Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Pulmad
Pulmatoost
 
martinnnn 27. juuli 2015, kl 17.38
Tere,
Selgus, et pean sõbra pulmas ütlema esimese toosti kui shampus välja valatakse. Eestlase kombel olen selle tõttu veidi ärevil.

Peaksin ilmselt õnnitlema noorpaari, aga kuidas seejärel toost öelda?

"Teen ettepaneku tõsta klaasid noorpaari auks?"

Kas seejärel võtan kohe lonksu või peaks siis noorpaariga klaase kokku lööma?

Tänud
 
Toost 27. juuli 2015, kl 18.19
Vanasti teeniti tsaari sõjaväes 25 aastat. Kui neiu ootas selle aja ära, valati tema auks suurtükk. Kui ei jõudnud oodata, siis istutati puu. Võtame siis selle ainukese Tsaar-kauri ja võimsa metsa terviseks
 
mhh 27. juuli 2015, kl 20.38
no ikka enne ise lonksamist oleks viisakas noorpaariga kokku lüüa. Või eijaksa niikaua kannatada?
 
:) 29. juuli 2015, kl 14.30
Meil on enamasti peopaika sisenevad külalised saanud šampuselaualt klaasi ja noorpaariga kokku löönud enne saali astumist. Noorpaar on eesruumis/trepil seisnud ja kõiki ükshaaval tervitanud, siis on mindud lauda. Lauas enam mingit klaaside kokkulöömist küll pole, siis oled oma kohal ja ei jookse ringi. Ja šampuse ajal tooste ka ei öelda.
 
Jussu 16. oktoober 2015, kl 15.04
Kui šampuse klaasid on kokku löödud ja kingid üle antud. Läheb iga roju oma koju ja pruutpaar làheb pulmareisile ei mingit joomapidu ning halva eeskuju näitamist tulevaseks eluks pruutpaarile. Sellest kõik paha algab.
 
Lisete 28. detsember 2015, kl 10.21
Ei kutsunud küll oma pulma külalisi. See ikka minu ja mehe ja jumala vaheline asi. Ei hakka ma tasuta söötma ja jootma kedagi.
 
Aime 04. jaanuar 2016, kl 23.32
No ei ole nii, et noorpaar trepil ja kõigil pokaalid ja siis kokku ja kohe lauda. Ikka šampuselaua tseremoonia on eraldi ja suursugune toiming, üks tähtsamatest. Kogunetakse kogu pulmarahvaga šampuselaua ümber, nii, et noorpaar seisab paremal pool ja rahvas nende kaarekujuliselt nende vastas. Kui pokaalid pole täidetud peopaiga abiga, siis leitakse rahva hulgast mõned, umbes 4, šikid mehed, kes pudelid avavad ja pokaalid täis valavad. Siis kui kõik täis valatud, ulatab keegi meestest noorpaarile pokaalid.Siis võtad sinagi oma pokaali kätte ja palud sõna, et kõik sind kuulama jääks. Selleks puhuks mõtledki välja, et miks sind rääkida paluti, oled küllap tore ja lähedane. Sinagi meenutad mõnd toredat seika siis, loed ehk mõne luuletuse või tabava mõttetera, siis lööd noorpaariga pokaalid kokku. Sinu ülesanne on ka paluda nüüd vanemad ette astuda, kes võtavad ka ise laualt pokaalid ja kõlistavad kokku. Siis palud neilgi jääda riburada seisma jääda noorpaarist edasi, et järgmise kõlistajad saaks ka vanemaid õnnitleda. Ja siis palud rahvast tulla kõlistama. Ühtlasi viitad, et kuhu saavad nad asetada oma kingiümbrikud, neile on tavaliselt šampuselaual mingi karbike vms.Kui kõik on pokaalid kokku löönud, võid veel midagi öelda ja kogu rahvaga hüüda "õnne või elagu või hõissa" ja siis ütled, et "Noorpaari terviseks!"
 
omg 06. jaanuar 2016, kl 22.35
issand kui igav
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!