Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Pulmad
mehe tingimus on "big white wedding" aga mina tahan "runaway" pulmi :(
 
maybe someday 21. august 2013, kl 19.43
probleem on pealkirjas juba märgitud... on siin veel paare kelle ainus lahkarvamus oli justnimelt pulmade teemal? meil muus alati toiminud rahumeelsed kompromissid, pole ühtegi tõsist riidugi olnud, aga selle konkreetse teemaga on lausa sõda lahti :/ meil on ühine laps, koos mitu aastat juba, no kuidagi ei mahu pähe kujutluspilt endast õhetavpõsil valge looriga kirikus altari ette sammumas, silmakirjalik tundub :(
kuidas asi teistel lahenes kui keegi on veel samas olukorras olnud? tavaliselt vist asi vastupidi...
 
heli 22. august 2013, kl 10.56
Kuniks pulmade osas on nii tugev erimeelsus, siis enne tuleb ikka asjad selgeks rääkida ja kompromissid teha. Ja kompromisse peavad tegema mõlemad pooled. Millegi pärast arvatakse, et pulmad on ainult naise unistus ja kõik peab toimuma ainult nii nagu pruut soovib, aga tegelikult on päris palju mehi, kes samuti omavad visiooni sellest, milline nende pulm olla võiks. Seega - tuleb maha istuda, kirja panna kõik oma soovid alguses ükshaaval ja siis vaadata neid nimekirju - mis on see, mis kattub. Kattuvate asjadega hakkategi peale ja liigute sealt edasi. Kindlasti saab olema asju, mida tuleb teha ka teise meeleheaks ja kõik on korras, kuniks mõlemad seda teevad - st. ei ole nii, et ainult sina annad järgi ja mees mitte või vastupidi. Pulmad on suur ühine pidu - teie pidu ja mõlemad pooled peavad mõistma, et ei saa sundida teist leppima peoga, mis on talle täielikult vastukarva. Kui pulmade osas te kompromissi leida ei suuda, siis mõelge tõsiselt järgi - elus on veel palju probleeme, mida tuleb ühiselt lahendada ja kompromisside tegemise oskus mõlemalt poolt on abielus (kooselus) üks olulisemaid asju.
 
ahhaa! 22. august 2013, kl 19.53
proovikivi esimene etapp: kas suudate üldse asjades kompromisse teha?
marriage is a matter of give and take, forgiveness and endless compromises
kui see ei sobi, võta hoopis koer
 
ooo 23. august 2013, kl 04.28
"marriage is a matter of give and take, forgiveness and endless compromises"

no ma ei teagi, nii peenelt kohe? a kus maakeeli tõlge on?
 
maybe someday 23. august 2013, kl 18.36
nagu ma enne ka märkisin, meil pole mitme aasta jooksul ühtegi tõsist riidugi olnud, lahkarvamusi muidugi tekib vahel harva, aga hääle tõstmiseni pole asi kunagi läinud, kõik on saanud rahulikult läbi arutatud ja kompromissideni jõutud. ega praegugi kisa ja ustepaugutamine teema pole tegelikult :D aga vist jah ei jää muud üle kui aeg sellel teemal maha võtta ja loota et aeg annab arutust...
 
jaanika 26. august 2013, kl 10.56
Mõtle rahulikult järgi - kas need väiksemad lahkarvamused ja probleemid on leidnud lahenduse kompromisside teel ja milles on seisnud igal konkreetsel juhul kompromiss? Kas selles, et sina oled mehe soovile järgi andnud? Sageli ei pööra inimesed tähelepanu just sellistele väiksematele lahkhelidele - ah, annan järgi, mis sest ikka... Aga sellised asjad reeglina näitavadki asjade seisu kõige paremini. Reeglina avastatakse alles suuremate ühisprojektide (nagu ka pulm) tekkides need küljed inimeses, mida iga päev oled küll näinud, aga millele tähelepanu pole pööratud. Aeg tasub kindlasti maha võtta, sest kiiret lahendust siin pole, kuid teema tasuks siiski päevakorda jätta ja sellest järjepidevalt ka mehega rääkida. Usu - midagi ei muutu, kui sa lihtsalt aasta ootad aj siis uuesti teema üles võtad. Ja kui sa ikka näed, et kompromissi ei tule, siis pead arvestaam, et nii saab olema iga suurema probleemiga. Pead ei tasu liiva alla pista!
 
:) 29. august 2013, kl 13.27
Kuda sa sellise mehe otsa sattunud? Nii paljukest kui ma sellel teemal rääkinud, et ei mina isikikult ei taha üldse mingit valge kleidi etendust ega pulmapidu kui abielluma peaks, siis kõik mehed on õhinaga nõus olnud, et jajahh nii on parim.


Aga kleidi saad sa ju siiski oma maitse järgi valida ja tagasihoidlikuma kui vahukoore plörts. Las siis olla muud mehe järgi.
 
Iks 29. august 2013, kl 13.59
Kui teil muidu probleeme pole, siis ehk laseks natsa järgi. Ühte ja teist saab ju siia-sinna nihutada. Loori asendad peaehtega ja kleit võimalikult lihtne. Võibolla su mees kardab, et teda ihnuskoiks peetakse kui nii vaikselt vargsi naise võtab, käib talle au pihta. Võibolla tahab ta veits uhkeldada - näete mul on kena naine. Vahel on teemasid, millega võib kergemini järgi anda, sest need on puht maitses või enesehinnangus kinni. Seega võiks sa juurteni minna - miks sinu mees uhkeid pulmi tahab. Kui see on üdini positiivne põhjus, siis miks mitte. Normaalsete inimeste puhul tähendab see, et mingis situatsioonis hiljem annab mees mingis alla, sest sina oled varem talle milleski vastu tulnud ja ohvri toonud. Tunneb, et nüüd on tema kord seda teha.
 
maybe someday 13. september 2013, kl 19.06
sain päris palju mõtteainet, aitäh! :)
 
teema algatajale 14. september 2013, kl 07.55
võiksite siis pulmad suvesse planeerida, näiteks jaanipäevaks, siis soe ja saab valida sellise vabama kleidi, midagi mis sulle sobib ja meeldib aga mis oleks ilus ja pidulik, nt rahvariideainetel
ja mehele vastavad riided
 
abielus 18. september 2013, kl 17.06
Meil oli mehega kunagi sama lahkheli.
Mina ütlesin ära, et mina suure raha eest sugulastele klounaadi ja joomapidu ei tee. Mees arvas aga, et õige pulm on suur pulm ja kestab mitu päeva. Sinna paika see mõte algul jäigi. Vahel selgitasin ka, et mõtle palju kulub raha selleks, et korra pidu saada, et vaata palju kasulikku selle eest teha saaks (maja renoveerida jne).
Läks paar aastat mööda ja see suure pulma tuhin läks mööda. Ning regasimegi hoopis päris 2kesi ära, mitte kellegile ei rääkinud ka. Ning tänaseni oleme veendunud, et see oli maailma parim otsus. Peale pulma tegime endale päeva mõnusaks ja puhkasime veidi.
 
Lihtsalt mõte 19. september 2013, kl 14.32
Lihtsalt uks mõte - Meie pulm oli selline, et laulatus kirikus, lihtne pidulik pikk kleit ja lilleparg, külaliseks ainult koige lähedasemad ja sellele järgnes õhtusöök lihtsa muusikavalikuga ja ullatuskulalisega. Meil puudusid pulmaisad ja muud traditsioonid. Selliselt ei jää pidu ära, laulatus ju minumeelest pidulikeim lahendus ja õhtusöök restoranis ei lahe mingiks joomapeoks. Äkki on see kompromiss?
 
maybe someday 21. september 2013, kl 18.59
to lihtsalt mõte- see võiks ehk lahendus olla küll :)
küsimus- kas kirik ei tundunud hirmus tühi? meie puhul neid "kõige lähedasemaid tuleks kokku vast maksimaalselt kakskümend, pigem alla selle- samas kirik, ka väike, mahutab sadu... kas ei jäänud kummaline mulje kõigist neist tühjadest pingiridadest ja vastukajavast tühjast kirikust?
 
lihtsalt mõte 22. september 2013, kl 11.22
Ei, kindlasti mitte. Usu, Sa ei pane seda tähelegi, et vähe inimesi, meil oli ka veidi alla 20 inimese. Orelil pulmamarss ja lillede (meil liiliate) lõhn kirikus... ja see päev ise, nii et ära muretse, sel ajal murested hoopis muude asjade pärast :). Ka pärast video ja pildid ei tekitanud tunnet, et midagi oleks puudu.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!