Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Pulmad
salaja
 
pulmad 16. august 2007, kl 11.48
teeme mehega salaja pulmad kas keegi ka on teinud
 
pruut 16. august 2007, kl 12.21
meil ka teoksil
 
pulmad 16. august 2007, kl 12.31
mis moodi plaanite meil asi novembris käsil,jube raske on vait olla eriti vanemate juures
 
aga 16. august 2007, kl 14.34
mind on jällegi alati huvitanud, et miks inimesed salaja abielluvad?
 
piloot Pedro Arriba 16. august 2007, kl 14.59
Kui salaja, siis kelle kuradi jauks te teete neid? Iseendale? Ma saan aru, et registreerimas võib sedasi vaikselt ära käia...
 
Eh 16. august 2007, kl 17.37
Minu pulmapidu peab olema ikka uhke, paljude külalistega. Tantsu ja tralli peab saama. Siis pärast helgemad mälestused ka. Mitte salaja nagu mingid rotikesed sahvrinurgas saia nosimas
 
pulmad 16. august 2007, kl 18.55
me käimegi vaikselt registreerimas ära ja siis teatame ja hakkame pidutsema
 
killu 16. august 2007, kl 22.19
aga kui sugulasi on nii palju et lihtsalt ei jaoksa seda pidu ja pillerkaaritamist kinni maksta? Noored ka ja laenud kaelas! Kas siis ei tohigi abielluda??
 
Activia 17. august 2007, kl 09.02
Okei, aga kas ei võiks kutsuda viisakusest mõlema poole vanemaid ikka ka? Ja kui lähebki mingi laiem kamm lahti, siis ütlete teistele, et tahate minna kahekesi. Keda huvitab?
 
khmm 17. august 2007, kl 10.50
no viisakusest nüüd küll kedagi kutsuma ei pea! mul on nädala pärast pulm ja suur pidu plaanis. aga me mehega ei ole sugugi õnnelikud. nii palju muret ja vaeva ja mille jaoks..? loomulikult ikka teistele! me ise ei suuda ära oodata, et see jama läbi saaks ja saaks reisile minna. nüüd mõtlen, et oleks võinud ka mõnusalt kahekesi seda teha. kelle asi see üldse on?! aga samas, kui poleks kogu seda peokorraldamist läbi teinud, siis oleks ehk vaevama jäänud, et ehk jäin millestki ilma.. no ma ei tea.. eks see on iga inimese enda asi ja kellegi teisel pole õigust etteheiteid teha. ja kummaline on küsimus, et kelle jaoks seda siis teete, kui teisi ei kutsu.. iseenda jaoks? tegelikult see nii peakski olema! et pulm on ikka enda jaoks ja täpselt selline, nagu endale meeldib ja endale rõõmu valmistab. kahjuks meie allusime sugulaste survele. nüüd on rahaprobleemid ja sada muud häda.
 
Suleke 17. august 2007, kl 11.23
khmm, tunnen sulle kaasa. Tõepoolest, mina arvan ka, et abiellumine on nii sügavalt isiklik, kahe inimese vaheline asi, et mina küll ei tahaks mingit sugulaste läbu sellel päeval. Ja pealegi, paljud meist ikka sugulastega suhtlevad, rohkem ikka ju oma väikse sõprade ringiga. Milleks neid võõraid inimesi sinna vaja.
Ei saa eriti aru tänapäeva inimestest, kes selle labase stiilipeo ehk pulmadega kaasa lähevad. Imelik, et see traditsioon, mingis valges fantaasiakleidis ringi lasta, veel välja surnud pole.
 
to suleke 17. august 2007, kl 12.15
huvitav, kas kuskil on kirjas, et pulma tuleb kutsuda sugulased? külaliste nimekirja koostamine on küll ainult noorpaari enda ülesanne... minu pulmapäev on mu jaoks üks helgemaid mälestusi, sain tohutult palju positiivseid emotsioone ja ka korraldamine sujus ilma suurema närvipingeta. kutsusime just need, kes näha tahtsime, mitte kogu suguvõsa, rääkimata võõrastest.
 
to: Suleke 17. august 2007, kl 12.25
Ei ole see mingi sügavalt isiklik asi, ega sa üksikul saarel ei ela, sa elad ühiskonnas, suhtled teistega ja ka sõltud teistest.Sinu abiellumine toob automaatselt vanematele seisuse muutuse, nad saavad äiaks ja ämmaks, ka nendele on see sündmus ja tähtis päev. Sa ei ela maa peal üksinda, pead teistega arvestama!
Ja pulmad on läbi aegade olnud suguvõsa suurim sündmus- sünnib uus perekond. Sündigu siis väärikalt, mitte salaja. Ka seda saab mõõdukalt, mitte pillava peoga korraldada.
 
memm 17. august 2007, kl 13.50
Me tegime kah salaja, perekond oli pärast ikka ysna shokis küll. Aga abiellumine on ju sügavalt isiklik asi, me otsustasime et see tähtis päev kuulub ainult meile. Hiljem tegime siiski pisikese peo aga ega ma seda suurt ei nautinud, nii palju jahmerdamist oli.
 
praegu 30ndates 17. august 2007, kl 14.50
Kui mina saaks teada, et minu tütar on salaja abiellunud, no ma oleks ikka jubedalt löödud. Kui te tahate seda kaunist ja tähtsat hetke ainult kahekesi nautida, no laske käia, aga miks seda peab siis salaja tegema!? Kasvõi öelgegi vanematele enne siis et asi on nii, et teeme pulmad, aga tahame seda teha kahekesi. Kas siis teie vanemad ei ole tõesti väärt seda, et nad võiks teada, et nende lapsed abielluvad?! Kui ma seda vähemalt teakski, siis nende paari panemise hetkel vähemalt jooks kodus koos mehega shampust ja oleks rõõmus nende pärast. Kas te siis lapse saamist püüate ka varjata nii kaua kui võimalik, see on ju ka isiklik asi, ja kui ükskord laps on sündinud siis juhuslikult võibolla teie vanemad saavad ka teada!?
See on muidugi abiellujate enda asi kuidas nad oma pulmi korraldavad, aga kuna sa selle teema juba tõstatasid, siis mina soovitaks küll teil enne järele mõelda kas teie vanemad on sellise jubeda shoki ära teeninud, peaasi et te pärast oma otsust ei kahetseks, muidu võib jääda veel kõigil teie pulmadest halb mälestus.
 
zuki-zuki 17. august 2007, kl 15.35
On ikka tegelased...mõtlevad tõesti ainult iseendale. Abiellumine on küll kahe inimese isiklik asi, kuid sinna on kaasatud ju automaatselt paljud muudki tegelased. Nii ju ei ole lihtsalt viisakas, et salaja.
 
õnnelik ämm 17. august 2007, kl 16.23
Õnneks minu lapsed salaja ei abiellunud. Ma oleks ka vist solvunud. Nii ainukordne ja nii tähtis on pidulikult ämmaks saada.
Soovitan ka vanematele rääkida ja asja arutada.
Minu lapsed ütlesid umbes aasta ette, et kavatsevad abielluda- oli aega planeerida ja mõelda ja pulm oli ilus ning kõik rahul.
 
jaa 17. august 2007, kl 17.42
meie käisime kahekesi registreerimas, õhtul vanematele(ainult emad olid meil mõlemal veel) pidulaud ja pahane ei olnud keegi.
 
Suleke 17. august 2007, kl 21.23
No ma ei mõtlegi salaja all seda, et seda peaks nüüd iga hinna eest varjama, nagu mingit suurt hullu saladust. Ma mõtlengi seda, et kahekesi, loomulikult võid ju vanematele enne öelda, aga milleks neid ja sugulasi sinna vahtima vaja. Ja no vot sellest ma ei saa tõepoolest aru, mismoodi minu abiellumine peaks kellegi teise elu muutma. No ei saa aru! Ma ei abiellu ju mehega, kellega ma alles eile tutvusin, et kõik tulevad silmad pungis uudistama. Tavaliselt teavad sugulased niikuinii, et noored elavad koos, tänapäeval on paljud enne abiellumist ühise kodugi soetanud, mõnel on laps(ed)ki olemas... Mida see paber siis ikka muudab niiväga, et seda mingi hullu peoga tähistama peaks?!
Ja vat just seda ämmade-äiade hala ja "shampuse joomist" ja "tähistamist" ma jälestangi. Neil on oma pulmapäev, tähistagu seda!
 
Jopski 17. august 2007, kl 22.24
Milleks siis üldse abielluda? Paber ei hoia kedagi koos!
 
nii ja naa 18. august 2007, kl 14.53
Minu tütar abiellus 3 aastat tagasi USAs. Teadsin seda ette, aga rahaliselt ei olnud võimalik seekord kohale sõita. Tütar helistas enne registreerima minemist, et minu õnnesoove kuulda. Käisid kahekesi ja hiljem oli oma aias väike pidu sõpradele. Nüüd räägib ta ikka, et tundis just minust ja vendadest suurt puudust oma tähtsal päeval ja seepärast jäi kõik kuidagi poolikuks.

Aga, eks igaüks tee endale sobivas vormis, meie pole siin küll kohtumõistjad - peaasi, et hiljem ise ei kahetseks.

Tean inimesi, kes ise kunagi samuti salaja abiellusid (tookordne seletus oli, et ei taha raha RAISATA!), aga nüüd kui nende laps sama tegi, olid jubedalt solvunud... See, et ajalugu korduda võib, ei tulnud neile pähegi!
 
kah võib-olla kunagi ämm 18. august 2007, kl 21.37
Minu lapsed on ka sellises eas, et peaksid abielluma kunagi (tüdruk 23 ja poiss 20). Olen pulmadele vahest mõelnud, kuigi sooviksin, et need ei tuleks pea, aega ju on. Salaja ma tõesti ei sooviks kuigi ma ei ole ka suurte pulmade austaja. Ma olen nõus, et soovivad kahekesi teha, aga öelgu. Nagu eespool öeldi ehk joon siis oma elukaaslasega shampust, aga palun rääkige.
 
*** 19. august 2007, kl 21.33
Meie hakkasima mehega pulmaplaane tehes mõtlema,et mis mõttega korraldada suur pulm,kus meie kahe sugulased tuleksid kokku ja sööksid ning jooksid end meie kulul täis ja ongi kogu moos.
Pealegi me ise alkoholi ei joo.
Parem on pidada vaiksed pulmad,kus ainult meie kahe pereliikmed-õed,vennad ja vanemad.
 
Suured plaanid 20. august 2007, kl 20.01
minul on kindel plaan olemas
kui kunagi abiellun siis plaanis kutsuda kokku minu vanemad ja tädipere. ja kaks parimat sõbrannat oma meestega. Ja mehe poolt siis vanemad õed vennad (kaaslastega) ja parimad sõbrad. Ei mingeid lehma-lellepoegi mulle sinna vaja. Kuid lähedastega koos tahaks ikka olla vaikselt omaette, kuid keegi ei jää mängust välja
ja 20 inimesele ei ole nii kallis kui 60-100 inimesele
 
kah tulevane pruut 21. august 2007, kl 14.16
Esiteks, kuidas on võimalik teha salaja pulmad ainult kahekesi? Kahekesi saab ju ainult registreerida abielu. Pulmad tähendavad ikka mingit pidu.
Ka meil on plaan kahekesi see toiming ära teha. Sest see on ikkagi meie asi ja olgem ausad, ega raha ei kasva ka puu otsas, et 100 inimest täis sööta ja joota. Öelgu teised, mis tahavad, aga see on ikkagi kahe inimese vaheline asi. Emad-isad nagunii ju teavad et me koos elame ja oleme, nende jaoks see paber ju midagi ei muuda.
 
25 a neiu 21. august 2007, kl 15.24
ega asi ju paberis ole? sai on saata oma laps uuele eluteele, mis siis et nt 15 aasta kooselatud. vanemad võiks ikka olla. ei pea kõiki jootma söötma. Võite ju kokku leppida, et restoranis maksab igaüks enda eest ja teie teete 1. pudeli šampust välja. see on ju ka austuseavaldus vanemate suhtes. Kas siis tõest võtab tüki küljest?
 
ohoh 21. august 2007, kl 15.50
vanemad ikka peab kutsuma, see on raudne reedegel ja elemantaarne viisakus!
 
jajah 21. august 2007, kl 16.57
Miks peab vanemad kutsuma? See on sügavalt minu ja kaaslase asi. Näiteks minu vanemad ei kiitnud minu valikut heaks. Polnud nende arust piisavalt andekas/edukas. Tegime kahekesi ära. Oi kui nad pärast teada said... hehee :) Ma ei jõudnud ära kuulata kui loll ma olen ja kui mõttetu mu mees on. Nüüd on aeg edasi läinud ja kõik need "head" lapsed, kes "õieti" abiellusid kusagil kolhoosikeskuste maitsetult dekoreeritud sööklates või kõrtsides, kus kõik oli ilusti ämmade näpunäidete järgi... on lahutanud või vaevlevad kriisides ja mis kõik veel. Meil on aga kõik ülihästi ja aina paremaks läheb. Abiellumise juures ei ole point ju selles kuidas abiellutakse, vaid kellega abiellutakse.
 
tiugu 21. august 2007, kl 23.51
meie tegime salaja . kõht oli üle nina. hommikul ärkasime üles, tuli mõte, et kaua sa elad seda paganlikku elu. pärast adopteeri oma lpsi ka.ei ole elul viga midagi juba üle üheksa aasta. sugulased ka rahustati viisakalt maha. pidutsegu oma lõbuks kui soovi on.
 
vot 22. august 2007, kl 16.23
mina olen jälle kuulnud et vanemate pulma kutsumine tähendab abielule pikka iga ja palju õnne... Mina olen ebausklik, nii et pulmad koos vanematega
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!