Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Pulmad
ootamatult abielluja
 
maria 07. detsember 2007, kl 23.29
tere teile!
Isve, susver, mind paluti naiseks, pulmad planeeritud augustisse. Loomulikult ei mõelnud jah söna öeldes, et pidu on meeletult kallis. Kas on üldse vôimalik pidu korraldada alla 50000?
Kavatseme abielluda Saaremaal, pulmaisa ei soovi ja külalisi 50 piiris.
 
juba naine 07. detsember 2007, kl 23.41
On ikka võimalik:)Sul aega planeerimiseks küll.
 
, 08. detsember 2007, kl 17.06
kui külalisi 50piiris siis võimalik küll. mitte mingi liialt keeruline ja kallis toit, kuskil ruumid ja saab hakkama küll ma usun. mina korraldasin alles oma sõbrale 120inimesega pulmad 100 000-se eelarvega.
 
crissu 08. detsember 2007, kl 23.12
saab hakkama kyll..see päev ju eelkõige teile...mõelge, keda enda kõrvale siis kõige enam tahate:)
 
arvab 09. detsember 2007, kl 14.17

kuidagi kahtlane, nii suure rahvaarvuga, alla 50000 hakkama saada.
Pulmad ei ole ainult külaliste toitmine, sinna lisandub palju muid väikseid kulusid
 
k 12. detsember 2007, kl 08.48
Mina teie asemel pakuksin pärast abielutseremooniat pulmalistele kuskil kaunis paigas torti ja shampust ning sõidaksin hoopis pulmareisile ilma suure peota. Tagantjärgi mõeldes teeksin seda kindlasti.
 
teeemaalgatajale 12. detsember 2007, kl 14.01
tead hoia kokku kust sa hoiad aga pulmaisata pulmapidu???

nu minuaerust see pole kõige targem mõte. mina olen elulõpuni tänulik oma pulmaisale kes tegi sellest päevast minu jaoks elulõpuni meeldejäävaks ja kõik puudused jõi asjad mia olid ununenud lahendas pulmaisa operatiivselt nii et külalised ei saanud arugi et oleks pidanud midagi muud olema.

nii et mõtle ikka hoolega läbi kas sa jätad sellelt päevalt välja pulmaisa
 
autor 12. detsember 2007, kl 21.26
Pulmareis on juba olemas. Aga ,mis puutub pulmaisasse, olen ikkagi oma otsuses kindel. Ma ei kannata palagani ega könesid, seda teavad ka mu sôbrad ja enamus tunneks ennast halvasti.
Kôikidele suur tänu, siin on palju môtisklemist
 
Keili 13. detsember 2007, kl 18.59
Kui pulmad on alles augustis, siis pole ju kiiret kuskile? Või on? Ja mina pakuksin ka lihtsalt torti ja shampust kusagil ilusas kohas ja siis pulmareisile. :)
 
:S 14. detsember 2007, kl 09.54
keili, sina pakukisd jah. aga tema on pruut, tema teeb teeks äkki midagi muud
 
Keili 14. detsember 2007, kl 14.15
Ma ju ei öelnud, et nii peab tegema...Ütlesingi enda kohta, mida mina teeksin...
Muidugi on tema pruut ja ise otsustab...
 
ccc 14. detsember 2007, kl 22.38
50000 pulmadele - hulluks lainud! mingi kopika voiks abielule kah jatta. :)
 
autor ccc-le 14. detsember 2007, kl 23.14
Oi , aga mulle meeldiks kui sa aitaksid mul eelarve teha, sest tegelikult olen palju variante proovinud, aga ikkagi läheb arve üle 30000. Esiteks koha üür, teiseks bänd, kolmandaks toit, neljandaks jook, 5ndaks transport, 6ndaks riided ja muu pudipadi.
Ma ei teagi....mis veel.Sôrmused muidugi. Nüüd on juba tunne, et ei teegi pulmi
 
ccc 14. detsember 2007, kl 23.38
Plaanida meeldib, aidata kah. :) Tegelikult on see ypris raske teema, sedavord isiklik ju. (Kui endal see abiellumise asi uuesti ees oleks, teeks yhe korraliku eesti rahva peo, augustis veel eriti. Tangupuder, Virre pilli mangima - aga see on sygavalt minu eelistus.)
 
autor 15. detsember 2007, kl 16.42
Jah, tuleb korralik pidu,aga multikultuurne. Mees on taanlane
 
ccc 15. detsember 2007, kl 18.54
Mul mees kanadalane ja ei ole seni suutnud eesti rahvapidu unustada. :)
 
Angeelika 17. detsember 2007, kl 14.04
Olen käinud külalisena sõbranna pulmas, kus ei olnud pulmaisa ning võin ausalt öelda et seal oli väga igav. Rahvas vajus ruttu laiali, kuna enamus ikkagi üksteist ei tundnud. See oli nagu natuke uhkem sünnipäev. Samal aastal käisin ka pulmaisaga pulmas ning see oli SUPER. Ei mingeid pikki kõnesid, seda saad sa ju pulmaisaga varem kokku ka leppida. Tema on ainuke inimene kes teeb asja huvitavaks ka külalistele ja paneb nad rohkem tegutsema. Vaevalt su 50 inimest kõik üksteist tunnevad ning pidevalt endale tegevust leiavad. SOOVITAN VÄGA SOOJALT PULMAISA. pigem hoia mujalt kokku.

Palju õnne ka sulle!!!!!
 
pulmaisa peaks olema 19. detsember 2007, kl 15.10
Olen nõus, et pulmaisa peaks olema.
Mõtle nüüd - sul on 50 inimest, kes tahavad teatud tüüpi organiseeritud liikumist punktist x punkti Z ja vahepeal ka mingeid tegevusi. Pulmaga on seotud traditsioonid, mängud - kas viite pruutpaarina need ise läbi?
Teiseks - kõik korralduslikud küsimused, mida abipersonal ürituse vältel küsib, ma tean omast käest kui palju neid küsimusi on ja kui võtad vastamise enda hooleks, siis tegeledki peo asemel tehniliste küsimuste lahendamisega.
Kolmandaks - külalised on enamasti noored-vanad segamini, sugulased-tuttavad, enamik teineteisele võõrad. Pulmaisa hajutab selle eestlastliku tagasihoidlikkuse ja hoiab seltskonda koos - nii saavad omavahel tuttavaks ka võõrad inimesed. Või eelistad sa, et seltskonnad koonduvad omaette laudadesse/põõsa alla ja tunnevad seal ennast hästi? Ehk tunnevadki, kuid sina ei tunne - see pole pidu.
Soovitan samuti VÄGA tõsiselt kaaluda pulmaisa kui koordinaatori vajalikkust. Oma kogemustest tean, (olen üritusi ikka rohkem kui 10 korraldanud) et sellise hulga rahva haldamiseks on kindlasti inimest vaja.
Ilusat pidu :)
 
viimasele 24. detsember 2007, kl 17.47
EI PULMAISALE! Ja mis k... mängud? Teema algusesse ju panin kirja, et mulle ei meeldi sellised asjad, mingid tobedad titemähkimise ja puulõhkumise mängud? Mul on 50 külalist, kes on minu sõbrad ja kes ei ole mingi virisejate ja igavlevate kamp, kellel ei ole mingeid suhtlemise probleeme. Mõtle parem ise! Mina ju tunneksin end halvasti mingi taidleva pulmaisa kõrval, kes ei tea minu elust ja minu sõpradest mitte midagi. Aitäh õpetuste eest , aga sa unustasid ära minu soovid.
 
to viimasele 25. detsember 2007, kl 17.01
Sina kui tellija saad ju täpselt öelda pulmaisale, milliseid mänge kavva võtta Sa SOOVID või EI SOOVI, milliseid kõnesid pidada Sa LUBAD või EI LUBA! Ja muuseas, mängud on ka külalistele, mitte ainult Sulle! Lased minna asjad isevoolu teed, leidub ikka keegi "tarkpea" sugulaste-tuttavate hulgast, kes juhtub just organiseerima seda, mida Sina ei taha!

Seda Sulle siin selgitada üritataksegi!
Kas nüüd said asjast aru?!
 
uzz 26. detsember 2007, kl 17.01
no kui ei taha pulmaisa, siis ei taha. pole mõtet tigetseda inimeste pihta, kes sulle soovitusi jagavad. ma arvan, et 50tuh-ga tuled välja küll, tee ise salat (kutsu oma 50 sõpra enne appi), väike grill, paned kleidi selga, sööte-joote ja mis seal siis ikka suurt vaja on, need ju kõigest pulmad...
 
Hmm 29. detsember 2007, kl 20.03
Mina mõtlesin ka oma pulmi korraldes, et ei taha titemähkimist ja pakulõhkumist. Pigem sellist veidi teistmoodi pidu. Leidsime pulmaisa, kes tegi täpselt nii nagu meile meeldis. Ilma pulmaisata ei kujutaks asja ikkagi ette, või siis peaks olema mingi õhtujuht või muu korraldaja. Kes siis rahvast suunab, et nüüd palume kõiki pildile, nüüd paluks šampuselaua juurde, kingiümbrikud saab panna sinna, nüüd palume kõiki lauda jne? Pruutpaar võiks üritust nautida, mitte inimeste liikumist korraldada. Samuti võiksid asja nautida pruudi ja peigmehe perekonnad, mitte et nad peaksid morsikannude ja süldikaussidega jooksma. Eks teemaalgataja ise teab, aga mina soovitaks siiski mingit korraldajapersooni. Muidu hakkab rahvas omaette jutustama, vajub laiali ja ühiseid tegevusi ei ole. Teine oht, et keegi aktivist joob end täis, hakkab rahva lõbustamiseks tola mängima ja rikub teil kõigil tuju ära. Kahjuks on neid näiteid olnud palju.
 
nb 17. jaanuar 2008, kl 20.42
Olen käinud kolmes pulmas, kus oli pulmaisa ja väga nõme oli, mõtlesid mingeid ogaraid mänge välja, rahvas tahtis lihtsalt olla ja lõõgastuda, aga need sundisid inimesi taidlema ja mõnitasid neid, kes ei tahtnud osa võtta. Täiesti mõttetud kujud
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!