kahekesi, siis sa võidki nii teha. Kui aga sulle on su lähedased (ema-isa, õed-vennad) väga olulised, nad on sind alati toetanud, sinu kõrval olnud ka elu raskematel hetkedel, siis on pulm justkui rõõmu- ja tänupidu ka neile nähtud vaeva ja hoole eest. See sümboliseerib ühe etapi lõppu ja uue algust : nüüdseks hakkate mehega teineteise eest ise hoolitsema, teie emad-isad, õed-vennad saavad mingis mõttes vastutusest justkui vabaks. Seetõttu on kena kuulata ära ka lähedaste arvamused/soovid ning kõik koos kompromiss luua.
Soovisime ka mehega ainult kahekesi abielluda. Mees on pere ainuke laps. Üksikema laps. Tal endal lapsi pole ja sõpru on ka väga vähe. Mina aga olen 5-liikmelise pere noorim tütar ning mul on eelmisest kooselust laps. Minu lähedased arvasid ka, et see on ikka nii tähtis sündmus, et vähemalt õed-vennad ja vanemad võiksid küll selle juures viibida. Siis olimegi dilemma ees : minu poolt siis oleks vanemad (2 inimest) õed-vennad abikaasadega (4+4) ning lastega (kokku 6) ning minu tütar. Mehe poolt üksnes tema ema. Leidsime, et emale võiks keegi sugulane ikka ka juurde tulla ja nii see lumepall kasvama hakkaski. Meie esialgsest kahekesi registreerimisest kasvas välja uhke pulmapidu lähimatele sõpradele-sugulastele, kokku 50 inimesele ning ausalt - ei kahetse. See rõõm, mis mu vanemate silmist vastu säras, see hea meel mu õdede-vendade kõnedest annab jõudu vist küll viimase hinge tõmbeni.
Otsuse peate muidugi ise vastu võtma. Palju õnne kihlumise puhul!
 
Tõde mida su sõbranna ei julge öelda 24. juuli 2013, kl 20.54
ma ei saa aru miks sa lähed siis heakskiitu otsima külapealt kui sa tahad teha nii nagu teie õigeks peate? ära kuula mida küla räägib vaid organiseeri pidu ära ja saada kutsed välja. see on ikka sügavalt pruutpaari asi millise peo nad oma sõpradele/sugulastele selle tähistamiseks pidada tahavad

PhD in bitching

btw - I didn't slap you, I just high fived your face.
 
ingrid 24. juuli 2013, kl 21.50
Ma ei usu küll, et lausa sõimata said ; )...aga emotsionaalselt ma väga ei läheks nendega kaasa, kes kohe seda "õige pulma" nõu annavad. Tegelikkus kujuneb nii, et organiseerid oma asja ise, maksad ise, kutsud keda tahad ja vajalikuks pead ja usu - nad tulevad hea meelega. Ülirahul pealegi, et nii stiilne situatsioon. Miks mitte vastuvõtt mõisahoones. Normaalne! Kena ümbrus ja inimesed peavad ka ennast viisakalt üleval. Saate ehk ka ilusad pulmapildid, ilma et keegi lääbakil näoga kuskil servas külitaks.
 
järgmise aasta pruut...võib-olla 25. juuli 2013, kl 09.52
Kusjuures sain sõimata jumala otseses mõttes. Veel heideti mulle ette, et tahan teiste arvelt rikastuda, seoses siis mõisa pulmadega.Täiesti müstika, sest seda ma ei oodanud. Ei läinud heakskiitu otsima, vaid tahtsin teada anda, mis plaanid meil mehega on. Seda nüüd kyll, et laseme ka kingituse ümbrikusse mahutada...no ma tõesti ei taha 20 rösterit:).Ja plaane pean ikka vastavalt oma rahakoti paksuse järgi, mitte mõttega palju ma kelleltki tagasi saan.
 
Soovitan Järgmise aasta pruudile... 25. juuli 2013, kl 12.08
Esiteks palju õnne sulle ja et kõik hästi läheks!

aga teegi nii nagu ise tunned ja kuidas rahakott lubab.
tee nii, et sinu jaoks oleks kõik hea ja ilus.

kui suvel või hiliskevadel siis tõesti ilus oleks hommikupoolikul nii(registreerimine?) laulatus kirikus, seejärel on külalised palutud pidulikule kõunasöögile ... mõisa. Ka 5-6 tundi mõisas oleks ju küllalt pikk aeg.
Kingituste suhtes aga kindlasti on pulmakutseid tellides juba mõnel näidiselgi see mitte kinkide toomine ilusasti sõnastatud. (Kusagilt on meelde jäänud mingi selline text, et: kallis külaline, mõtlesime ka sinu peale ja et sa ei peaks vaeva nägema kingi otsimisega ja kohale tassimisega siis oleks tore kui teed ümbrikus väikese annetuse meie ühise elu alustuseks, Tänuga..) Pulmamajas on siis olemas ilusja kaunistatud kast kuhu on peale kirjutatud Teie nimed, pulmakuupäev ja sinna saab ümbriku postitada...

Pulmapeo lõpp ei pea olema öösel ja pruudipärja mahamängimise asemel võib hoopiski visata pruudikimbu. Samas et oleks rohkem elevust võiks visatav kimp olla kavalalttehtud nii, et koosneb mitmest väikesest kimbudst ja visates lendavad need laiali. et jätkuks nt 3-le püüdjale.
seejärel võtate kaasa oma kingikasti ja lahkute parimatele jahimaadele ehk siis nt väikesele pulmareuisile või puhkama kusagile mõnusasse kohta.

Sinu pakutud aeg 5-6 tundi sobiks selisel juhul hästi.
Tood rahva kodust välja nii kell 10-st hommikul (ettevalmistused pulma tulekuks, kes ehib end, kes sätib lapsi, kes peseb autot jne. Paaripanek, rebgistreerimine siis kusagil kell 12 -13 paiku, jõudmine mõisasse kell 14.. peo lõpp kell 20.00

Rahvas ongi selleks ajaks juba parasjagu väsinud. Ja kui on olnud tore pulmaisa või õhtujuht siis usun et tuleb väga vahva pidu.
Pidu tulebki ära lõpetada siis kui see on kõige paremas hoos.

Kuidas on lastega? Kas oled ka nemad planeerinud oma mõisapulma? Ruumi seal ju oleks..
 
järgmise aasta pruut...võib-olla 25. juuli 2013, kl 21.33
Viimasele, suured tänud, sain positiivsust juurde.
Lapsed on pulmas kindlasti olemas, endalgi neid 2 tükki. Leppisime juba enne laste saamist kokku, et meie pulmad tulevad siis,kui meil on pere ning lapsed piisavalt suured, et ka meie pulm neile meelde jääks.
Ehk siis kõik oleks olemas, ainult lühema aja jooksul. pulmaisa, bänd, tantsida saab, laulda saab,lastele võtame ka inimese, kes nendega tegeleb. Kõike saab. Sellepärast ma ei mõistagi, et miks peab see pidu nii kaua kestma, et saaks vingus nägu teha.Meil pole seltskonnas ka selliseid inimesi,kes armastaks käppa n.ö. maha juua.
 
teele 28. juuli 2013, kl 00.31
nüüd jooksis mul juhe kokku. oma vanemate pulma mäletad ikka? ja oma lapsi tahad näha enne miskilmoel paljunemas ja siis, kui lapselapsed suered, siis lapsed sul alles abielluvad? absurd kuubis, ma arvan, et sel juhul peaks enne olema pulm ja siis hiljem võite kihluda.
 
to teele 28. juuli 2013, kl 07.42
ära õelutse kui sa ei tea tagamaid -vb noored õppisid ja kogusid raha pulmadeks, seadsid elu sisse ja veendusid et ikka sobivad teineteisega
 
teele 28. juuli 2013, kl 09.29
aga enne seda veendumist tegid lapsed valmis? no krt, sellise suhtumisega, et koos elada ja lapsi teha võib igaühega, aga abiellumine on miski imetegu pole ime, te eesti on kuhjaga vallasemasid täis. õppisid ja kogusid raha pulmadeks, misiganes. LAPSED said nad ju ikka või mis? nende kõrvalt kogusid raha pulmadeks?
 
to teele 28. juuli 2013, kl 09.43
aga mis see sinu asi on kuidas teised elavad- nüüd nad õnnelik paar ja tore et abielluyvad .. oleks pulmad teind lapsed saand ja siis lahku läind - siis olnuks raha ju raisatud ilm aasjata - nüüd nad veendunud et otsus õige ja sobivad
 
teele 28. juuli 2013, kl 11.26
aaa, et nüüd on mingi garantii, et kindlasti ei lähe lahku? kui need teised käivad oma elu netti riputamas, siis ole eriti vaja plõksida, et mis see minu asi on. ise jagavad ju oma elu ja arusaamu, mis ma enda arvamust väljendada ei või? et näiteks, kellele on tarvis traditsioonilist pulma, kui kõik muud traditsioonid on välja visatud ja ära põlatud? eriline huumor on praeguses kontekstis kellegi arvamus kiriklikust laulatuses. mitte miski ei tähenda inimestele enam mitte kui midagi.
 
teele 28. juuli 2013, kl 11.30
"laseme ka kingituse ümbrikusse mahutada.."

need on need ühise elu alustamise kingid või? ma olen täitsa sama meelt teemaalgataja perega, et jutt käib teiste arvel rikastumisest. jumala haige teema.
 
armas teelekene... 28. juuli 2013, kl 13.27
aga teema algataja ju ei soovigi traditsioonilist pulma suure peoga!
teema algataja ju soovib lihtsalt omna kooselu seaduslikult registreerida või siis laulatada. Ja huvitav miks see laulatus siis antud juhul huumor peaks olema?

Kuna tema algataja juba pikemalt koos elanud, lapsed olemas jms siis mis mõte oleks kinkidel jamid asa ise üldse viiksid kingiks koos elanud paarile?

Me ei tea asjaolusid, vb tähistavad nende pulmad nende jaoks ka mingit muud neile endile teada olevat ja olulist sündmustki.

Ja praegusel kiirel ajal pole ju kellegil eriti aega poodides kolada ja kinki valida. Kui aga esimene ettejuhtuv ära valida siis no mida peaksid kingi saajad sinu meelest tegema 10- 20 ühesuguse asjaga.
Või nt saavad kingiks 20 komplekti voodipesu, aga tegelikult on neil voodi vana ja vajaks uut?

Ise olen teadlik juhtumist kus noormaar sai kingiks mitmeid ühesuguseid kodumasinaid.
- mida neil siis nendega teha?
antud juhul see noorpaar viis need kodumasinad lihtsalt kohaliku omavalitsuse sotsiaalosakonna töötajale ja kuna kõik olid kenasti pakis ja garantiiajad olemas siis need lihtsalt jagati abivajajatele kes neid ise osta ei jakasnaud.

tore küll, kuid kas kingi viijad, kui nad sellest teada oleksid saanud - oleksid olnud seetõttu ka rõõmased?

Kingi ostmisega on aga tavaliselt nii, et lähed ostma, mõtled teatud summat, aga lõpptulemuseks on siiski palju kallim kink, sest esialgselt plaanitud summas kinki lihtsalt ei leia.

pealegi saab seda soovi, et kink rahas edasi antakse või kontole kantakse ka väga kenasti väljendada nii, et see kedagi ei riiva ja kellele see ei meeldi sis onju võimalus plma mitte minna või siis ikkagi is ekink via

niiet kullakene teele, kui sind pole sinna pulma kutsustud sisi ära pabista
 
teele viimasele patroniseerijale 29. juuli 2013, kl 16.05
a sa oled pulmade mõttest üldse aru saanud? paar tähistab ühise kooselu algust ja kingitused viiakse neile seetõttu, et nad alles alustavad, seega neil polegi miskit veel. aastaid koos elanud inimesed, kellele raudselt nii vanemad kui muud sugulased on traditsioonilise kola nii ehk naa aastate jooksul kingituseks tassinud, teevad nüüd peo, et ümbrikus kingitusi saada. MIDA nad sinu arust tähistavad? ühise kooselu algust ju mitte. laulatus ei kõlba seetõttu, et see on kombeks vaid kristlastele. kristlastel aga pole kombeks koos elada ja lapsi saada ilma eelnevalt abielusadamasse sõudmata. nii lihtne, kuidas sa sellest aru ei saa, "armsale teelekesele" kirjutaja?
 
järgmise aasta pruut...võib-olla 29. juuli 2013, kl 17.10
Saan aru, et kohati on teema tuliseks läinud, kuid....
Me ei tee pulmi selleks, et kellegi käest raha saada. Raha on tore asi, kuid meil ei ole sellest puudus, saame oma eluga kenasti hakkama. Kuna tänapäeval see, "kingitus ümbrikusse" on nii tavaline, siis otsustasime, et see raha jääks-jääb lastele ja nad saavad suureks kasvades selle ja muude meie kogutud rahadega oma elu alustada....või selle eest õppida( oleme teinud neile kogumiskontod).
Laulatust meil ei tule, kuna mees on selle vastu. Lapsed olid meil planeeritud, ei olnud, et ups teeme lapsed ja siis vaatame edasi mis saab. Kõigepealt elasime koos( sobisime kohe alguses hästi), siis tegime lapsed ja nüüd otsustasime, et nüüd on õige aeg ka abielluda. Kõik.Miks peab alati koos elama, abielluma ja siis pere looma? kus see kirjas on, et nii on õige. Kuigi mu vanemad oleks abiellumist näinud ikka enne lapsi, siis ma ikka tahan abielluda enda mitte kellegi teise pärast.
 
teele 29. juuli 2013, kl 19.43
abiellumise mõte läheb pisut kaduma, kui asju tagurpidi teha ja seda enam läheb kaduma pulmapeo mõte. kuia si on anult kooselu ametlikuks tegemises ja soovis seda sõpradega ja perega koos tähistada, siis ma avan, et keegi ei solvuks, kui öeldakse, et kingitusi palun ärge tehke. raha pole ju eesmärk ja puudust sellest polevat. kui te soovite, et teie tuttavad teie laste õpinguid rahaliselt toetaks, siis tuleks seda ka nii öelda. pulmakink tehakse noorpaarile ühise elu alustamise puhul.
 
teele 29. juuli 2013, kl 19.44
"Miks peab alati koos elama, abielluma ja siis pere looma?"

ei peagi. traditsiooniline järjekord on: abiellumine, koos elamine, lapsed.
 
oh hoia 29. juuli 2013, kl 20.14
teele, kas sa oled süütu vanatüdruk
 
teele to oh hoia 29. juuli 2013, kl 21.08
ei, millest selline järeldus? sellest, et ma leian, et on nõme minna noorpaari mängima, kui seda ei olda? valge kleit ja loor ehk ka veel?
 
?? 29. juuli 2013, kl 22.40
aga miks ei võiks juba koos elanud paar korraldada koosviibimist ja oma kooselu ametlikuks teha?

ja kus see keelatud on et valget kleiti ja loori ei tohi kanda.



kusjuures, käisin ise hiljuti nn pulmas kus paar oli eelnevalt koos elanud 10 aastat ja lapsedki juba olemas.
nad ei olnud varem abiellunud, sest esmalt tahtsid oma elamise korda saada - renoveerisid vana talumaja
nüüd kui kodu ilus, tahtsid nad et ka teised nende rõõmust ja õnnest osa saaksid

ja saatsid välja teated- kutsed, et ootavad pidulikule lõunasöögile ja et nad 10 aastat leibasid ühes kapis hoidnud
tegelikult aga käisid nad hommikul kirikus laulatada laskmas ja lõunaks siis olid kutsutud külalised
naine oli valges pikas pitsidega suvekleidis ja kenas soengus

ja sai nalja kui lõpuksselgus koosviibimise põhjus
 
teele 29. juuli 2013, kl 22.53
pole hullu, eestlased ongi religioonita rahvas. muidugi ei saa enne abielluda, kui raha on, sest riigilõivu ei jaksa ju maksta, eks. aga abielluda ilma peota - kussa sellega.
 
teele 30. juuli 2013, kl 08.57
"nüüd kui kodu ilus, tahtsid nad et ka teised nende rõõmust ja õnnest osa saaksid"

kas nad kingitusi palusid ümbrikus oma õnne jagamise puhul?
 
to teele 30. juuli 2013, kl 11.16
ei teelekene, selle peo puhul ei olnud kinkidest kusagil juttu ja isegi kinkide jaoks ei olnud seal peol lauda valmis pandud.
Kuid paraku võtsid inimesed kinke ise kasa - no külla ikka võetakse ju kinke kaasa...

Kinkide suhtes aga reageeris õhtujuht kiiresti ja võimalik, et tal oli see ka juba eelnevalt selise võimaluse peal e mõelnud, aga igatahes ilmus kusagilt välja silt annetused oksjoniks ja need kingid müüs õhtujuht oksjonil ka kenasti maha, lisaks pandioksjonile veel välja pererahva poolt asjugi - saadud raha aga läks pererahvale
 
teele to to teele 31. juuli 2013, kl 09.10
esiteks, katsu aru saada, et mu nimi on teele, mitte teelekene. pane oma üleolev toon kuhu iganes. ja minu küsimus kinkide kohta oligi võrdluseks sinu kirjeldatud peo ja autori plaanitud pulmapeo vahel.

aga muidu... sa ütled, et külla viiakse ikka kinke kaasa. too näiteid, milliseid kinke sina viid, kui naabri-malle või entine klassiõde kristi sind lihtsalt külla kutsuvad. käokella või koogikarbi pigem? kumba neist oksjonil müüa?
 
to teele 31. juuli 2013, kl 10.30
koogikarp ja käokell - neid võib müüa oksjonil mõlemaid

ja kui mind kutub külla naabri malle siis kindlasti võtan kaaa midagi selist nagu kohvipakk või omaküpsetatud kook...
- see on siis selline küllakutse, et nagu mingit tähtpäeva pole

aga kui malle on teinud remonti või saab aasta vanemaks siis miks mitte käokell või lillevaas või mis iganes kingiks viia

kui edine klassiõde küla kutsub ja ma teda kaua külastanud pole siis mingi põneva asja kingin kindlasti...

kusjuures, ei mäleta, et oleksinkunagi kusagil lihtsalt palja käega külas käinud, ikka midagi kingiks viinud ja loomulikult lilled..
 
Malle 31. juuli 2013, kl 10.55
minu pulmapidu toimus selle aasta jaanipäeval koos jaanitulega.

eelnevalt olime koos elanud 6 aastat, tutvusime õpingute ajal ja kolisime ühel ajal kokku ühte üürikasse.
suvel enne õpingute viimase aasta algust oli plaan abielluda, kuid mu mehe peret tabas kurb sündmus ja nii me lükkasime pulmapeo edasi. kuid me käisime ja registreerisime oma kooselu
järgmisel kevadel lõpetasime koolid ja meile sündis ka esimene laps, mees läks tööle, mina lapsega kodus.

Nüüd olid kõik harjunud meie kooseluga ja keegi ei tulnud sele pealegi, et me võime abielus juba olla, sest olin jätnud alles ka enda perekonnanime.

Nüüd kui olime saanud endale toreda maakodu, otsustasime sugulasrahvale ja sõpradele korraldada ka väikese peo.
Kutsusime nad jaanitulele, kaasa palusime võtta hea tuju ja lust, et mängudest osa võtta ja et neid ootavad mitmed üllatused. Kohale palusime ilmuda täpselt kutsel märgitud kellaajal.
Olime mehe ja lapsega riietatud rahvariideainelistesse riietesse
Esimene üllatus oli see kui palusime kõiki autodesse ja läks sõiduks kirikusse. Kirik oli kenbasti ehitud ja seal ootas meid õpetaja, toimus laualtus mis oli kõigile üllatuseks, sest nad ei osanud seda oodata.

sõitsime veidi ringi ja siis meie suvekoju tagasi. Seal olid rehealuses kaetud lauad ja kohale jõudnud ka pulmaisa koos pillimeestega.

Ja kuna inimesed olid tulnud meile külla meie kutse peale kus andsime teadameie soovist korraldada mei esuvekodu avapidu ja jaanipidu siis olid külalised võtnud kaasa kinke...

Kui rahvas oli keha kinnitanud läks pidu lahti ja sai lüüa tantsu, mängida mänge, toimusid jaanipäevale omased rahvuslikud võistlused . võitjatele olid auhinnad.
Pidu oli tore, kohal oli ca 50- 60 inimest.
Ja kinkide eest me loomulikult tänasime

Esimene üllatus oli siis see, et k
 
abielus 01. august 2013, kl 14.33
Üldjuhul jagan teele seisukohta.
Meil olid üsna hiljuti pulmad, külalisi oli umbes 80. Me isegi ei tulnud selle peale, et kirjutada kutsele umbes et "palun mahutada kink ümbrikusse" - milleks? Me ei tee seda pidu selleks, et raha saada ning ei eelda, et külalised peo kinni maksavad. Teeme peo sest TAHAME seda päeva jagada lähedaste inimestega. See 20 rösteri ja 5 mikrouuni jutt on nii vanakool juba.. Tänapäeval ju enam ei ole niimoodi. Isegi sünnipäevadeks kingitakse tihtipeale raha.
Külalistele jäi vabadus valida kas ja mida nad kingivad. Kõik kinkisid raha, aga nii mõnedki ei "mahutanud seda ümbrikusse", vaid kinkisid teistmoodi, väga liigutavalt. Oli ka paar inimest kellel ei olnud võimalik midagi kinkida ja saime hoopis ilusa kaardi.
Ei mahu mulle pähe see kutse peal raha kerjamine.
 
to abielus 01. august 2013, kl 15.15
seal kutse peal saab ju ka selle kingiprobleemi kenasti sõnastada, et ei ole kerjamine vaid hoopiski mõistmine ja soovitus, et kallis külaline ära näe suurt vaeva...
ei mäleta nüüd enam kuidas endal see sõnastatud oli, aga oli ka palve kuidagi humoorikalt sõnastatud ja rahvale meeldis, et olime sellestteada andnud. ise

kusjuures jah meil ei olnud siis ka veel kindlat elupaikagi ja oleks tulnud kolimisega probleeme hiljem - seegi oli mainitud

ümbrikud muidugi läksid kenasti kujundatud kingikasti ja kui me hiljem selle kasti sisu kulutasime ja oma uude koju asju ostsime siis olid kõik pulmalised ka järgemööda külla kutsutud, et nad meie ostetud kinke näha saaksid.

Kui kokku võtta siis ega me pulmade pealt küll mingit kasu ei lõiganud. Kõige kallim kogu pulma juures oli aga külaliste majutus ja trantsport
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!