promos siin suvalist liinuka live cd-d kui kõige tõhusamat kõvakettapuhastajat (zero fill ikkagi, kõva sõna :D).
aga on olemas mitmeid turvalisi standardeid nagu näiteks peter gutmann või bruce schneier või us army ar380-19 või us dod 5220.22-m (ece). ja progesid, mis nende turvaliste standarditega vinte puhastavad. ja sellise proge võid sa käima tõmmata ka otse windowsist, liinukat pole selleks tegevuseks vajagi. näiteks selline proge nagu active killdisk. aga sellest on olemas ka liinuka-variant. mõlemad on sama tõhusad.
ma pole küll väitnud, et oleks mingit vahet, kas kõvakas on üle kirjutatud gui-programmi või liinuka endaga. oled ikka paras sõnaväänaja. mina väitsin, et zero filliga kõvakettapuhastamine on enesepettus, kui on olemas hulga turvalisemaid võimalusi, mida suvalise liinuka live cd kindlasti ei paku. ja sundravile võid ise minna, kui pingviinindust oleks võimalik ravida. aga selle puhul ei aita isegi haloperidool ega leponeks.
mul on jätkuvalt väga kahju, kui ma kellelgi mulli, milles ta elab, olen katki teinud, aga mis parata.