Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Pulmad
Ei saa aru???
 
Registreerimine 27. jaanuar 2008, kl 16.38
Palun selgitage mulle kuidas see asi täpselt käib! Kolm kuud enne abiellumist peame viima avalduse perekonnaseisuosakonda, kas see peab olema täpselt kolm kuud varem ja mitte päevagi enne ega peale??? Aga kui ma soovin pulmi kirikus teha, mis ma siis peaksin tegema??? Kas avaldus ikka perekonnaseisuosakonda ja kirikusse ka... midagi...???
 
:Dnii 27. jaanuar 2008, kl 17.15
minu teada peaks pastor saama ise selle asja ära ajada...meile ytles pastor igatahes nii, ja ytles et 1 kuu läheb sellega..
lihtsalt lähme ykspäev tema juurde ja ajame paberid korda ja siis tema teeb ylejäänu...(annab paberid sisse vist;D)
 
!!! 27. jaanuar 2008, kl 17.47
nii,et lähen lihtsalt tema juurde ja räägin läbi. Üks küsimus tekkis mul veel? Kui ei ole isa,ega onu...jne kes siis pruudi altari ette viib või sammub pruut koos peigmehega altari ette? Ausalt õeldes olen täielik võhik ja ma pole mitte ühes pulmas käinud ka, suvel plaanime ise pulmad teha, aga väga raske on ki ei tea kust peaks alustama, korraldajafirma teenuseid ka ei tahaks kasutada,see toob lisakulusid, seda enam, et oleme Saaremaal.
 
JS 28. jaanuar 2008, kl 01.31
Seadus ütleb nii, et avaldusi saab esitada mitte varem kui 3 kuud ja mitte hiljem kui üks kuu enne abiellumist.
Kui kirikuõpetajal on abielu registreerimise õigus, siis tuleb vastav avaldus esitada temale (perekonnaseisuametisse pole vaja enam minna). Tuleb tasuda ka riigilõiv (300.- peaks veel olema) ning maksekorraldus kaasa võtta. Loomulikult ka isikuttõendav dokument.
Laulatuse traditsioone on erinevaid - nii selliseid, kus pruut ja peigmees lähevad koos altari ette, kuid esineb ka seda, kus isa (onu, vend) toob pruudi altari ette, Eestis on enam-vähem pooleks. Küsida tasub kohaliku kirikuõpetaja käest, mida tema soovitab (või lubab).
Ja kirikliku laulatuse jaoks peab nii pruut kui peigmees olema leeris käinud (mis ei ole just paari päevaga võimalik - leerikooli keskmine pikkus on Eestis u 3 kuud).
Rõõmsat pulmaootust.
 
Sain vastuse! 28. jaanuar 2008, kl 12.38
Suured tänud!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!