Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Pulmad
Kihlasormus, kusimus naistele
 
Romeo 16. veebruar 2016, kl 12.31
Kas teile loeb, milline voi kui kallis on kihlasormus? Mis te arvate sellest teooriast, et kihlasormuse hind peaks olema 3 mehe kuupalka? Kas te markate sobrannade kihlasormuseid?

Ma vaga tahan oma kallimale abieluettepanekut teha, aga ei taha sormusega mooda panna. See on siiski symbol, mis tal eluks ajaks sorme jaab. Aga ei taha ka yle pingutada..
 
sõrmuseta naine... 16. veebruar 2016, kl 17.57
Ma usun, et sümboolne tähendus on kõige olulisem, samuti kinkimine ja viis, kuidas kingitakse...Sõrmus ise on muidugi igale naisele uhkuse asi, see on ju miski, mida näidata tuttavatele, sõbrannadele jne...Ei tohiks olla liiga silmatorkav ja EI PEA maksma kolme mehe kuupalka, peaasi, et viisakas, väikese kivikesega ja kuldne vist traditsioonilisem (hõbe võib jätta mulje kokkuhoidlikust mehest äkki, aga mine tea, mõni ostab abielusõrmuse ka hõbedast?)...
No mina usun, et ei ole oluline, kui hinnaline see sõrmus on, naise paneb sulama siiski see, mismoodi ettepanek tehakse...mõtle midagi teistsugust. Naised- nad armastavad siiski kõrvadega (kui ei ole raha peal väljas tibi, siis iseasi). Võta näiteks pere ja lähimad sõbrad kokku: https://www.youtube.com/watch?v=cGGQSex1Q_s
 
Romeo 25. veebruar 2016, kl 16.52
Sormuseta naine, sa oled vaga tagasihoidlik. Enamus naistuttavaid mainivad ikka, et SUURE kivikesega ja hadaparast kuld, aga parem ikka plaatina voi palladium. Oeh.
 
n30 26. veebruar 2016, kl 15.04
Hahaaa... Plaatina või pallaadium?
Suure kiviga sõrmus on igapäevaseks kandmiseks väga ebamugav. Hõbe on tõesti kuidagi odav, aga kuld on sobilik - olgu siis valge (mõnele lihtsalt sobib hõbedane värv), kui kollane või punane ei meeldi. Üldiselt on kihlasõrmuseks ühe kiviga lihtne kuldsõrmus. Kui nüüd tõsta sõrmuse väärtust, siis odavam on tsirkooniga, kallim teemantiga. Muidugi sõltub hind ka kandjast, sõrme ümbermõõdust.
 
naine arvab 28. veebruar 2016, kl 11.03
Muidugi võiks see sõrmus olla hinnalisem,kivi seal ju määrab hinna ja selle jaoks peaks mees kaugele ette vaatama ja rahakest koguma. Naisevõtt pole naljaasi.Kas just kolm kuupalka meie mõistes, no seda ma ei usu aga mingi kunstkivi ka ei sobiks.Peaasi et sõrmus oleks sobivas suuruses.
 
ka veel sõrmuseta 15. märts 2016, kl 23.58
Eks siin ole iga naise arvamus erinev, aga minu meelest ei pea maksma kolme kuupalka. Ka mina eelistaks väikese kiviga traditsioonilist kullast sõrmust. Vaata, milliseid sõrmuseid su naine muidu kannab. Kas sõrmus on pigem laiem või peenem, kui suuri kive ta armastab. Minu meelest on väike kivi igapäevatoimetuste juures mõnusam. Ei võta ju kihlasõrmust ära, kui hakkad nt aknaid pesema. Samuti võiks kivi olla neutraalsemat tooni, et sobiks igat värvi riietusega.
 
teadja 19. märts 2016, kl 18.38
Autor on liba. Eesti mees ei tule kunagi niisuguse asja peale, et naisele sõrmust kinkida, veel vähem kihlasõrmust. Eesti mees oskab ainult telekat vaadata ja uriseda.
 
teema autorile 19. märts 2016, kl 21.34
teadja Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Autor on liba. Eesti mees ei tule kunagi niisuguse
> asja peale, et naisele sõrmust kinkida, veel vähe
> m kihlasõrmust. Eesti mees oskab ainult telekat va
> adata ja uriseda.

Vale. Oli kihlasõrmus ja oli ka põlv vastu maad.

PS: Sõrmuseid on hiljem veelgi kingitud.
 
Teemaalgatajale 20. märts 2016, kl 22.02
Tänaseks on õnnelik naine kindlasti juba oma armsama sümboolse seotuse soovi väljendava kingi kätte saanud, aga vastan ka ikka veel teemale : ehk mõni tore mees veel soovib oma kallile samal moel kinki teha.
Tee nii, nagu Sinu kallis soovib. Uuri tema olemasolevat ehte (sõrmuste) valikut, eelistusi, maitset. Mina näiteks ei paneks kulda iialgi sôrme/kaela/kõrva. Suurt kivi ei kannaks ka kindlasti. Oleksin väga rõõmus, kui ta teeks sõrmuse ise : ükskõik millest. Kasvõi heinakõrrest. Tähendus ja pühendumine loeb. Abielusõrmus võiks olla vastupidav, ent mitte kuldne, kivita ning mitte kallis. Sümboolne.
 
vanem naine 21. märts 2016, kl 14.11
Mina kihlusin ja abiellusin üsna vanas eas. Minu soovitused:
kuld (mõni naine kannab AINULT hõbedat, siis võib ka hõbe või valge kuld olla)
väike kivi
kivi ei tohiks väga kõrge olla (minu sõrmusel paraku on ja jääb kogu aeg kuskile taha kinni)
 
N28 25. aprill 2016, kl 17.37
See kõik vist on suhteline, et mida keegi peab väikeseks kiviks ja mis on need kolm kuupalka. Kui võtta, et Eesti keskmine palk on 1000 eurot, siis 1000 x 3 on 3000. 3000 euro eest mingit erilist kvaliteetset sõrmust SUURE päris teemandiga ei saagi.

Kui mehe kuu palk on 5000 eurot, siis tõesti ei pea sõrmus maksma kolme palka. Kui aga mees teenib 1000 eurot kuus, siis võiks lausa rohkemgi olla kui kolm palka.

Endal olid samad soovid, et väga suurt kivi ei taha justnimelt praktilistel kaalutlustel. Sain siis eritellimusel tehtud valgest kullast sõrmuse, kus on keskel natuke suurem kui poolekaraadine kivi ja sõrmuse ringil pisemad. Kuna teemant on praktiliselt ideaalkvaliteediga ja sõrmus eritellimus, siis oli see päris kallis (päris täpset hinda ei tea, aga aastate jooksul olen erinevaid vihjeid saanud). Sama raha eest pakuti ka pea karaadist teemanti, aga selle kvaliteet ei oleks kaugeltki see, mis minu omal.

Seega minu jutu mõte on see, et kvaliteetne ja kallis sõrmus ei tähenda mitte alati SUURT teemanti!

MINU ÜKS sõbranna ütles küll minu sõrmuse kohta: "Nii nigel teemant"! Mis näitas tegelikult selgelt, et ega enamikel eesti inimestel pole aimugi, kui palju kvaliteetsed teemandid ja briljantidega ehted maksavad. Kui ma temalt ka küsisin, et kas tal üldse mõni teemantehe on, siis kehitas õlgu ja ütles, et ei ole.
 
Juulia 05. mai 2016, kl 16.12
Oi mulle see teema meeldib!
Sul on ka selline voimalus, et ettepanek teha ilma sormuseta ja kui vastus on jah, siis koos kullapoodi minna. Minu kallis mees tegi nii. Nii teadis ta, et jah oeldi soltumata sormusest ja mina sain valida tapselt sellise kivi, metalli ja disaini, mida hing ihkas. Ainus halb pool asja juures on, et sormuse valmistamine voib votta pikki nadalaid ja uudisest sobrannadele teada andes ei saa sormusega lehvitada.
Eelpool konelejaga hinna osas nous. Keskmine 1ct hea kvaliteediga teemant (me ei raagi siin ideaalsest vaid SI kvaliteedi ja E varviga) jaab hind kuskil 5000 kanti. 2ct samade naitajatega kuskil 15000 voi veelgi rohkem.
Kui eelarve on vaiksem, siis voib osta ka sellise, mille kivi koosneb paljudest pisikestest teemantitest tihedalt yksteise korval. Yldmulje saab suur ja satendav, aga hind 10 korda vahem. Mida suurem teemant, seda haruldasem ja kallim, seetottu vaike muutus suuruses tahendab suurt muutust hinnas.
Voi siis naiteks 3 vaiksemat teemantit yksteise korval, igayks 0.5ct. Kivide kogusuurus on 1.5ct, aga hind jalle seal 5000 kandis voi veelgi vahem.
Metalli osas soovitaks plaatinat. See on kyll kallim kui kuld, aga ei paindu ja teda ei pea iga paari aasta tagant poleerima, nagu valget kulda. Kollase kulla puhul on probleemiks see, et hea kvaliteediga teemant voib tunduda kollasem, kui on kollase pohja peal. Siis voib juba kollakama teemandi valida, sest vahet nii kui nii ei ole. Valja naeb samasugune ja hind jalle vaga palju soodsam.
Edu kosimisel!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!