Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
operatsioonisüsteem
 
hamster 13. september 2011, kl 21.04
palun aidake, ilmselt on väga rumal küsimus, aga siiski...
mida tähendab, kui ostetaval arvutil operatsioonisüsteem puudub? saan aru et peaksin selle siis juurde ostma, aga kas see on mõni säärane asi, et kui keegi tuttav on juba korra ostnud, siis saaksin selle sama oma arvutile peale installida või nii lihtsalt sellega ei käi asi?
 
soovitus 13. september 2011, kl 21.58
osta siis koos op.süsteemiga arvuti
 
teine näriline 13. september 2011, kl 22.00
kui op sys puudub, pead selle kuidagi lisama. kas ostes, tuttavalt või paigaldad vabavaralise see su oma asi.
reeglina on korra kasutuses olnud product key seotud arvuti emaplaadi ja muu rauaga. seega on üsna küsitav kas sa saad vana key aktiveerida (proovida võid öfkoors).
korduvlitsentsile sa vaevalt ligi pääsed (muidu ei küsiks ju) seega katseta. xp puhul võib isegi toimida.
ma ei hakka ju sulle ütlema, kust krdi kohast sa selle aktiveeritud op syssi ju saama peaksid :)))))
 
galita 13. september 2011, kl 22.25
Kui arvutil op-süsteem puudub, siis su arvuti ekraanil pilti pole ja netti surfama minna ei saa:)
Kui mõnel su tuttava on eraldi ostetud op-süsteem, mida ta enda arvutis ei kasuta, siis seda OS'i saad enda arvutis kasutada. Ühte võtit saab ainult ühes arvutis kasutada. Netist saab ka piraatwindowsi alla laadida, kuid need võivad vahel ebastabiilselt töötada. On ka hulk tasuta op-süsteemisid olemas, kui maksta ei taha ja mõne sellise võib tühjalt ostetud arvutisse installida. Eraldi ostes läheb op-süsteem rohkem maksma, kui koos arvutiga ostes, sest arvutiga koos ostetud op-süsteemi teise arvutisse installida ei saa, kuid eraldi ostetud op-süsteemi võib ka teise arvutisse installida, kui su praegune arvuti peaks näiteks lootusetult katki minema.
 
To Galita 14. september 2011, kl 12.09
Olen märganud, et Sulle mõnikord meeldib katsetada. Äkki Sa muudad oma arvamust viimati kirjutatud (13. september 2011, kl 22.25) teksti osas, mis puudutab koos arvutiga ostetud op-süsteemi ülekandmist teise arvutisse. Kujuta ette, et ostsid op-süsteemi koos arvutiga, kuid Sul on arvutisse installitud Acronis True Image programm ja oled teinud välisele kõvakettale KOGU oma arvuti kõvakettast varukoopia. Nüüd su arvuti "viskas sussid püsti" - hankisid uue arvuti, installisid sinna ka Acronise programmi - tegid nüüd sellest arvutist ka olemasolevale kõvakettale teise - suvalise varukoopia, et Acronis tekitaks sideme selle välise kõvakettaga, ning kui nüüd mingil hetkel valid Acronises: TAASTA kõvaketas - KAS oled veendunud, et sa ei saa nüüd taastamiseks valida eelmise arvuti varukoopiat, milles ongi sees see op-süsteem, mille oled kord ostnud KOOS arvutiga??? Acronis ju taastamise puhul kirjutab taastatava kõvaketta 100% üle - saad uude arvutisse KÕIK vana arvuti programmid, kaustad jne ...
 
Tõnis 14. september 2011, kl 12.33
To Galita, jäta norimine. Ja pealegi on veel kümneid ja paremaidki võimalusi peale Acronise. Saa palun aru algse küsija mõttest. Galita vastas korrektselt ja las nii jääbki.
Edu.
 
galita 14. september 2011, kl 12.52
Ei, ma ei muuda oma arvamust. Aga, ehk loeksid ühe korra veel mu kommentaari, sest mulle tundub, et sa ei saanud sellest hästi aru.
Kui osta arvuti koos op-süsteemiga, siis sellist Windowsi kutsutakse OEM'iks ning OEM on seotud ostetud arvutiga, tema võti ei hakka legaalselt teises arvutis tööle.
Proovi järgi, mida OEM võõras arvutis ütleb, kui hakkad uuendusi alla laadima:)
 
Nor 14. september 2011, kl 13.27
Kas oli kuidagi nii, et arvuti käivitamisel vaadatakse kogu riistvara üle, arvutatakse selle järgi mingi asi ja võrreldakse seda ühe teise, kettale salvestatud asjaga. Selle teise asja saad opsüsteemi aktiveerimisel. See tähendab, et salvestatud asja teise arvutisse tõstmine ei aita.
 
Jakir 14. september 2011, kl 15.08
Nor Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Kas oli kuidagi nii, et arvuti käivitamisel vaadat
> akse kogu riistvara üle, arvutatakse selle järgi m
> ingi asi ja võrreldakse seda ühe teise, kettale sa
> lvestatud asjaga. Selle teise asja saad opsüsteemi
> aktiveerimisel. See tähendab, et salvestatud asja
> teise arvutisse tõstmine ei aita.

Ei ole asi nii 'ull.Küll ta tööle saab.Nett paksult täis kõikvõimalikke eelinstallitud driver'ite ja progedega koopiaid; eelkõige vene ja hiina site'del.
Ja mitte ainult windoozasid vaid ka mac'e ...
Nii et kui teema-algatajal jätkub viitsimist, võib oma masinasse ntx Tiigri või Leopardi installida,:D
Ja kui viitsimist eriti palju ja veidi veab, leiab netist veel taolise SnowLeopardi koopia, mis tema arvuti conf'iga sobib ...
 
gg 20. september 2011, kl 20.25
ubuntu on täiesti tasuta op-süsteem, iga laps saab paigladamisega hakkama, kui mingeid spetsiifilise programme ei kasuta, siis pole vaja midagi osta ega ebaseaduslikult hankida.
 
faust 21. september 2011, kl 11.09
ma pole iialgi ühegi op-süsteemi ega programmi eest maksnud, algul oli piraat, siis pooleks vabavaraga, nüüd on kõik ainult vabavara. ilma tarkvarata saab ikka kõvasti odavamalt.
 
Operatsioonisüsteem 12. august 2023, kl 19.30
https://et.wikipedia.org/wiki/Operatsioonisüsteem
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!