Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Pulmad
kihlumine ja sõrmus
 
uudishimulik 04. märts 2008, kl 14.33
Tere,

Mina tunnen selle vastu huvi, et kuidas sõrmuse mõõduga mitte puusse panna aga ei taha nagu üllatusmomenti ära rikkuda. Kas on äkki ise kuidagi võimalik seda mõõta, näiteks une pealt?

Teiseks tunnen huvi sellise asja vastu, et kas on mingi kirjutatud / kirjutamata reegel ka kihlasõrmuse maksumuse kohta? Olen juba mitmetes kohtades ringi käinud ja ilusaid leiab igas hinnaklassis - suhteliselt nõutuks teeb.
 
to uudishimulik 04. märts 2008, kl 14.44
K6ige lihtsam on naiselt mingi muu s6rmus v6tta ja järgi m66ta.
Hinna kohta ei ole mingeid reegleid. Soovitan valgest kullast kiviga s6rmust. Läheb alati peale :) Edu!
 
autor 04. märts 2008, kl 15.08
Selles see jama ongi, et ta ei kanna eriti sõrmuseid ning mul on suhteliselt võimatu tema ehtekrapi pääseda.

Ise mõtlesin ka valge kulla peale ... ja mitte väljaulatuva kiviga vaid üks kuni mitu sõrmuse sees.
 
bc 04. märts 2008, kl 15.13
kas tulevasel pruudil õdesid/häid sõbrannasid on, kes nii muuseas annaksid talle oma sõrmuseid proovida ja pärast suuruse teile ütleksid?

kavalus...
 
jaah 04. märts 2008, kl 19.59
Pead jah mingit kavalust kasutama. Üks variant on tema sõrmust enda sõrme proovida, et kui kaugele mingis konkreetses sõrmes läheb.

Eestis pole mingeid reegleid maksumuse kohta, aga mõningates teistes riikides on üks kirjutamata reegel selline, et peaks maksma mehe ühe kuupalga. Pead siin ise otsustama. Mina pooldan varianti, et ostad nii kalli kui rahakott vabalt kannatab. Võlgu ära võta, aga liialt ära ka koonerda.

Sõrmus vali seda värvi nagu su pruut tavaliselt sõrmuseid/ehteid kannab. Kui tal kõik kollane kuld, siis soovitaksin kaaluda ikkagi kollasest kullast kihlasõrmuse ostmist. Kui kannab mõlemat või ainult hõbedat siis soovitan valget kulda või plaatina. Kivi klassikaliselt värvitu. Võib olla ainult üks kivi, võib olla üks suur ja külgedel pisemad kivid (ikka värvitud).

Kui sõrmust ostad, siis küsi, kas seda on võimalik suuremaks/väiksemaks teha. Mõne kividerohke sõrmusega on probleem selles, et suuremaks/väiksemaks tehes kivide paigutus nihkuks jne ja ei ole põhimõtteliselt eriti võimalik suurust muuta. Suuruse muutmise võimalikkus on hea ka selle poolest, et kui su tulevane soovib seda kihlasõrmust ka peale pulmi (näiteks terve elu) koos abielusõrmusega kanda, siis oleks hea kui seda on hiljem võimalik suuremaks teha, sest kahjuks ei jää ta sõrmed terveks eluks noore neiu omadeks.
 
autor 05. märts 2008, kl 12.26
saatsin oma abipalve ta õele.. loodame, et ta ei räägi välja :D
 
abistaja 05. märts 2008, kl 14.30
satusin mati kullaärisse aja, kus mati ühele noorhärrale nipi ütles. kui naine magab, siis une pealt seod õrnalt lõnga/niidi ümber näpu ja saad nii mõõdu kätte. mati siis aitab sobiva suuruse niidi põhjal öelda.

aga soovin sulle edu ja loodan, et õde oskab saladust hoida :)
anna siis siia ka teada, kuidas läks. onju?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!