Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
klaviatuuri pesu
 
pesukaru 23. august 2007, kl 17.04
kuidas ma saaksin klaviatuuri pesta, tähendab tähe klahvid on nii tolmused ja vist isehi mingit higikleepuvat ainet seal peal, kole on juba iseendal klõpsida, rasvakord lausa peal. Ja kas ma pean välja ka tõmbama kuskilt pistikust selle klaviatuuri, kui puhastada tahan.Ja kui pean, siis palun puust ja punasega, kust kohat nimelt. Olen olnud iseõppija ja tegelikult alles üsna loll.
 
reggie 23. august 2007, kl 17.29
Oeh, klaver käib yhe juhtmega arvuti taha,, selle leiad ikka üles.. eemaldad selle , seejärel on lihtne variant niiske lapiga klaver yle hõõruda, teine võimalus on tagant lahti keerata kruvid ja siis ettevaatlikult eemaldada nupud osade kaupa, püüdes neid mitte sassi ajada, seejärel pese või kraani all, nii saad ka selle plate, mis nuppude all on, ära puhastada.
 
pesukaru 23. august 2007, kl 17.36
kas sellest ei piisa, kui ma arvuti kinni panen, et ei torgi neid juhtmeid seal,ma tegelikult pelgan, et äkki kui tagasi juhet panen, äkki ei tööta miski. Mul pole ju küsida ka kellegi käest;(((
 
ettevaatlik hiireke 23. august 2007, kl 17.36
võtad klaveri juhtme abil, mis läheb suurde kasti lahti. Seejärel raputad klverit nii, et see on tagurpidi ja ühte otsa lööd õrnalt vastu lauda. Puru pühid ära. Nüüd võtad kuvari jaoks mõeldud puhastusvahendit ja nühid sellega klahve, klahvide vahelt saad puhastada vatitikkudega. Kuivatad hoolega ja ühendad klaveri arvuti taha tagasi.

soovitaks puhtaks teha ka hiire, mati ja juhtme samal ajal:)
 
reggie 23. august 2007, kl 17.38
Kui arvuti on väljas siis võid ka juhtme rahule jätta, see kuivatamise jutt on kah õige.
 
pesukaru 23. august 2007, kl 17.41
mis ma nüüd tegin!! Uurisin kaverit ja keerasin tagurpidi korraks, ja nüüd ekraan suurelt ees, horisontaalriba alt ei näe, s.t et kella ei näe ja msn ei näe, kui keegi sisse tuleb...no olen ikka super turakas.Kuhu ma nüüd loll vajutasin ( ärge naerge, ma 55 aastane) ja lapsed krdid tõid mulle selle nuhtluse ja magneti;)))
 
ettevaatlik hiireke 23. august 2007, kl 17.46
ma ei oska kahjuks sind selles küsimuses aidata.
kuna klaveripuhastusel vajutad igale poole ja raputad igat kohta, siis seetõttu tulebki klaver arvuti tagant lahti võtta, see et lülitad lihtsalt välja ei piisa, krt teab mis see vedelik võib teha:(
 
mihhail 23. august 2007, kl 17.57
Vajuta F11 ja kõik saab korda.
 
pesukaru 23. august 2007, kl 18.27
SAIN KORDA!! hea rubriik, keegi tropiks ei sõimagi;))tänud!
 
Mati 23. august 2007, kl 20.17
Uus klaviatuur ei maksa ju tänapäeval midagi. Vähemalt 99kr eest saab klõpsitava.
 
anubis 23. august 2007, kl 21.21
Klaviatuure on edukalt pestud ka nõudepesumasinas, aga selle triki jätaks siiski asjatundjatele.
Osta kontoritarvete poest purk suruõhuga ja mingit koduelektroonika/arvuti puhastamiseks mõeldud vedelikku või aerosooli. Suruõhuga, nurga alt lastes, lased klahvide vahelt tolmu ja muu mäsa lahti, keerad klaviatuuri tagurpidi ja raputad sodi välja. Pärast võtad mingi lapi ja kasutad puhastusaerosooli/vedelikku, et nupud puhtaks teha. Lased asjal korralikult ära kuivada ja võid seda edasi kasutada.

Piisab arvuti väljalülitamisest, kaablit pole vaja välja sikutada.
 
tegelikult 24. august 2007, kl 14.46
pole asjatundjat vaja, et klaverit nõudepesumasinas pesta. Lahti ei ole vaja võtta, pesed külma programmiga ja lased nii viis päeva iseseisvalt kuivada. Kui ainult üks klaviatuur majapidamises, siis loomulikult ei soovita.
 
idioot 24. august 2007, kl 21.39
mina nühkisin kareda nõudepesushvammiga ja puhta veega ca 3-4 korda, vahepeal kuivatasin paberiga - ja voila! kolleeg oli vaimustuses valgest klaviatuurist
 
katted peale 25. august 2007, kl 10.24
mul õnnestus Novaluxist arvutikomplektile katete komplekt osta, vaid 15 kr. Kaks aastat juba arvutit peetud ja kõik on puhas. Ei tea kas seal praegu neid katteid müügil on, aeg-ajalt tasub vaadata.
 
igatahes 27. august 2007, kl 11.00
kui pesete jooksva veel alla svammiga, siis tuleb klaviatuur panna püsti kuivama, et kogu vesi sealt välja voolaks, ning siis klahvid allapoole rätiku peale kuivama, siis tlgub ka vett veel välja ning siis lasta nii veel 1 ööpäev kuivada, siis peaks korras olema.

märga klaviatuuri sisse lülitada ei tohi, võib tekkida lühis!!!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!