Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Pulmad
Mis saab kihlasõrmusest pärast pulmi?
 
mixi 27. september 2013, kl 16.40
Ei leidnud netist ühest vastust. Kas siis on sobilik seda edasi kanda või tuleks jätta ehtekarpi lihtsalt mälestuseks seisma? Kui edasi kanda, siis millises sõrmes? Kihlasõrmus on hõbedast ja abielusõrmus kullast)
 
kkkk 27. september 2013, kl 16.53
mina kavatsen edasi kanda, abielusõrmus pulmapäeval tühja näppu ja siis hiljem kihlasõrmus (hetkel kannan samas sõrmes) sinna otsa, näpuotsa poole siis. niipidi põhjusel et nõusid pestes jne kihlasõrmuse võtan ära, ei tea kui ohutu fairy näiteks teemantile on, ja nii on lihtsam.

hõbe ja kuld samas nagu hästi kokku ei sobi... kui ei ole just valge kuld. vo kannaks teist teises käes, lõpkokkuvõttes muidugi tänapäeval on see igaühe enda VABA valik, kuidas meeldib nii teegi :)
 
järgmisele pruudile 27. september 2013, kl 17.37
no kihlasõrmuse annad mehele tagasi, hiljem annab ta sellesama ju uuele pruudile...ikkagi odavam ju kasutada üht sõrmust mitu korda.
 
sellest 27. september 2013, kl 17.46
sulatad endale tupekuuli:)
 
teele 28. september 2013, kl 20.47
no on lolle ilmas. abielusõrmus pannakse kihlasõrmusega samasse sõrme ja kantakse neid koos.
 
Kairi 28. september 2013, kl 22.58
Ma müüsin maha ja tegin omale mõnusa puhkusepaketi
 
abielus 29. september 2013, kl 12.14
Minul seisab kihlasõrmus kapis. Kannan ainult abielusõrmust. Võibolla kunagi teen kihlasrmuse rahaks. See pole ju mingi oluline asi, mida ülistada. Abielu(sõrmus) on ikka see põhiline ju.
 
ka abielus 29. september 2013, kl 14.43
hoian alles ja kingin kunagi oma vanemale tütrele
-lapsele on see suur asi siiski
 
no 29. september 2013, kl 22.34
üks seletas siin enne midagi lollidest...ma ei ole eesti naistel eriti nagu näinud kihlasõrmust ja abielusõrmust samas käes:)võib olla olen loll jah:)
 
hm 04. oktoober 2013, kl 22.52
vaata siis hoolikamalt - mina kannan koos abielusõrmusega.
 
to teele 09. oktoober 2013, kl 01.17
... ei panda ühte sõrme ... kihlasõrmus on vasaku käe sõrmes (armastuse märgiks südame pool) ja abielusõrmus parema käe sõrmes (truuduse märk).
 
teele 09. oktoober 2013, kl 06.40
valdavas enamuses kantakse abielusõrmust samuti vasakus käes.
 
to- to teele 10. oktoober 2013, kl 17.51
ei saa nii öelda "ei panda"- minu kihlasõrmus on näiteks just seda silmas pidades valitud et sobiks tulevikus abielusõrmusega ühte sõrme (kannan vasakus), suurem teemant keskel, väiksemad briljandid kahel pool, valgest kullast ja imeilus aga suhteliselt kitsas et mõlemad kokku mahuks, abielusõrmus tuleb arvatavasti kivideta et liiga kirjuks ei läheks aga pole veel otsustanud.

igaüks ikka oma maitse kohaselt ja ei ole õige kedagi keelata või lubada et pannakse või ei panda.

samas kui kihlasõrmus on näiteks hõbedast vms ja suure kiviga siis seda jah samas sõrmes ei kannaks kullast abielusõrmusega, samas- maitse ja mugavuse asi, kuidas kellelegi meeldib
 
jah 07. november 2013, kl 17.01
Kihlasõrmus jääb sõrme kui mahub siis koos abielusõrmsuega ühte sõrme kui mitte, siis sobib vasakusse kätte sõrmusesõrme, abielusõrmus käib ju parema käe abielusõrmusesõrmes.
 
to teele 07. november 2013, kl 17.03
Eestis kantakse abielusõrmust parema käe abielusõrmuse sõrmes, pole vaja ahvida Soomet või mõnda teist maad järgi, meie maal on see alati paremas käes olnud ja kui tahad et su abielu on õnnelik ja pikk, siis kanna seda ikka õigesti.
 
nii jäigalt... 08. november 2013, kl 15.24
...suhtuvad siin osad et kahju kohe
et kui on vasakus käes siis on kohe "ahvimine" ja mis kõik veel?
mina olen paremakäeline. kihlasõrmus vasakus käes, abielusõrmus läheb ka vasakusse, kihlasõrmusele lisaks. ah et miks?
paremat kätt loetakse lepingukäeks, eks siis need kes peavad abielu juriidiliseks lepinguks kannavad seal. vasaku käe sõrmusesõrmest usuti vanasti (vist oli kreekas) minevat veresoon otse südamesse, niiet see oli siis niiöelda südamekäsi ja sobib neile kelle jaoks abielu on südameasi, kui nii jäigalt peab lahterdama, siis võiks ju ka nii.
isiklikult- vasakusse läheb ka puhtpraktilisel põhjusel- paremakäeline teeb-toimetab vasakuga vähem, kuld on teatavasti suht pehme metall, kulub ja kriimustub vasakus vähem. käteldes ei pigista mõni tugevama haardega tegelane sõrmi paiste kah. ja sellised "mina arvan et see on vale käsi" võivad omaette nii arvata mina teen ikka nii nagu mina tahan ja parem tundub :D soovitan teistelegi, nii nagu õige TUNDUB nii tehkegi ja kellele ei meeldi las kannavad siis seal kus PEAB sest muidu äkki mõni suvaline võõras arvab et ahvid mõne teise riigi kodanikke :D
 
ammu abielus 09. november 2013, kl 11.07
See paremasse kätte abielusõrmuse panemine on nõukaaja pärand ja venelaste komme. Euroopas, Ameerikas, Austraalias ja üldse suuremas osas mujal maailmas käib ja on juba ammusest ajast käinud abielusõrmus ikka vasakusse kätte.
 
teele 09. november 2013, kl 20.07
ma olen ligi 20 aastat kandnud kihla- ja abielusõrmuseid vasaku käe sõrmusesõrmes. tänapäeva mõiste järgi ülipikk abielu ju. parem käsi on enamusel "töökäsi" ja vasakus sõrmust kandes on ohud kuhugi kinni jääda ja tagajärjel sõrmest loobuda väiksem. ka on vasak pool südame pool, kel seosed tähtsad. tolaks pean ma neid, kes arvavad, et kihlasõrmus on kihluseajaks ja peale abiellumist seda enam kanda ei või.
 
teele 09. november 2013, kl 20.09
"See pole ju mingi oluline asi, mida ülistada."

kihlasõrmuse eeldatavasti kinkis sinu abikaasa sulle, kui põlvili su kätt palus ning sõrmus oli sümboliks? rõõm kuulda, et see mingi oluline asi pole. hea praktiline lähenemine...
 
to teele 09. november 2013, kl 22.59
Ei kinkinud põlvili minu ette laskudes. Koos valisime pärast otsust abielluda. No tõesti ei ole oluline vidin, oleks võinud üldse olemata olla.
 
teele 10. november 2013, kl 04.25
no siis polnud sel sümboolsel esemel ju mingit sümboolset tähendustki, oleks võind kohe raha raiskamata jätta. eluilmaski ei saa ehet müües sama raha tagasi, kui ostes maksid. miks sa mehele ei öelnud, et mõttetu vidin ja pole vaja? aru ma ei saa.
 
to teele 10. november 2013, kl 12.19
Meil oli juba enne abiellumist ühine eelarve, seega oli see lihtsalt ühine ehte ostmine. Pärast pulmapidu ostsime mehele ka ühe kullast ehte, lihtsalt heast tujust pidupäeva puhul. Ega see ei tähenda kohe, et kui ta seda enam ei kanna, siis see päev tema jaoks midagi ei tähenda. Ma pole ühtki ehet ostes mõelnud, et kannan seda nüüd elu lõpuni. Oleks pidanud kõik ostmata jätma või? Et nagunii mõttetud vidinad ja pole vaja? Oma asi, mis oma raha eest ostame ja kaua ostetud asju kasutame.
Vot abielusõrmusel on sümboolne tähendus ja neid kanname alati, aga muid ehteid kindlasti mitte. Nad võivad olla ostetud või kingitud mingi tähtpäeva või sündmuse puhul aga nad ei ole sümbolid.
 
teele 10. november 2013, kl 19.55
ahah. ehk siis tegu oli sinu jaoks mõttetu kombe matkimisega ja vaja oli sõbrannade ees eputada. selge siis.
 
to teele 11. november 2013, kl 00.47
Ära tegele liigse järeldamisega. Sa ei ole selles kuigi osav. Edevus on absoluutselt viimane asi, mida mulle ette saaks heita.
 
teele 11. november 2013, kl 23.29
kui viimane asi, siis ikka saab seda ette heita, eks.
 
seep 12. detsember 2013, kl 18.06
Euroopas on see abielusõrmuse kandmine riigiti väga erinev, seega ei saa üldistada, et Euroopas kantakse vot nii. Ammugi ei saa mutlikultuurse Ameerika puhul öelda, et seal kõik kannavad vot selles käes.

Parema käe riigid näiteks on Venemaa, Kreeka, Gruusia, Poola, Austria, Hungari, Saksamaa, Holland, Norra, Taani, Hispaania. Mis nõukaaja pärandist siin sonitakse????

Vasaku käe riigid: Iirimaa, Rootsi, Itaalia, Sloveenia, Türgi, Suurbritannia.
 
k 12. detsember 2013, kl 18.14
Peetakse, loetakse blaablaa südamekäsi, lepingukäsi jne. Kuskil Vana-Kreekas ekslikult arvati, et sealt läheb veresoon... Tule jumal appi. Inimene peab ikka ise tunnetama, milline käsi talle sobib ja südamelähedasem. Mitte mingi teiste peetakse-arvatakse järgi sõrmust kandma. Kelle pärast sa siis abiellusid? Teiste pärast?
 
Kivi 12. detsember 2013, kl 18.25
Eestis on alati kantud paremas käes, tegu pole mingi nõukaaja pärandiga, vaid saksa mõjuga. Seega eesti traditsioon on sõrmus paremas käes ja ei näe põhjust käituda teisiti kui minu mitu põlve eestlastest esivanemad. Ma pole mingi inglismann.
 
.... 12. detsember 2013, kl 18.34
Vaatasin praegu albumist vanu pilte, mis tehtud esimese vabariigi ajal ja enne seda. Kõikidel eestlastel on sõrmused paremas käes. Ei saa aru, mis nüüd siis lahti, et ei enam ei teata ja pistetakse vasakusse, sest ämeerika lollivuudi filmis nii ju on. Identiteet hakkab lahustuma?
 
enda valik 21. jaanuar 2014, kl 00.32
Kanname samuti abikaasaga abielusõrmuseid vasakus käes. Tegime selle otsuse kui käisime sõrmuseid ostmas, küsisime juveliirilt nõu kes ütles, et tänapäeval valitakse ise kummas käes tahetakse kanda. Vanasti oli jah Eestis komme pigem paremas käes kanda, kuid me ei ole enam ju nõukaajal eksole. :) Mõtlesime siis eelkõige praktilisuse poole, et mõlemad paremakäelised, siis on hea kui kuldehe ikka vähem kasutataval käel on, nii mugavuse kui hoidmise eesmärgil ja vasak käsi ka südamepoolne. Nii ta valiti.
Kihlasõrmust pole ega tunne ka vajadust selle järele kuna abiellumise mõte tekkis ühiselt. Samuti mulle meeldib kanda sõrmes ainult abielusõrmust ei midagi muud. Vahelharva pidulikumal üritusel kannan ema kingitud sõrmust samuti mis on hõbedast, seda siis teisel käel, paremal. Aga tavapäeval tunnen end mugavalt ainult ühe - abielusõrmusega.
Las inimesed teevad ise otsuse kus käel sõrmust kanda, see on siiski isiklik asi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!