Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Pulmad
Suuri ja uhkeid pulmi teha
 
Soovin 05. jaanuar 2014, kl 15.00
Kuidas teha kui raha üldse ei ole ja ka ei tule kusagilt?
 
lihtne 05. jaanuar 2014, kl 15.11
siis lihtsalt ei saa suuri ja uhkeid, kui raha ei ole ega tule
 
saab küll 05. jaanuar 2014, kl 15.51
aga siis arvesta, et kolm päeva enne pulmi pead meeletult koristama, keetma, küpsetama, et siis pulmapäeval naeratada sellele rahvamassile, kes tuleb sulle koju su endatehtud kartulisalatit, torti ja lihaliuda õgima...
 
Liisi 05. jaanuar 2014, kl 16.10
mina soovitan kleidi õmbleja juures teha...
peolaud linnast väljas, maakohas.
siiski ei saa nii mõelda, et kutsun kõik sõbrad ja tuttavad.. pigem sugulased ja parimad sõbrad. kärbi kindlasti külaliste arvu, seda odavam tuleb pulm.
 
isa 05. jaanuar 2014, kl 16.14
kutsu sõber autojuhiks , sõida enda autoga või sõbra omaga
 
?? 05. jaanuar 2014, kl 16.16
Liisi Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> mina soovitan kleidi õmbleja juures teha...

Milline õmbleja teeb pulmakleidi ilma rahata?

> peo
> laud linnast väljas, maakohas.
> siiski ei saa ni
> i mõelda, et kutsun kõik sõbrad ja tuttavad.. pige
> m sugulased ja parimad sõbrad. kärbi kindlasti kül
> aliste arvu, seda odavam tuleb pulm.

Palun õpetust, kuidas maakoht paremini võimaldab ilma rahata kogu suguseltsile pulmalauda teha? Kui raha üldse ei ole..... (nagu teemaalgataja kirjutab)
 
Remo Veed 05. jaanuar 2014, kl 16.53
Mis mõttes raha üldse ei ole? Kui mingi 300 euri leiad, siis saab kuni 50 inimese peo teha täitsa normaalselt. Kui aga sentigi ei ole, siis on jamasti!
 
eeee 05. jaanuar 2014, kl 17.12
oled sa ikka kindel et 300 euri eest saab 50-le peo teha? Kohta vaja kus pidu toimuks, süüa ja juua tahetakse ka, 6 euri nägu ei saa midagi :)
 
nii rumalat 05. jaanuar 2014, kl 17.29
ei tasu naiseks võtta
 
.... 05. jaanuar 2014, kl 17.35
Noh, sms-laenu saab üldiselt alati. Seega mingi võimalus tulemiseks, st raha tulemiseks, on. Iseasi, kas selline tulemine mõistlik on. Ja kas on mõistlik mängida täiskasvanut ja luua peret isikul, kes ikkagi tahab uhkeid pulmi vaatamata sellele, et võimalusi ei ole. Siit võiks järeldada, et ta ka edaspidi ei suuda reaalsusele pihta saada ja võimaluste kohaselt elada ehk et ei suuda vastututstundlik täiskasvanu olla.
 
--- 05. jaanuar 2014, kl 17.38
Liba teema.
 
Remo Veed 05. jaanuar 2014, kl 18.06
Ma pakun välja, et söök - jook ja koht kokku lähebki maksma 300. Kõik sõltub sellest, mida süüa ja juua pakutakse. Ei pea olema suur seapraad hapukapsa ja süldiga. Väga trendikad on suupistevõileivad ja salatikorvikesed, erinevad väikesed magusad suupisted ning kihisev jook, mida võib kutsuda vahuveiniks, tee ja kohvi sinna juurde. Kusjuures, rahalise asja kohapealt on hea mõte see, kui paluda pulmakülalistel kinkide ja lillede asemel teha rahaline panus antud üritusse, iga üks anab mingi sümboolse summa ja ongi rahaline pool lahendatud. Ja lõpetuseks... ma olen ise toitlustaja ja ürituste korraldaja, seega ettekujutus antud asjast on olemas.
 
irw 05. jaanuar 2014, kl 18.16
no sinu arvates on selline tore pidu kui ainult muru sööd ja 2h pärast pakutakse kohvi ja külalised minekut? See kui raha juba tahetakse on kahtlane, mis sa siis üldse pidu teed kui endal piisavalt pole. Keegi kurtis hiljuti sünnipäeva puhul sama. 300 ei saa mitte kuidagi asju aetud. Sa vist ei arvesta et peokohta peab kuidagi saama ka? kui sa põõstaste vahel tahad pulmi pidada siis jah oled tore korraldaja. Vale ettekujutus sul asjadest :) Pole kunagi sellist pulma näinud et närid puuvilju ja kõhtu täis ei saa, isegi juubeli puhul või sellest summast väheks jääda
 
Remo Veed 05. jaanuar 2014, kl 18.20
No jah, ega inimese mõistus ei ole enda teha. Kui ruumide rent koos nõude rendiga 50 inimesele maksab kokku 80 euri ja ülejäänud raha eest saad süüa - juua, siis kas sellest vähe on ? Kui ei ole uurinud võimalusi, siis ei maksa iba ajada. Kõik on võimalik kui ainult tahta ja läbi rääkid.
 
fakt 05. jaanuar 2014, kl 18.24
laenad kelleltki maamaja
laenad nõud, lahtikäivad pikad lauad ja valged laudlinad
ostad hunniku kartuleid (praegu peaks soodsalt kätte saama)
ostad odavat liha
ostad süldimaterjali (see on ka odav) ja teed ise sülti
ostad odavat viina
lased sügisel varutud õunamahlal voolata
kütad sauna
teed koduõlut või koduveini või mõlemat
küpsetad ise leiba
serveerid sügisel valmistatud moosi, marinaade, seeni

siiamaani on see vaid paarisaja euro ja hea tahtmise teema

kleidi laenad, soengu teeb sõbranna

riigilõiv on jah, kahjuks kindel summa, mille eest ei põgene...
 
to Remo Veed 05. jaanuar 2014, kl 18.49
tundub et sa ikka soss-sepp korraldaja kellele pole tõesti mõistust antud :) 80 euriga sa ei saa normaalset kohta kui tahad ikka hommikuni olla. Tundub et sa ajad sellist iba et jube. 220 euriga ei saa pruut ja peigmees endale riideid, samuti ei saa 220 euri eest 50 inimest kõhtu kogu pulma jooksul täis. Pulmatort on ka tavaliselt lisaks. Peale selle sa ei arvesta tööjõu kulu kui pead ise 50-le inimestele toitu vaaritama. Sinu arvutuste järgi saavad külalised 1-2 klaasi jooki ning väikse taldriku mingid kõhutäidet. Mõni fotograaf võiks ka olla kes korralikult pilte teeb mitte nutikatega klõpsutajad :) Muideks riigilõiv tuleb ka maksta abiellumise korral. Tundub et sa pole kunagi pulmi näinud ja neid korraldanud. Sinu asemele ei reklaamiks üksi normaalne inimene ennast peokorraldajana kui sellist iba ajab
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!