Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Pulmad
nimevahetus ja allkiri
 
jaana 12. veebruar 2014, kl 15.04
Kui peale abiellumist võtab naine mehe nime, siis peaks ka allkiri ju kohe päeva pealt muutuma? Samas on minu töös aga allkiri väga tähtis osa. Samuti on allkiri ju pika aja jooksul välja kujunenud omamoodi inimest identifitseeriv sümbol. Mul täitsa probleem kohe, et mismoodi siis nime vahetuse järel selle uue allkirjaga harjuda? Kas keegi on peale nimevahetust allkirja vanaks jätnud? Minul näiteks pole allkiri loetav, kuid samas nime algustäht erineb siiski uue nime algustähest ja seega oleks vist imelik vana allkirja uue nimega kasutada edasi? Imelik probleem ilmselt , aga no on minu jaoks probleem...
 
Allkiri 13. veebruar 2014, kl 00.11
Mina hakkasin ikka uut kirjutama ja see kujuneb ruttu piisavalt mugavaks, kiireks ja omanäoliseks.
 
errt 13. veebruar 2014, kl 19.12
Vana allkirjad sa nüüd küll enam kasutada ei saa. See pole ju sinu nimi. Aga uut nime saad kasutada ikka hetkest, mil sulle uus isikut tõendav dokument kätte antakse.
 
abikaasa 15. veebruar 2014, kl 18.26
Alguses oli ka harjumatu ja kuidagi võõras, aga pikapeale harjub ära ja saab uueks osaks sinust endast. Vana allkirjaga oleksid ju võõra (endise) nimega ja see poleks ju 'päris'.
Soovitan mitte muretseda sellise asja pärast. Küll harjud ära. :)
 
jaana 18. veebruar 2014, kl 10.55
Eks muidugi harjub. Mul on lihtsalt tööl allkiri selline asi, mille muutus toob kaasa meeletu paberimajanduse. Rohkem aga teeb muret see, et kuna allkirja näidise järgi käib minu identifitseerimine fotosilma läbi, siis täiesti uue allkirja puhul pole ma küll kindel, et käsi suudab seda kohe alguses väga ühtemoodi kirjutada. Ma olen üle 30 vana ja mu praegune allkiri kujunes ka päris pikalt välja. Aga mis seal ikka, uus nimi, uus allkiri, uus algus :-) Aitäh kaasamõtlejaile!
 
leenu 12. aprill 2014, kl 22.38
Mina võtsin abielludes mehe perekonnanime, aga allkirja ei muutnud. Kuigi uue perekonnanime tähed on sellised, et neid mu vana allkirjaga kuidagi seostada ei saaks, siis mina ikkagi allkirja muutma ei hakanud. Mu töö hõlmab väga palju allkirjastamist ja mu allkiri kujunes ikka mitu aastat, kuni jäi praeguse juurde pidama. Ei tahtnud hakata otsast peale. Nime muutsin ära, aga allkirja otsustasin alles jätta.
Üks kolleeg just rääkis, et käis ametkonnas dokumenti vahetamas ja ametnik ei lubanud vana allkirja jätta, ja tema, lammas, muutiski sealsamas laua taga ära. Mul hakkasid kohe küünealused sügelema, aga endal polnud nagunii lootust sellise ametnikuga kohtuda, tegin kõik vahetamise digitaalselt.
 
misasja 17. aprill 2014, kl 18.17
Allkiri peab võrduma sinu nimega. Muidu on võltsimine.
 
AS 25. aprill 2014, kl 14.38
Nimi muutub ikka kohe abielludes. Suva ju kuna ja kas üldse sa lähed mingeid dokumente muutma. Sa oled abielus ja sul on uus nimi.
Mina allkirjastan ka päevas hulga dokumente ja mul läks uue nimega harjumine seega just lihtsamalt sest kõigil dokumentidel oli ju kirjas uus nimi ja see oli siis spikker kui allkirja alla panin. Pigem ei harju mu mees siiani mu uue perenimega, kutsub mind endiselt vana perenimega :)
 
trot 25. aprill 2014, kl 17.19
Hehh, kuidas saab allkirjaks panna nime, mida sa enam ei kanna? Siis ma võiks ju ka naabrimehe nimega allkirju jagada.
 
:) 30. aprill 2014, kl 21.57
Miks peaks abielludes üldse kellegi teise nime võtma?
 
Selleks 02. mai 2014, kl 12.36
et perel oleks ühine perekonnanimi ja abielusse sündivatel lastele saaks mõlema vanemaga ühesugune perekonnanimi.
 
:P 04. mai 2014, kl 04.02
Tegelikult on see komme oma omandit märgistada. Enne oli tüdruk isa omand, pärat mehe omand.
 
ullikesed 16. mai 2014, kl 19.26
Ja milleks see ühine perekonnanimi hea on? Kas ühine perekonnanimi teeb perekonnast perekonna? Kas ühine perekonnanimi garanteerib õnneliku elu ja suhted elulõpuni?
 
Mii 16. mai 2014, kl 22.18
Mina jätsin oma vana allikirja alles, kuigi nimi muutus. Dokumentide vahetusel kirjutasin KMA-s kusagile dokumendile, et allkirja muuta ei soovi ja see jääb samaks.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!