Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Pulmad
Dokumendid
 
liisu 01. märts 2008, kl 00.48
Kui võtsin mehe perekonnanime abielludes, siis tuleb kuu aja jooksul dokumendid ümber vormistada. Aga millised nimelt? Pass, id-kaart ja pangakaart, mis veel? Ja mis juhtub, kui kuu jooksul ei jõua tehtud?
 
mõte 03. märts 2008, kl 12.42
juhiload? kliendikaardid erinevad võid ju ka ümber teha?
 
nimi vahetatud 05. märts 2008, kl 20.00
Mul see tee eelmisel suvel läbi käidud, kuid nüüdseks juba palju meelest läinud. Kirjutan nii palju, kui mäletan.

Dokumendid on siin juba nimetatud, aga võib olla veel kohti, kuhu nimevahetusest tuleb teada anda. Kui oled haigekassas arvel, siis sinna. Ja kui Sul on kogumispension, siis pensioniregistrisse. Kui Sul on kinnisvara, siis kinnistusametisse. Ja kui Sul on mingite firmadega lepingulised suhted (nt mobiiltelefoni- või telefoniteenuseid pakkuvate firmadega), siis sinna ka. Enamikku sellest saab muidugi teha alles siis, kui uus pass või ID-kaart käes. Sest pass/ID-kaart ja abielutunnistus tõendavad nimevahetust. Mõnes kohas aitab vaid telefonikõnest (nt haigekassa)või saab interneti teel asjad korda (nt pensioniregister). Ainuke koht, kus nimevahetus täiesti ilma minu sekkumiseta toimus, oli maksuamet.

Kuu ajaga peaks uue passi/ID-kaardi tegema. Muudel asjadel pole minu teada tähtaega.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!