Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
kummalised välja lülimised
 
eatu eakas 01. august 2013, kl 19.22
palun,palun targad arvuti gurud,Teie abi.Meie arvuti viskab viimasel ajal lausa poole lugemise pealt ise ennast välja(nagu teeks restardi) ja ise lülitab jälle tagasi sisse,kuigi programmid peame ise uuesti avama.samuti on hakanud raadio(kuulame seda läbi arvuti)hakkima.helistasin ka starmanisse,kelle klient oleme,aga nende poolne levi olevat korras.ei oska midagi teha enam.arvuti pole ka veel väga vana,arvutimänge ei mängi.oleme rohkem pühapäeva surfajad.viiruse kontroll(comodo antiviirustõrje)töötab ka pidevalt.tänud ette,kes vastata viitsib.
 
krisot 01. august 2013, kl 19.35
Suure tõenäosusega on mälu vigane. Kui arvutil puudub garantii, vaata sisse, ehk on ka protsessori jahutus tolmu täis ja prose kuumeneb üle. Lisaks uuri, kas protsessori ja toiteploki ventilaatorid tõõtavad.
 
-Fucs 01. august 2013, kl 19.58
Läpakas siis või? Ja millise Windowsiga?

Tundub jah raua viga olevat. Misiganes asi võib seda põhjustada. Mälud, ülekuumenemine, kõvaketas, emaplaat jne jne
Targem oleks viia kusagile parandusse.

Muidu võib ise pusides ju näiteks algatuseks pärast tolmupuhastust kõigepealt memtestiga mälusid kontrollida

http://www.memtest.org/

Arvutis võiks olla mõni programm, mis näitab temperatuure

http://softwaresolution.informer.com/Free-Temperature-Monitor/

Siis saaks juba midagi vbl oletada täpsemalt.

Kui peaks siiski tarkvara poolepeal viga olema, siis tuleks uurida event logisid ja keelata arvuti taaskäivitamine.

WIN7 puhul
http://pcsupport.about.com/od/windows7/ht/automatic-restart-windows-7.htm
 
V 01. august 2013, kl 20.22
Kas safe modes teeb ka restardi?
 
eatu eakas 01. august 2013, kl 23.55
tuhat tänu,head inimesed.kohe homme,valges,katsun selle targa masina tolmust puhtaks teha ja siis toimin teie juhiste järgi.veelkord,olge terved.
 
Fucs 02. august 2013, kl 09.40
Kui hakkate ise katsetama siis:

1. Memtest86 tuleb ülal pandud lehelt alla laadida.
Neid on seal mitu erinevat tüüpi, olenevalt sellest, kuidas tahate seda testi käivitada. Soovitavalt siis valida allalaadimiseks kas CD (kui on olemas tühi CD plaat ja arvutiga saab CD-sid kirjutada) või USB versioon (kui CD ei ole aga on tühi mälupulk olemas).
Kui valida CD versiooni (soovitavalt) mille saab siit:

http://www.memtest.org/download/4.20/memtest86+-...

siis tuleb see arhiiv lahti pakkida ja sealt seest mt420.iso fail välja tõsta arvutisse (kui mingil põhjusel ei ole arvutis pakkeprogrammi, millega seda arhiivi avada, siis võib mõne alla laadida siit:

WinRar
http://freedownloadwinrar.net/
või WinZip
http://www.winzip.com/win/en/dprob.htm

Allalaadimisel valida kas 32bit või 64bit versioon vastavalt sellele, kas arvutis on 32 või 64bit windows). Kuidas vaadata, milline Windows arvutis on, saab lugeda siit:

http://windows.microsoft.com/et-ee/windows7...

Pärast ISO faili välja pakkimist arhiivist tuleb see kirjutada tühjale CD plaadile Bootable CD-na mõne plaadikirjutamise tarkvaraga. Kui plaat valmis, tuleb BIOS-es määrata käivitamiskohaks kõvaketta asemel CD/DVD ROM ja käivitada arvuti plaadilt. Memtest käivitub automaatselt.

Kui valida USB versioon, mille saab siit

http://www.memtest.org/download/4.20/memtest86+-...

siis tuleb see samuti lahti pakkida, sisestada tühi USB pulk ja käivitada väljapakitud installer. Pärast memtesti installimist mälupulgale tuleb minna BIOS-i ja määrata arvuti käivituma kõvaketta asemel USB pulgalt, salvestada seaded ja teha arvutile restart.

** CD pealt käivitamine on kindlam viis, sest USB kasutades võivad tekkida erinevad probleemid.

http://forum.canardpc.com/threads/39168-Windows-...

Eesti keeles mälude testimisest:
http://forte.delfi.ee/news/digi/kuidas-diagnoosi...

2.Programm, mis mõõdavad arvuti temperatuure, tuleb alla laadida ülal pandud lingilt (valida neist üks meelepärane, näiteks HWMonitor või SpeedFan) ja ära installeerida. Need programmid töötavad koos Windowsiga, mitte nagu Memtest, mis käivitub ilma Windowsita. Jälgida tuleks temperatuure pidevalt ja erinevate tegevuste korral (erinevate koormuste juures). Normaalseks saab komponentide temperatuure pidada tavakasutuse juures ca +50°C - +60°C ja suurematel koormustel kuni ca +70°C.

http://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic...

http://et.wikipedia.org/wiki/Arvuti_jahutus


3.Kuna vastust Windowsi versiooni kohta ei tulnud, siis selle kohta, kuidas avada Event Viewerit logide vaatamiseks, või kuidas konkreetses Windowsis saab kinni panna automaatset restartimist, ma praegu kirjutada ei saa.

______
►Tegelikult ei tea ma midagi.
Fucs™
 
keeleteadlane 02. august 2013, kl 11.47
See Fucs topib oma õpetustesse põhiliselt linke, mis viivad ingliskeelsetesse saitidesse, aga kõik ei oska ju seda inglise keelt nii hästi (kui üldse) ja seda eriti arvutikeelest arusaamisel.
Kõik on ära põõranud selle välismaailma ees lõmitamises!
 
to keeletadlane 02. august 2013, kl 12.04
kas on võimalik veel rumalamat ja vinguvamat kommentaari kirjutada.
eks kaeba Fucs peale tarbijakaitse ametisse ja keeleinspektsiooni.
 
-Fucs 02. august 2013, kl 14.48
?

See Fucs teeb sulle kõik puust ja punaseks ette eesti keeles ja annab linke pannes võimaluse soovi korral endal juurde lugeda kui tahtmist on. Asi peaks selge olema ka üldse ilma linkideta.

Viimases postituses 02.august 2013, kl 09.40 on üheksa linki millest 1;2;3;5 viivad programmide allalaadimislehele (paraku saab neid alla laadida ainult inglisekeelsetelt lehtedelt), 4;7;8;9 link viivad eesti keelsetele lehtedele ja 6 link ainsana inglisekeelsesse foorumisse kus räägitakse sellest, millised probleemid võivad tekkida USB pulgaga Memtesti kasutades (kahjuks ei ole ka selle kohta eesti keelseid sõnavõtte teemasse, mida lingitada).

***********

Lisaks tahaks ära märkida, et kui küsija ise millestki midagi ei jaga või aru ei saa, siis viga pole abistajate poolne, vaid abisaaja poolne. Ma ei saa kuidagi imeväel teistele mõistust juurde tuua või keeli õpetada, kui nad ise ei taha hakata aru saama. Ja kui ise aru ei saa, siis milline vägi üldse sunnib ise tegelema asjadega, mis ületab võimekuse piirid?

Üle mõistuse käivate asjade parandamise ja probleemidega tuleb lihtsalt pöörduda remonditöökoja poole. Millegipärast telekat ei kipu ükski koduperenaine ise parandama foorumi õpetuste järele.
 
galita 02. august 2013, kl 15.18
Fucs on siin foorumis üks parimaid abistajaid, kuna viitsib asjast põhjalikult kirjutada. Kuna eesti keele kasutajaid on maailmas vähe, siis ei tasu loota, et igale probleemile ja tarkvarale on võimalik leida eesti keelne õpetus või kasutusjuhend ja selles ei saa küll Fucsi süüdistada. Kel keeleoskus napp, see saab kasutada google tõlget-see ei ole küll kõige korrektsem tõlge, aga häda korral abiks ikka. Kes oskab vene keelt inglise keelest paremini, siis päris palju häid lahendusi leiab ka vene keelsetest saitidest, eriti Windowsi kasutajatele. Linuxit millegi pärast venelased eriti ei armasta ja see pärast on Linuxi kohta käivat vene keelset asjaliku infot inglise keelsest vähem.
 
külastaja 02. august 2013, kl 16.24
keeleteadlane Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> See Fucs topib oma õpetustesse põhiliselt linke, m
> is viivad ingliskeelsetesse saitidesse, aga kõik e
> i oska ju seda inglise keelt nii hästi (kui üldse
> ) ja seda eriti arvutikeelest arusaamisel.
> Kõik
> on ära põõranud selle välismaailma ees lõmitamise
> s!


Häbi kommentaari autorile. -Fucs on siin üldse kõige põhjalikum. Arvutite skriptid, koodid ja kõige alus on inglisekeelne. Sellega tuleb leppida, et iglisekeelseid materjale, õpetusi leidub just selles keeles kümneid kordi rohkem kui armsas emakeeles.
 
Tônis. 02. august 2013, kl 16.25
Mälud asjasse ei puutu aga muidu õige vastuse andis krisot
01. august 2013, kl 19.35.

Keeleteadlasele aga vihjeks, et oma rumalust ei tasuks nii kõvasti ikka reklaamida ka. Loll olla on küll iga kodaniku põhiõigus aga sellega ei ole mõtet muud, veidi arenenumat ühiskonda häirida.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!