Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
väline kõvaketas
 
Fennica 22. august 2007, kl 15.36
kas saan välist kõvaketast kasutada nii, et installin vajalikud programmid välisele kõvakettale ja siin saan neid programme kasutada suvalises arvutis kuhu välise kõvaketta ühendan?
 
1 pärl 22. august 2007, kl 16.05
jah saad küll, kuigi ainult selleks on väline ketas mõttetu, mälupulk on selleks. Iseasi, kui mahukaid andmeid kaasas tassid.
 
Tom 22. august 2007, kl 16.38
Tegelikult ikka ei saa, vähemalt osade programmide puhul. Nimelt programme installeerides kirjutab arvuti nende kohta vastava märke ka registrisse ning kui on riistvara kasutav programm siis kopib ka osad .dll failid windowsi kaustadesse. Ehk et kui sa selle programmi teises arvutis käima paned, siis selle arvuti register ei tea sellest programmist midagi ning samuti puuduvad tolle konkreetses arvutis windows/system kataloogis vajalikud failid.
 
1 pärl 22. august 2007, kl 16.44
ma sain natuke teistmoodi küsimusest aru - teemaalgataja tahab kaasas kanda välist ketast, tulla kuhugi arvuti taha ja seal installida vajalik proge ja tööd teha, niimoodi? Kui jah siis soovitan ikka pulka, kui ma valesti aru sain siis on Tomil õigus.
 
Fennica 22. august 2007, kl 17.40
mõtlesin just nii nagu Tom vastas, et tassin proged kaasas ja kasutan kus vaja aga nii lihtne see elu vist ei ole veel.
 
hmm 22. august 2007, kl 22.40
a kui välisele kettale oma opsüsteem ka panna?
 
Tom 23. august 2007, kl 12.55
No arvesta et igal arvutil on oma riistvaraline konf mille järgi op systeem ennast seab. Ehk et kui sa lähed arvutile X sobiva op systeemiga arvuti Y taha siis tulemuseks on üks tohuvapohu - ehk et arvuti hakkab sul windowsit ümber installima, öeldes et näe, leidsin uue riistvara, näe leidsin veel ühe jne jne jne..

Fennica, soovitan soojalt muretseda endale läptop, seda saad kaasas kanda ja pole vaja mingeid kõvakettaid ühendama hakata ;)

Itifon 17227
 
Fennica 23. august 2007, kl 15.24
Suur tänu Sulle Tom. Mul jälle üks probleem vähem.
 
Toomas 24. august 2007, kl 15.34
Väga paljud programmid töötavad mälupulgalt või teiselt andmekandjalt.Toksi googlesse portable programs ja leiad nii mõndagi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!