Teatavasti napp aastake on jäänud aega, siis lõppeb ühe parima OP-süsteemi (W7) extended support. Tegelikult ei soovinud ma ka XP-d 7-e vastu vahetada, kahjuks tehti kõik võimalik, et sa enam ID-kaarti XP-ga kasutada ei saaks. Kui nüüd päris aus olla, siis tegelikult W7 on XP-ga nii sarnane ja samas ka väga hea, et teda võiks ka nimetada XP ver.2.0-ks...seega üleminek oli valutu. Soetasin ma sügisel vähe uuema arvuti, OP-süsteemiks siis Windows 10! OK, kõigega inimene ju harjub, samas ma ei ole kohanud nii kapriiset ning ebameeldivat OP-süsteemi kui seda on see aknake 10. Arvutit kasutan ma alates windows 98-st. Tõstsin siis selle uuema kasti laua alla ning seal ta nüüd seisab...
Minu tutvus 10-ga oli lühike, kuid lühidalt asjad mis mind häirisid:
Neti jaoks kasutan ma 3G pulka, W10-l on nüüd see tore "measured connection" teema, wifi puhul saab selle välja lülida, 3G pulgaga mitte, office 2016 update teha ei saa, googles teema üleval juba jupp aega, asi aga ikka ei toimi! Järgmisena paigaldasin enda lemmiku meedia player-i, W7-ga on asi toiminud 2-s erinevas arvutis ideaalselt, Windows 10 teatas mulle aga suht kohe, et tekkis mingi tõrge ja pööras järjepanu kõik failid 10-ne enda poolt avatavaks, nägin veidi vaeva, et leida üles koht kus siis käsitsi kõik failid panna avatavaks enda valitud meedia esitajaga. Teema millega ma katseperioodil ei jõudnud tegeleda on see paremale ekraanile ilmuv riba mis teavitas mind ikka üksjagu tihti, et miski "app not working" jms jura, need teavitused saab muidugi ilmselt kinni keerata.
Ärge nüüd palun tulge rääkima "tihendist" tooli ja ekraani vahel :) laiatarbe OP-süsteem võiks olla ikka lihtne ja loogiline ning toimiv ka tavalisele arvutikasutajale...kuigi ma arvan, et ka "patsiga poisid" on selle 10-ga vahel hädas.
Pika jutu kokkuvõtteks tahan ma öelda, et ma isiklikult kavatsen kasutada W7-t ka peale 14.01.20 kuupäeva, ilmselt aastani 2021, peale seda tehakse ID-kaardi kasutamine jälle võimatuks, siis vaja ikka põrguväravast torisedes sisse marssida, linux siinkohal lahendust paraku ei paku!
Mida teete Teie aasta pärast?