Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
Anti-viirus programm
 
võhik 01. veebruar 2011, kl 23.51
Ostsin aasta tagasi arvuti, sain kaasa Kaspersky Anti-Virus 2010 programmi, mis mõne päeva pärast lõpeb ja mis mitu korda päevas mind hoiatab, et teie arvuti on ohus, pikendage litsentsi. Mida teie soovitate? Kas peaks selle aastase tasu kiiremas korras ära maksma?
 
Pj 02. veebruar 2011, kl 00.19
Otsest vastust anda ei saa, küll aga alljärgnevat.
Räägitakse, et viirusetõrjet on vaja. Ilma ei saa. Tõenäoliselt ei saagi.
Viirusetõrjeprogrammid on aga erinevad. Mõni teeb oma töö vaikselt ära, laeb uuendused nii, et arugi ei saa, kontrollib perioodiliselt arvutit nii, et ei märkagi.
Mõni aga, kui tööle hakkab, raiskab peaaegu kogu arvuti jõudluse enda hüvanguks, häirib uuenduste laadimisel tunduvalt võrguliiklust ja nii edasi. On ka niisuguseid, mis ei võimalda laadimist/kontrolli hetkeks katkestada, et see "neetud asi, mis võtaks muidu kaks minutit aega" ära saaks tehtud.
Kui nüüd kasutusel oleval viirusetõrjetarkvaral on seesuguseid häirivaid omadusi, tasub see ringi vahetada (kui on kindel plaan maksta). Kui maksta ei taha, siis tuleks kasutada tasuta tarkvara (näiteks lehelt http://www.avast.com/en-eu/index leitav – on küll "kergelt häirivate" omadustega, kuid see-eest mingis ulatuses tasuta saadav).
Ehk mõni infotehnoloog parandab mind, kui eksin.
 
avg 02. veebruar 2011, kl 01.16
 
hkk 02. veebruar 2011, kl 02.32
no kel on avg free peal, siis see on ju täiesti mõttetu. samuti nagu need viirusetõrjed, mida elion ja starman pakuvad oma klientidele. ma arvasin ka kunagi sinisilmselt, et mul on arvuti kenasti puhas, aga kui parandusse viisin, siis itionud mässasid kaks päeva, niivõrd ussitanud oli mu arvuti.
soovitasid mulle eset nod 32 antiviirust. pidi olema maailma parim hetkel. selle kaheaastane litsents maksab 749 krooni = 48 € = 2 € kuus seega. pole just palju vaikselt töötava ja korraliku asja eest.
 
v 02. veebruar 2011, kl 06.11
Kas ise oled rahul selle viirusekaitsega?Kui ei ole probleeme olnud,näiteks arvuti aeglane, siis muidugi kasuta edasi.Kui soovid tasuta viirusekaitset siis avast on hea tasuta viirusekaitse programm ja kaitseb ka hästi igasuguste pahalaste eest mida teised võibolla nii hästi ei tee ja avast ei koorma arvutit.
 
to-hkk 02. veebruar 2011, kl 17.09
Ei ole avg mõtetu täitsa asjali.
 
itimees 02. veebruar 2011, kl 17.13
hkk, Sa maksid muidugi itionude töö kinni ja ostsid nod-i kah? Rikastel omad seadused... L* tulebki ju raha ära võtta ;)
 
galita 02. veebruar 2011, kl 17.24
Mina küll aru ei saa, miks mõni inimene tahab nii väga tasulisi viirustõrjeid kui saab ka vabavaraliste viirustõrjetega hakkama. Enamus siinseid foorumikülastajaid kasutavad tõenäoliselt Avast'i, mina kaasa arvatud. Avira pidi ka päris hea olema. Proovi Avast ära ja kui leiad, et Kaspersky on ikkagi parem, siis võid litsentsi ka hiljem osta ning Kaspersky peale tagasi minna.
 
võhik 03. veebruar 2011, kl 09.19
Mul ei õnnestu see allalaadimine. Ehk teen ma midagi valesti?. Kui lähen http://www.avast.com/en-eu/index , siis valin Free Antivirus For ordinary internet user > siis Wait! Free prodection? or our best prodector - for 50% off! Sealt vajutan, No thanks, I want the free prodection. > Download Now Avast Free Antivirus Version ja siis tuleb kiri We´re sorry, but the page you requested could not be found.

Kaspersky ei lase ka mind tellimuse lehelt edasi, kuigi täitsin kõik väljad. Valisin litsentsi uuenduse 23,95€, enda arust tegin kõik õigesti, aga...
 
Fucs 03. veebruar 2011, kl 09.37
 
Shadow25 03. veebruar 2011, kl 09.49
Kaspersky on kindlasti raha väärt. Aga muidugi võiks odavam olla. :) Aastaid kasutanud ja ükskõik, millega skännin, ükski ei leia midagi peale vahel harva mõne küpsise. Aga ma ei kasuta ka vaikimisisätetega. :)

Enne uue installimist kindlasti ka uninstalli vana.

Kui Fucsi lingid ei sobi, võid Avasti ka siit tõmmata: http://filehippo.com/download_avast_antivirus...

AVG jah alati kasutu olnud.

------------------------------------------------------------------------
http://www.assolea.ee - Giid, tõlk ja soome keele õpetaja



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Shadow25 03.02.2011 09.54.
 
v 03. veebruar 2011, kl 11.45
Kõigepealt eemalda kasperky antivirus.Kui tekib probleeme tõmba sellelt lehelt kavremover.exe-http://support.kaspersky.com/faq/?qid=208279463.Pärast seda pane uus viirusekaitse arvutisse.Kui soovid Avast antiviirust võta viimati pakutud lehelt.
 
deeve 03. veebruar 2011, kl 17.45
minu arvutil võttis avast päris märgatavalt kiirust maha.
 
galita 03. veebruar 2011, kl 18.21
Enamus viirustõrjeid võtavad vanematel arvutitel kiirust maha. Kasperskyst koormab Avast vähem arvutit. Kui vanem arvuti, siis tuleks kindlasti tuunida, et arvuti ei muutuks aeglaseks ning oleks võimalik kõiki vajalike programme jooksutada. Windowsil on vaikimisi väga palju ebavajalike asju kaasas, mis kõik võtavad oma osa arvuti jõudlusest ning RAM'ist.
 
author 03. veebruar 2011, kl 19.16
ise pidevalt mälus jooksvat viirustõrjet ei kasuta, ainult aeg-ajalt skannimist dr. web cureit nimelise softiga:
http://www.drweb.ee/index.php?page=13

kui ikka iga hertz kallis on, siis saab sellega ka kenasti hakkama :)
 
arvamus 03. veebruar 2011, kl 19.52
Ärge loobuge Windowsist mitte mingil juhul. Kui hakkate massiliselt Linuxisse üle minema, siis hakatakse ka sinna igasigaseid sigadusi kirjutama nagu näiteks viirused ja muu kräpp. Pliiiiiiiiiiiz.
 
galita 04. veebruar 2011, kl 09.49
Loobume küll Windowsist ja läheme Ubuntule üle, siis saavad häkkerid tööd juurde. Vaja ju Linuxi põhine nuhkvara välja töötada:)
 
võhik 04. veebruar 2011, kl 13.29
Ma otsustasin aastakese veel Kasperskyle truuks jääda. See on eesti keeles ja nii on minu jaoks lihtsam. Tellimuse esitasin telefoni teel, sest mingi jama on neil seal elektroonilise esitamisega. Hinna sees on viiruse tõrje 2 arvutile, ehk siis 2 ühe hinnaga. Mul küll kahte arvutit ei ole, aga tühja sest.
Aitäh teile kõigile! Olen siit nurgakesest ikka positiivset vastukaja leidnud ja selle üle on ainult hea meel.
 
galita 04. veebruar 2011, kl 13.46
Võhik, Avast on samuti eesti keelne:)
 
ups- 04. veebruar 2011, kl 18.10
Tasuta AVAST! Antivirus 5 Free ja viirusetõrje registreerimine aastaseks kasutamiseks - http://arvutiturve.wordpress.com/2010/01...
 
arvamus 04. veebruar 2011, kl 19.45
Igatahes galita igatahes ära siin agiteeri igatahes (kes mäletab veel filmi "Mehed ei nuta"?). Mõtle vaid, siis peaks hakkama kõike otsast peale, antiviirused, anti-malwared, antispyd, pidevad skannimised ja nii kuni maailma lõpuni. Las olla ikka mõni ka selline, kellel pole vaja hirmu tunda arvuti turvalisuse pärast.
 
deeve 04. veebruar 2011, kl 22.09
arvamus

kas galita hoiab sul püssitoru silme vahel, et sa pead tema soovitusi järgima? Mina soovin tema kirjutisi lugeda, sinu omi mitte. Mõtleva inimesena olen võimelisi ka valikuid tegema (kindlasti enamus siinsetest lugejatest) ja ei torma iga nõuannet rakendama.
 
arvamus 04. veebruar 2011, kl 22.59
deeve, huumor on suur teadus, "mõtlevale inimesele" on ka püssitoruga sihtimine vägagi suur nali, eriti siis kui ta väikesest sõbralikust aasimisest aru ei saa. Muideks sõna "aasimine" pole tulnud ladinakeelsest sõnast "asinus".
-TnT- 05. veebruar 2011, kl 02.54
Lõõbite ja aasite siin jälle : -) Kena
Kui masin kannatab siis soovitan nii Avast kui ka AVG peale panna... üks neist siis aktiivne. Nõrgem (vähem nõudlikum) Avast näiteks... ja AVG ainult siis kui midagi kahtlustate (kõrvalehüpped ei loe... neid AVG ei avasta).

■__■__■__■__■__■__■__■__■__■__■__■__■__■__■__■__■_

Tik´n Tak...
 
deeve 05. veebruar 2011, kl 09.02
arvamus

lähen võtan nüüd paar järeleaitamistundi huumorivallas:). Järgmisena funktsionaalse lugemise oskuses.
 
galita 05. veebruar 2011, kl 09.44
Mina ei paneks Avasti ja AVG'd ühte arvutisse, isegi kui masin seda lubab, sest AVG ja Avast on mõlemad viirustõrjed. Ma installiks lisaks Avastile või siis AVG'le mõne pahavaraskänneri arvutisse, sest pahavatõrje avastab nuhkvara paremini kui viirustõrjed. Näiteks Malwarebytes Anti-Malmware, Emsisoft Anti-Malmware, Spybot--muidugi mitte kõiki korraga, vaid ikka ükshaaval. Vanemate arvutite puhul on soovitav Spyboti reaalajakaitse välja lülitada-koormab arvutit. Veel võiks igaks juhuks mõni viirustõrje päästeplaat olemas olla, sest mõned viirused on võimelised blokeerima kõvakettal oleva viirustõrje töö ja siis on kõige parem abivahend viirustõrje plaat.
Aga eks igaüks valib ise milliseid programme kasutab:)
 
v 12. veebruar 2011, kl 06.39
Kuidas valida viirusekaitse programmi-http://dottech.org/freeware-reviews/14151
 
rtt 12. märts 2011, kl 15.44
panin avasti peale. esmapilgul tundus kõik vägagi ok, et teeb eri tasanditel seda tõrjet ja on võimeline ka enne käivitamist arvutit puhastama. aga siis vaatasin, et krd palju mälu võtab ning jooksutab arvuti aeglaseks. youtube hangus, nett hangus, lisaks kontrollis skripte kogu aeg ja näiteks ohtuleht.ee ei saanud üldse enam vaadata.. võtsin maha (mahasaamine võttis ka aega tunde, sest iga liigutus käis teosammul..) ja panin ms sec essentialsi peale. nüüd arvuti hulga kiirem. ei tea, kui hea asi see on?
-TnT- 12. märts 2011, kl 16.40
rtt, sinu masin oli (on) arvatavasti spioonidega nii üle külvatud,et avast tegi lihtsalt kordades rohkem tööd kui sina tavaliselt.

NB! "on võimeline ka enne käivitamist arvutit puhastama" ???
Mis nipiga see veel toimub ?

■__■__■__■__■__■__■__■__■__■__■__■__■__■__■__■__■_

Tik´n Tak...
 
galita 12. märts 2011, kl 17.54
Minu arvuti näitajad on: RAM 512MB--1,4Ghz ja Avast töötab, lisaks on Outposti tulemüür. Õhtulehe veebilehte saan ka kasutada.
Kui sul on sama näitajatega arvuti või kõvem vokk, siis peab Avast sinu arvutis ka jooksma. Kui sa ei ole lisaks viirustõrjele mitte kunagi arvutit pahavaratõrjega skänninud, siis on su arvuti pahavara täis. Lase avuti Emsisoft Anti-Malmware'ga üle--minu kogemuste põhjal on see kõige parem nuhkvara avastaja.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!