Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Pulmad
ümbrikuga pulma, aga...
 
masenduses 07. mai 2017, kl 18.06
siin allpool on just juttu pulmakingis ümbrikus ja kuidas summad on 500, 200, 300... ma olen väikese lapsega üksikema, õde abiellub suvel, lisaks on pulm ka veel stiilipidu mis nõuab kallist kleiti, vastavat meiki, juuksurit, lapsele sobiv riietus... minemata ka ei saa jätta, oma lähedane pereliige ju ikkagi, aga oli kutsel otse kirjas nagu tänapäeval kombeks et kink olgu ümbrikus. ja kõlakad räägivad et teise abielupoole lähem pere paneb miinimum 1000 igaüks.

lihtsalt NII PALJU stressi :( tahaks pulmapaaridele öelda et, ok, kirjutage et kink olgu rahas, aga kena oleks siis ka mõni alternatiiv leida neile kellele see tõesti on väga stressi tekitav, tehke kuskil kaubamajas kinginimekiri või märkige mõned heategevused kuhu võiks omal valikul teie nimel annetada näiteks (seda saaks ju teha väiksemate summade kaupa kuus)... sest teie suur rõõmupäev võiks ju ometi olla päev kus ka külalised ja pereliikmed (kes kuidagi ei saa öelda et ma ei võta osa sest lähen sõbra sünnipäevale vmi) vabalt teie pärast õnnelikud olla saavad, selle asemel et pead murda kuidas nüüd järgmised kuu või kaks toit lauale saada :/
 
Maia 14. mai 2017, kl 19.31
Ei ole vaja end pidevalt teistega võrrelda. Paned just niipalju, kui võimalik. Kui mõni tahab ja võimalik on, pangu või 10 000, ega selle pärast ei pea seda teised tegema. Kas arvad, et õde ajab Sind tagasi, kui sama suurt summat ei too või karjatab kõigi ees, et näe, ei olegi nii palju
 
sillad 02. juuli 2017, kl 09.49
See raha kerjamine näitab pruutpaari matslikkust. Tahavad udupeened olla oma stiilipeoga, aga samas ei tea etiketti, et külalistele pole viisakas ette dikteerida, kuidas nad PEAVAD neile raha tooma. Külalistel peab olema valikuvabadus ise otsustada, mida nad kinkida tahavad. See, et äkki sulle ei meeldi see kingitus, pole argument. Siis annad selle ära.
 
Millasaa 02. juuli 2017, kl 09.57
Väljapressijate pulma mina lihtsalt ei lähe ja punkt. Oksele ajavad paarid, kes ümbrikuid nõuavad. Paari aasta pärast on sellised rahaahned paarid juba suure pauguga lahkus. Abiellumine ei ole rikastumise üritus ega pea külalised sinu pulma kinni maksma. Abiellu ilma pulmata, kui raha pole. Tavaliselt põhjendatakse ümbriku nõudmist vabandusega, aga muidu toovad asju, mida mul vaja pole. Kui kingitusi ei taha, siis nii märgigi kutsele. Tahad sa oma rõõmsat elusündmust lähedaste ja sõpradega tähistada või kutsusid nad sponsoriks? Nemad ei abiellunud, see on sinu eravärk.
 
Samas 26. juuli 2017, kl 13.52
on tänapäeval just õige tahta ümbrikus olevaid kupüüre, summat ette kirjutamata. Vanasti oli igasugu vajalikke asju raske kätte saada ja siis sobis see variant. Samas praegu on siis pruutpaari enese valik, kas ostavad ise seda, mis soov on, lähevad reisile või annetavad.
Paned ümbrikusse just nii palju, kui võimalik on. Stiilipittu saab tegelikult minna ka mitte väga kalli kleidiga - kui nutti on. Ja ka meigiga saab tänapäeva noor edukalt hakkama - ei pea ju pruudiga väljanägemises võistlema hakata.
 
kägu 18. august 2017, kl 12.07
nagu keegi tabavalt ütles, väljapressijate pulma ma ei läheks.
 
Miisu 24. august 2017, kl 17.36
Ma enda tutvusringkonnas ei tea küll ühtegi paari, kes oleks saanud 200, 300 ja 500 euroseid ümbrikke. Pigem jäävad summad sinna 50-100 euro kanti ja seda ka kahepeale. Kui arvestada, kui palju ilusad pulmad pruutpaarile maksma lähevad, siis mingist rikastumisest on küll tobe rääkida, hea, kui kingituseks saadud raha 50% ulatuses pulmadeks tehtud kulutused katab. Oleneb muidugi pulmadest ja oleneb külalistest.
Pealegi kui oma õde abiellub, siis pole küll mõtet arvestada sellega, mida teised panevad. See on sinu õde, kes teab su võimalusi ja panedki nii palju, kui saad panna.
 
hm stopp 08. september 2017, kl 01.13
Stopp.
See on sinu õde, kes abiellub. Ja sinu lapse tädi. Mis sa otu arvad, et ta ei tea, et sa oled yksikema. Kas sa oled tõesti arvad, et su õde ei tea sinu majanduslikku seisu (kas majanduslikku seisu on yhe või kahe k-ga? targemad vastavad:)).
See on sinu õe päev, sa oled temaga ülesse kasvanud, te olete paljut jaganud. Ja see, et keegi paneb 1000, ei tohiks sind morjedada, sest ta on sinu õde ja sina jagad temaga tema ilusat hetke! Ta soovib sinult seda, et sa oleks kõige selle osaline, tal on poogen sinu rahast.

Kui sa ikka veel aru ei saa, siis pyya kujutada ette mida tunneks õde kui sa ei läheks pulma. Jah tal oleks ka ilus päev, aga tead kui tyhi tunde koht talle tekib, sest sind pole seal. Ta tantsib oma esimest pulmavalssi ja ikka libiseb pilt korra publikusse - ja sinu julgustavat naeratust ta ei näe, sest sind ei ole. Või mis iganes pulma osast jutt.

Sa oled ta elu osa ja seda osa rahas hinnata ei saa. Ma ei tea, kuidas teil vanematega on. Ilmselgelt pole ka neil raha jalaga segada, sest muidu annaks nad sulle abi. Aga kui te olete ainsana perest järel, siis seda olulisem on sinu kohal olemine.

Ära põe. Sos juhul võite ka selle raha teema jutuks võtta, selles ei ole midagi imelikku.
 
Ko. 20. oktoober 2017, kl 03.00
Minu pulm oli aasta tagasi ja summad jäid vahemikku 50-200 eurot. Kes tuli suure perega 4-5 liiget, see pani 100-200, kes kahekesi, see 100 või vähem. Miks tahtsime raha? Sest meil on kõik olemas juba, mehega koos elanud 10 aastat ja tõesti ei tahtnud ebapraktilisi kingitusi. Pulma pidamine on väga kulukas ja kingitusteks saadud raha eest läksime pulmareisile. Aga mitte kuidagi ei mõelnud me halvasti nendest, kes vähem panid. Me olime tänulikud, et nad meiega seda päeva tulid tähistama.
 
kullakaevaja 13. detsember 2017, kl 00.19
mees valigu vastavalt enda tasemele, kullakaevaja valib rikka mehe, kellel on tuhanded loomulik

nüüd pead kullakaevuri vaene suguvõsa sente kokku otsima sest abiellub teisest staatusest mehega
 
to üksikema 13. detsember 2017, kl 00.20
oled lasknud tite trukkida, sest oled loll ja vaesus on ka lolluse tulemus

üksikema ongi pikalt saadetud loll või kullakaevur kes oli lõbutemiseks
 
õdeke 10. jaanuar 2018, kl 14.13
kui õde abiellub ja soovis kinki ümbrikus siis mina õena sinna raha küll ei paneks, leiaks mingi väikese armsa asjakese, album, lillevaas, pildiraam, suhkrutoos - mida iganes see ka poleks, aga mis õe peres ka vajalik oleks ja oleks ka samas mälestus sinu poolt tema pulmadeks. ja ümbriku otsid siis suurema või teed ise
eid_1534a96ecaf911 16. jaanuar 2018, kl 14.24
50+ inimesena arvan, et on väga ok raha kinkida. Aga siis võiks olla ka kindel sihtotstarve rahale. Näiteks enda juubeliks tahtsin õmblusmasinat. Kujundasin temaatilise koha, kuhu sai ümbrikud panna. Kõik said kohe aru, millise kingituse osalised nad on.
 
KRAAMI --TULI KOHE OSTA,, 02. veebruar 2018, kl 09.47
kägu Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> nagu keegi tabavalt ütles, väljapressijate pulma m
> a ei läheks.
KINGITI KA PULMA PÄEVAL ENSV ---RAHA PAKK
NOORED ---TEHKE ISE MIDA TAHATE --OSTA
 
ÄRA SOLVA LAPSEGA NAISI ! ! ! 02. veebruar 2018, kl 09.50
to üksikema Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> oled lasknud tite trukkida, sest oled loll ja vaes
> us on ka lolluse tulemus
>
> üksikema ongi pika
> lt saadetud loll või kullakaevur kes oli lõbutemis
> eks
KUI SEDA VEEL TEED --- TULEB ISIS JA ISLAM EESTI KOHALE
JA TEEVAD SINUGA --TERVE KARJA TUMEDAID LAPSI
 
Pulm möödas 27. veebruar 2018, kl 21.10
kuid vastata võib muidugi ikka taolisele teemale. Võib-olla tulevikus on ka keegi hädas taolise asjaga. Kuna tegu on lähedase isikuga, teab ta ilmselt sinu olukorda hästi. Üle punnitama ei peaks, paned nii nagu leiad, et oma perele liiga ei tee ja samas poleks nagu piinlik ka pulma minna. Ma teeks õega sellest otse juttu ja küsiks, et ehk tahad sa hoopis midagi muud kui raha... tõepoolest äkki mõni meene, kaunis pildialbum... See on ju standardkutse kõigile, ega ta sulle siis eraldi kutset tegema hakka. Suhelge lähedastega, stereesi vähem :)
 
B Hellu 18. aprill 2018, kl 11.24
On jah pulmad möödas aga tõesti, kes veel muretsevad, ei pea ju oma lähedaste pärast mingeid SMS-laene võtma või verd ninast välja rügama. Nad ju teavad, mis on päris rahaline seis. Võta nt siit https://www.kingitus.ee/kingitused-kategoorias... mingi enda rahakotile sobilik kinkekaart (või üleüldine kinkekaart ja saavad ise juurde maksta), kui ei taha lihtsalt raha kinkida või kui pead/tahad raha kinkida ja paksu ümbrikut välja ei vea, tee kink vähemalt huvitavamaks https://www.buzzfeed.com/maitlandquitmeyer... Tähtis pole ju see, et kui palju sularaha keegi pruutpaarile annab, vaid koos tähistamine, rõõmustamine ja pidutsemine
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!