Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Pulmad
abielutunnistus
 
Triin 05. november 2013, kl 11.03
Tere,

sooviksin küsida, kas abielutunnistus ongi lihtsalt A4 paber, mis registreerimisel anti? või on hiljem võimalik saada ka natuke ametlikumas vormis dokument?
 
zzz 05. november 2013, kl 11.10
See ongi jah! Täiesti arusaamatu, miks see nii mannetu välja näeb... Oleks vähemalt paksem pabergi...
 
d 05. november 2013, kl 11.11
no mis sellega ikka peale hakata, niikuinii jääb sahtlisse seisma
 
mall 05. november 2013, kl 11.40
A4? mul on A3 formaadis, ametlikul turvapaberil, pitseriga kinnitatud, kaante vahel...
 
hhh 05. november 2013, kl 11.44
tunnistusi (sünni-, surma-, abielu-) ei ole juba ammu, on registri väljavõte (a4). enamik riigiasutusi neid ei nõua, sest saavad ise registrisse ligi, seega ega sellel paberil erilist kasutust olegi. mida sellega teha tahate, et vaja ilusamat paberit?
 
Triin 05. november 2013, kl 12.09
midagi ei tahtnud teha, aga arvasin et A4 paberil lihtsalt mingi algne versioon ja pärast saab ikka asjalikuma dokumendi mälestuseks omale. On kuidagi meeles, et abielutunnistus on veekindla paberi peale trükitud, keskel on vapp, tunnistus ise kolmes toonis, must, roosa ja pruun. Aga juu siis tänapäeval pole enam kasutuses sellised asjad, infoajastu - kõik on internetis kättesaadav
 
jaanu 07. november 2013, kl 13.17
Abielutunnistus võiks olla valikuline - kes soovib seda paberil, siis näiteks kasvõi maksab veidi juurde ja saab ilusas köites tunnistuse omale mälestuseks. Ja kes seda ei soovi, siis ei pea juurde maksma. Mulle näiteks meeldivad sellised mälestusesemed - mul on küll huvitav vaadata näiteks ema või isa koolilõpu tunnistusi ja nende abielutunnistust - see on nagu väike perereliikvia...
 
khmm 09. november 2013, kl 16.47
Pane siis kile ümber ja kaaneta, issand jummel, mis seal vahet. Või käid sa seda vanade dokkide mustrit vaatamas? Loogiline, et asutuses prinditakse tavalise printeriga ja mingile paksule värilisele papile käsitsi ilukirja maalimine ei tule kõne alla. Vanasti tuli seda dokumenti paljudes kohtades näidata, seega pidi olema kulumiskindlam ja mitte nii lihtsalt võltsitav. Nüüd kuskil ei küsita, tsekatakse andmebaasist. Välismaal enamasti ei aktsepteerida üle x aasta vanuseid pabereid ja kästakse nagunii uus võtta. Võid ju kuskil lasta kujundada omale uhke paberi, miks seda riigil kulul tegema peaks, nagu midagi paremat poleks maksumaksja rahaga teha.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!