Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Pulmad
ämmad äiad
 
Neti 19. november 2013, kl 00.22
Mis te arvate, kui lähen poja pulma, kas siis oleks viisakas ka tüdruku vanematele mingi väike kingitus teha? Ei tea ju kõiki neid tänapäeva kombeid:)
 
Y 19. november 2013, kl 00.35
Muidugi ei pea ...
 
elis 19. november 2013, kl 00.39
Ei pea! See on ju ikkagi noorpaari pidupäev, mitte tüdruku vanemate sünna. Kink tee ikka ainult noorpaarile.
 
hmm 19. november 2013, kl 00.40
no minu jaoks oleks liigne pugemine
 
n63 19. november 2013, kl 07.24
Mina küll ei teinud. Ikka noorpaarile ainult kopsakam summa.
 
hm 19. november 2013, kl 07.55
ei v.a. juhul, kui peatud nende kodus (kui pulm on seal kus tüdruk-vanemad elavad). Siis mina viiks hilinenud kosjaviinad näiteks. Pulmas paneksid nad piinlikku olukorda, kuna neil ei ole ju midagi sinu jaoks.
 
Neti 24. november 2013, kl 11.14
Aitäh vastajatele:)
 
siisike 29. november 2013, kl 12.43
tegelikult on mõnelpool noorpaari poolt selline kena komme, et tänatakse oma vanemaid.
kingitakse nt ämmadele prossid, sallid jms äiadele sokid, sussid, lipsunõelad jms
 
jaanika 02. detsember 2013, kl 16.26
Vabandan, et kasutan teemat ära, aga ka küsimus ämmade äiade kohta - kuidas teil vanemad omavahel tuttavaks said või kas enne pulmi tutvustasite vastastikku peiu-pruudi vanemaid omavahel? Või said esimest korda pulmas kokku? Meil vanemad eri linnades. Koos oleme elanud üle 5 aasta mehega ja nüüd plaanis pulmad teha. Meie vanemad seni kokku pole kunagi saanud - kas nüüd peaks enne kokkusaamise korraldama?
 
No 03. detsember 2013, kl 00.46
Mul on ka tütar lähiajal abiellumas. Elame küll peigmehe vanematega Eesti eri otstes, aga mõned korrad oleme põgusalt ikka kohtunud. Ma ei kujutaks ette, kui peaks pulmas veel peigmehe vanematega ka tutvuma hakkama. Niigi kõigil närv sees ju:)
Sulle soovitaks sama. Kui pulmas esmakordselt kohtuda, ei tunne ämmad äiad ja arvatavasti ka teie ennast kuigi vabalt ega hästi.Mingi põhjuse ikka leiate, et kohtuda.Minu soovitus lihtsalt.
 
tädi 12. detsember 2013, kl 15.17
aeg on teinud huvitavaid korrektuure inimeste käitumises.
Varem oli ikka nii, et kui noored abielluda otsustasid, siis vanemad kohtusid ikka juba enne perekonniti, arutati ehk mõningaid pulmaplaane jms.
Miks mitte korraldada vanematega koos väike kokkusaamine ehk tutvumis-kohtumine.
Siis jääks ära ka see peata olek- kas kinkida ja mida kinkida. Tavapäraselt teevad kingituse oma vanematele ikka abiellujad.

Kui vanemad pole enne kohtunud ja noored üksteise sugulasi ei tunne, võib juhtuda nii ka: kaks noort kohtusid kuskil matkal, armusid ja läks nagu ikka, aga kodus vanematele oma suhtest suurt midagi ei räägitud enne kui plaaniti kooselu ja ühist kodu. Hakkas siis noormehe ema natuke rohkem poja väljavalitu kohta uurima ja selgus - tolle tütarlapse vanaisa ja noormehe vanaema olid õde ja vend. Nende perekond oli aastakümneid tagasi tülli pööranud ja mingit läbikäimist ei toimunud, noored ei teadnudki, et neil sellised sugulased olla võivad. Pisaraid ja pettumust oli ikka palju.
Ma ei oleks tahtnud selles pulmas olla, kus ämmad-äiad siis esmakordselt kokku oleks saanud...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!