Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
tähed söövad tähti
 
? 16. aprill 2010, kl 20.45
Küll ma mõtlesin, mida teema pealkirjaks panna:) Otseti "loll" nagu kah ei tahtnud.
Ma usun, et oskate öelda, mida vajutada, kui täiesti ootamatult juhtub nii: kustutad keset teksti mõne tähe/sõna, hakkad uut toksima, aga iga uuestitipitud täht kaotab ära endast eespoololeva. Lihtsalt jadas lähevad nii kaotsi, lolliks võib minna. Mul on seda kordi ja kordi juhtunud, erinevate arvutitega, olgu Word või foorum või meilboks. Kuhu ma vajutanud olen, et arvuti niimoodi käituma hakkab ja mida krt ma sõtkuma peaksin, et ta selle lõpetaks? Siiani olen lihtsalt restardi teinud, siis korras kõik.
Ja kui on olemas klahv, millest selline käitumine alguse saab, ja see funktsioon on sisse programmeeritud, siis - no milleks ometi? Mis tolku sest saab?
 
Tõnis 16. aprill 2010, kl 20.49
Sul on vist Overtype mode aktiivne. Kontrolli Options<sakk Edit - linnuke peab olema see Typing replaces selection ja linnuke väljas Overtype mode.
Vist oli nii.
Edu.
 
Sc 16. aprill 2010, kl 21.00
See nupp klaviatuuril on INSERT. Tavaliselt DELETE kohal. Ju oled sinna kogemata vajutanud.
 
? 16. aprill 2010, kl 22.29
Tõnis, tore mees - ma olen see tüüpiline kodanik, kes valdab ainult oma erialaseid programme, arvuti enda elust ei tea essugi! Mis pagana Options<sakk Edit? Palun alusta päris algusest, optionse leian ma ju suvalistest kohtadest, oskaja, nagu olen...
Sc, jah, võib olla küll, et mu kiirnäpulistele mänguhuvilistest kodukaaslastele on Insert sõrmede alla sattunud, aitäh.
Aga milleks selline funktsioon?
 
112 16. aprill 2010, kl 22.51
Insert klahv on mõeldud ületrükkimise sisse ja välja lülitamiseks-- overtype. Kui soovid Insert klahviga tutvuda, siis ava WordPad või mõni muu tekstiredaktor ning kirjuta midagi, siis mine sõna algusesse, vajuta Insert klahvi ning kirjuta sõna asemel uus sõna, ilma et eelmist sõna enne maha kustutaksid. See ongi üle kirjutamine. Ülekirjutamise saad välja lülitada kui vajutad teist korda Insert klahvile.
 
? 16. aprill 2010, kl 23.15
Kas ta siis sõnavahede juures jääb pidama ise või mis? Et toksin 4-tähelise asemele 8-tähelise ja järgnev sõna ei kaogi? Mu senine kogemus on, et ei jää mitte. Või peab õigel hetkel inserti vajutama? Mulle sobiks, kui saaksin funktsiooni sootuks välja lülitada, ei vaja töös tekstitöötlust ega igapäevaelus üllatusi. Kas te võiksite täpsemalt seletada, kuidas?
 
112 16. aprill 2010, kl 23.28
Ei jää sõnavahede juures pidama. Ta kirjutab sõna üle ja kui uus sõna on üle kirjutavast sõnast pikem, siis kirjutad selle sõnavahe täis ning uue sõnavahe tegemiseks vajutad tühiklahvi. Kui vajutad esimest korda Insert klahvi, siis on funktsioon sisse lülitatud, kui vajutad teist korda, siis on välja lülitatud. Kui sul on ülekirjutamise funktsioon eelnevalt sisse lülitatud, siis välja lülitamiseks piisab kui vajutad 1 kord Insert klahvi. Võta tektsiredaktor ette ja proovi järgi, ega Insert klahv ei hammusta. Kuid, seda kuskohast seadetes saab ülekirjutamist sisse-välja lülitada, ma ei tea, olen selleks kogu aeg ainult Insert klahvi kasutanud.
 
? 17. aprill 2010, kl 00.25
Nojah, hea teada, et ei hammusta:)
Proovisin siinsamas, tühiklahv sööb ka edasi ju. Sõnavahe tekib muidugi, aga järgmine sõna kaob ikka. Seepärast tundubki funktsioon vähe imelik, eriti täpselt peab pilku tekstil hoidma, trükkimine lihtsamaks ei lähe. Tavalise delete'ga tõmbad 3 tähte ära ja kribad 20 asemele, eriti jälgima ei pea, valmiskirjutatu ei muutu.
Aga kuna ma tekste ei töötle, siis mida iriseda, ju on miskiks kasulik.
Kas Tõnis võiks seda seadistamist veelkord seletada?
 
112 17. aprill 2010, kl 09.35
Kui tühiklahv sööb tähti, siis on sul ülekirjutamise funktsioon sisse lülitatud. Vajuta teist korda Insert klahvi ja siis peaks ülekirjutamise funktsioon välja lülitatud olema. Kui sa kasutad ülekirjutamist, siis ei ole vaja eelmist sõna delete klahviga ära kustutada, sest sa kirjutad ta ju üle.
Pane Tõnise jaoks kirja mis op-süsteemi kasutad, siis saab ta täpse juhise anda:)
 
? 17. aprill 2010, kl 10.04
Jah, tänan, sain aru kenasti, kuidas overtype sisse ja välja lülitada ja mida ta teeb, eelmine komm oligi proovimisest ajendatud.
Asja idule ei saanud pihta ses mõttes, et mu meelest teeb sellise funktsiooni kasutamine teksti korrigeerimise hoopis keerulisemaks võrreldes tavalise kustutamisega, sest jälgima peab palju tähelepanelikumalt - seda pidasin silmas.
 
Ats 17. aprill 2010, kl 10.07
Kle teemaalgataja. Mis sa seletad, et tekste ei töötle. Töötled ju. Tõnisel pole tarvis midagi rohkem seletada. Otsi oma wordis ülemiselt realt need sõnad üles ja tee lihtsalt nii nagu kirjas.
Alusta options.Avaneb rippmenüü ja sealt küta edasi nii nagu kirjas on.
 
? 17. aprill 2010, kl 11.36
Kuna ma lõpuks sain pihta, kust neid optionse otsida, pole tõesti Tõnisel enam midagi tarvis seletada. Tänud, jälle jupike targem.
 
112 17. aprill 2010, kl 19.03
?-tore, et sa Wordi ülemiselt realt leidsid sõna Options ja et su Word suudab isegi foorumites sõnasid üle kirjutada:)
 
? 18. aprill 2010, kl 14.15
112, iroonia on muidugi teretulnud:) Ju sa ise ammu tead, mis ja kuhu mõjub, nii minagi katse-eksituse meetodil parasjagu targemaks sain. Tore jah, et leidsin. Pole hullu, mujal saan hakkama sinu õpetuse kohaselt - ja ka õnneks kõik mu ülejäänud kodakondsed oma arvutitega. Oled millegi peale pahane või?
 
112 18. aprill 2010, kl 18.30
Ei ole pahane, mind ajas hoopis Atsi "asjalik" kommentaar naerma. Sina kirjutad, et arvuti kirjutab tähti üle, olenemata sellest, kas kasutad Wordi, meilboxi või kribad foorumis kommentaari. Ats kukkub tänitama, et otsi Wordi ülemiselt realt Options üles ja küta sealt edasi.Vaevalt, et Ats isegi teab, kuhu edasi kütma peab, sest tähtede ülekirjutamise funktsioon on seotud op-süsteemi seadetega, mitte tektsiredaktori seadetega. Sa võid ükskõik milliseid muudatusi tektsiredaktoris teha, see ei mõjuta foorumis ega meilboxist kirjutamist. Ja muide mul ei ole WordPadi ülemisel real üldse sellist sõna nagu options olemas:)
 
Kustuvad tähed 28. oktoober 2022, kl 20.50
Märjamaa vallavalitsus
Märjamaa valla lits
märja valla lits
Rapla vallavalitsus
Rapla valla lits
apla valla lits
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!