Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
Ei nutitelefonidele!
 
Põlgan nutitelefone 30. aprill 2014, kl 11.17
Neli kuud kasutasin "LG G2"-te. Täna panin ta aga karpi ja kappi ja las ta vedeleb seal. Täiesti jube asi see saatanlike ahvatlustega labidas nutitelefon. Võtsin oma vana telefoni tagasi kasutusele (LG Viewty). Vana telefon: helistab, SMS-e saadab ja pilte teeb - rohkem pole normaalsele inimesele vaja. Kõik muud vidinad telefonis tekitavad vaid sõltuvust ja ei enamat.

EI NUTITELEFONIDELE!
 
misasi 30. aprill 2014, kl 11.52
misasi nutitelefonis sõltuvust tekitab?

Kasutan e-maili, kui tuleb email, vastan kui on kiire e-mail ning ei ole kontoris/kodus lähiajal.

Kasutan Facebooki, Instagrami et vaadata millega sõbrad tegelevad. Seda teen iga õhtu enne magamaminekut.

Teen kaameraga pilte, kui vaja on.

Kirjutan vajalikud mõtted, tegevused ülesse "Notes" app alla, vajadusel vaatan seda üle päevas mõned korrad või korrigeerin, lisan infot.

Vaatan ilmaprognoosi, vajadusel suhtlen läbi äppide sõpradega (Viber; WhatsApp).

0 mängu.

Ei näe oma elu ilma nutitelefonita enam, harjunud et kõik on koondunud ühte- märkmik, fotokas, kontaktid jne :)

Sõltuvus see ju ei ole, lihtsalt üks oluline asi et elu lihtsam oleks.
 
nnn 30. aprill 2014, kl 12.05
et vaadata millega sõbrad tegelevad. Milleks see??
 
; 30. aprill 2014, kl 13.07
Mina nutitelefone ei põlga, aga lihtsalt ei kasuta, sest ei tunne vajadust. Minu jaoks on nad liiga suured, et neid mugavalt kõrva juures hoida rääkimise ajal. Samuti on käes hoida ebamugav. Ja pidevalt peab laadima. Kuna ma fb-d ka ei ole pidanud vajalikuks endale teha ja sõpradega suhtlen silmast silma või skypes, mitte ei piilu portaalide kaudu, mis nad teevad, samuti ei leia ma, et peaksin meilitsi kogu aeg liinil olema ja vajaduse korral saan arvutist ilmateadet ja muud vajalikku infot vaadata, siis mul lihtsalt ei ole vajadust nutitelefoni järgi, mis arvutina kasutamiseks on minu jaoks jälle liiga väikese ekraaniga. ja ju mulle siis lihtsalt meeldib, et "pesumasin, tolmuimeja ja auto" on erinevad asjad, mitte 3 in 1 või miskit sellist :)
 
ininale 30. aprill 2014, kl 13.14
nende tegevust vaadata, et nendega ühineda... aga sinul ju sõpru pole, seega mõistame
 
misasja 30. aprill 2014, kl 13.22
Miks ma sõprade tegemistega kursis tahan olla? Äkki sellepärast, et nad on mulle kallid inimesed ja ma ei jõua kõigile helistada ja küsida, et mis toimub nende elus. Läbi piltide näeb palju ning uskumatult tänulik tänapäeva tehnoloogiale, et näen nende sõprade pilte kes näiteks välismaal :)

See on alati huvitav, kui keegi ütleb et nemad hoiavad läbi telefonikõne ja kokkusaamistega sõpradega ühendust. Kus ma selle aja võtaks, et kõikidega kogu aeg kohtuda? Ei jõua ju. Tore, et Teil aega on, aga mul on töö ja peale seda väsinud ning nii need päevad lähevad kuni R L P tulevad aga ka siis ei jõua ju kõikidega kohtuda :)
 
viktoria 30. aprill 2014, kl 14.22
see on tõesti naljakas vaatepilt, kui mõni räägib ja kahe käega peab seda "labidat" kõrva juures hoidma, no on tõesti ikka mõnel labidas soetatud;DDD megairw
 
galita 30. aprill 2014, kl 14.35
Mul ei ole veel siiani nutitelefoni, kõik asjad olen saanud tavalise moblaga aetud. Olen küll vaikselt mõelnud, et kas osta omale ka nuti, aga siiani ei ole lausa põletavat vajadust nutitelefoni järele tundnud.
Kuid nutitelefoni omanikud võiksid soovitusi küll jagada, millist telefoni osta ja millist oleks parem vältida. Nüüd on kindlasti õigem osta juba 4G toega.
 
nfq 30. aprill 2014, kl 16.07
Milleks midagi vihata. Kui ei meeldi ära kasuta. Üks võimalus on võtta John's phone kasutusele. Mine guugleda ja kasuta rahus.
 
külastaja 30. aprill 2014, kl 18.05
Mul saab suvel esimesest nutikast aasta täis. Kasutaksin siiani vana telefoni kui poleks otsi andnud. Ja ausalt pole seal sees tänini väga sobranud ja uudistanud, et milleks kõigeks seda kasutada. Ilmselt pole seda huvi mööda väikest displeid näpuga togida.
 
iphone 30. aprill 2014, kl 18.12
ios7 + jailbreak = ideaalne telefon
 
njahh 01. mai 2014, kl 16.28
nii naljakas, kuidas need, kes mingit asja/rakendust eluski kasutanud pole ega sest midagi tea, seda kirglikult vihkavad. Küll vihatakse FB-d, küll nutitelefone - ime, et keegi arvuteid ei vihka :)
Tõsised konservatiivid, kes kõiki uuendusi pelgavad ja oma mullis kükitamist mingi erilise elitaarsusega üritavad välja vabandada.
 
suss 02. mai 2014, kl 08.49
Autojuhile on parim telefon Nokia 1110. Öelge veel üks mobla mark,millega saab ühe käega toimetada? Ühe käega sõnumit kirjutada, ja seda ilma peale vaatamata? Aku peab vastu nädal aega. Milleks mulle mingi labidas,mida peab kahe käega toimetama,ja selleks ajaks muud asjad pooleli jätma? Kui on vaja netti minna,siis on mul olemas korraliku ekraaniga läpa.
Nojah,eks paljudel on uus S5 ikka eputamiseks,tegelikult ei kasutata seal peale helistamise mitte midagi.
 
njahh 02. mai 2014, kl 20.28
ikka ikka, ei kasutata loomulikult mitte midagi muud kui vaid helistamise funktsiooni. Suss, ma või sulle saladuskatte all öelda, et tegelikult on helistamine üks kõige vähem kasutatavaid funktsioone. Muide, osavnäpp vestleb rooli taga sõpradega nagu nalja. Ainult et nutikaga ei pea kasutama SMS saatmise funktsiooni - hoopiski lihtsam on otse tšattida.
 
natuke poolt 02. mai 2014, kl 23.55
Ma nii verine vastane ei ole, aga mõtlen, et hetkel kõige parem kombinatsioon oleks lihtne telefon + tahvelarvuti + võimas lauaarvuti. Helistada on tavamobiiliga mugavam. Väljas dokumentide vaatamiseks on hea tahvelarvuti. Tööd teha ja mängida saaks lauaarvutiga.

Tegelikkuses on mul uus nutitelefon ja vana lauaarvuti:p
 
lammas wää - offline 03. mai 2014, kl 08.27
kasutan ühte vana 3,2" neid labidaid ei taha
põhiliselt:
gmail app
opera browser
kaart ja navi
wifi analayzer
wifi tugijaam
male

4G on minu jaoks jura hetkel sest 3G võrgus 2M alla on täiesti piisav ja ei näe põhjust 4G ülikiire ühenduse eest roppu raha maksta
saasta sikutamiseks ikka elioni optiline:)
võtke selline telefon mis endale meeldib
noh ram võiks ikka 1GB või rohkem olla
mõnel on ekraan pehme aga minule meeldib tugev klaas:)
 
galita 03. mai 2014, kl 09.45
Kirjade järgi pidavat 4G levi 3G levist parem olevat?
Nutipakettide hindasid ma ei tea, kuid Elisa pakkus arvutile 4G ühendust hinnaga 8€ kuu, andmemahtu saab selle eest 50GB. Kiiruseks oli kas 8Mbit/sek või kuni 10Mbit/sek, täpselt ei mäletagi enam. Max. kiirust ei saavuta ühegi teenusepakkuja juures, aga kui 5Mbit/sek välja veab, siis 50GB andmemahuga saab vabalt surfata ning ka youtube videosid vaadata ja see hind ei ole eriti kallis.
 
Jakir 03. mai 2014, kl 10.22
lammas wää - offline Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> kasutan ühte vana 3,2" neid labidaid ei taha
> põ
> hiliselt:
> gmail app
> opera browser
> kaart j
> a navi
> wifi analayzer
> wifi tugijaam
> male
>
>
> 4G on minu jaoks jura hetkel sest 3G võrgus
> 2M alla on täiesti piisav ja ei näe põhjust 4G ül
> ikiire ühenduse eest roppu raha maksta
> saasta s
> ikutamiseks ikka elioni optiline:)
> võtke sellin
> e telefon mis endale meeldib
> noh ram võiks ikka
> 1GB või rohkem olla
> mõnel on ekraan pehme aga
> minule meeldib tugev klaas:)



Vähemalt hetkel on 4G selgelt parem kui 3G.Võimalik, et see tingitud kasutajate arvust, kuid seni kiirused stabiilsed 24/7, erinevalt 3G, kus kellaaeg otsustab kõik.Kui vajalik stabiilne netiühendus, ei ole isegi küsimust, mida valida.Niisama ajaveetmiseks muidugi käib ka 3G.
See, et mobiilnett ei asenda püsiühendust, on niigi selge.
 
lammas wää - offline 03. mai 2014, kl 13.39
endal elisa 2M alla ja olen seda kasutanud wifi tugijaamana mitmes kohas tunde jutti 1GB asjakeste allalaadimisel
samuti erinevad LIVE asjandused jooksevad normaalselt
seega ei ole kohanud 3G ülekoormust et 4G soovida
samas ega üle 2a need nutikad vastu ei pea eriti ja saabki 4G ostetud kui netipaketi hind alla poole langeb:)
 
Retrotibi 05. mai 2014, kl 14.18
Parim telefon, mis mul kunagi olnud: Samsungi punane SGH B320, pisike peos, klapiga, tegi kõike, mis vaja. Vott selline: http://www.phonearena.com/phones/Samsung-SGH-B320_id3292
Ühel hetkel vaatasin, et hakkab varsti hingusele minema ja vaja kähku uus osta, enne kui enam üldse neid saada pole. No ja sellist muidugi enam ei saanud, sain asemele Elioni poest veel viimase Samsung LeFleur klapiga väikese telefoni, aga minu vanast on ta ikkagi suurem ja nõmedam. Mitte midagi lisaks ei tee, mida mul isu kasutada oleks.
Ma olen tõeline klapiga telefonide fänn, telefon peaks ikka pisike ja mugav peos olema, mitte mingi kandiline klots nagu need nutikad. Aga tõesti ei tea, kaua ma oma klapitamisega vastu pean, ega vist järgmist telefoni enam retrot ei saa, selleks ajaks need juba kadunud maamunalt. Siis ma pean alla andma ja endale ka selle hiigelnuti-plätaka ostma.
Nii et kui kellegi on kodus juhtumisi uus ja kasutamata Samsung SGH B320, palun väga, ärige mulle ära, ma oleks nõus elu lõpuni õnnelikult selle telefonikese seltsis veetma. Nuuks, praegugi vaatan nukralt oma surnud telefoni ja võrdlen, et se va LaFleur on igavene nurgeline kobakas võrreldes mu vanaga. http://ismart.kiev.ua/mobile-phones/mobil-nyj-telefon-samsung-e2530-la-fleur-red.html - mingi ukraina sait, aga lihtsalt illustratsiooniks.
 
Pille 06. mai 2014, kl 15.40
Ära puuksuta siin, Retrotibi. Osta iPhone ja unusta need klapiga käkerdised.
 
Ultrraz 06. mai 2014, kl 19.29
läpaka vastu ei soovi vahetada? mis ta ikka kapis vedeleb..
 
Shadow25 10. mai 2014, kl 14.52
See, et te mingi asja võimalusi ei tea ja/või kasutada ei oska, ei tähenda, et tegemist oleks halva asjaga. Nutitelefonid pole vaid sotsiaalmeedia kasutamiseks.

Enda nutitelefonis kasutan järgmisi funktsioone ja rakendusi:
1. Mp3-mängija.
2. E-kirjad.
3. Vajaudusel korraks netis surfamine ja info otsimine.
4. GPS võõras asukohas, juhatab soovitud asukohta.
5. Valuutakalkulaator.
6. Taskulamp.
7. Fotokas.
8. Kalender, tuletab meelde vajalikud sündmused.
9. Ilm.
10. PDF-vaatur. Kasulik näiteks kinno minnes, ei pea piletit välja printima.
11. Rakendus, kus kirjas kõik mulle huvipakkuvad sarjad koos nende osade esilinastuse aegadega. Tean, kuna midagi vaadata on.
12. Uudised.
13. Telekava.
14. Bussiliikluse info ja pileti ostmise võimalus.
15. Info taksode kohta.
16. Matkarajad ja muu matkamisega seotud.
17. ETV ja ETV2. Vahel ikka vaja.
18. Teeinfo. Teetööd ja muud kirjas.
19. Võrkude analüüsimise rakendused ja muu taoline.
20. Vajadusel mobiilse interneti jagamine arvutile.

Ja see pole veel kõik. Sotsiaalmeedia kasutamise võimalus on selle kõige kõrval ebaoluline.

Labidast pole mõtet rääkida, nutitelefone on ka erinevates mõõtudes.

Ma laen oma telefoni absoluutselt iga päev ja kõikide nende võimaluste kõrval on see tühiasi. Reisile/matkale minnes võtaks muidugi lolltelefoni ka igaks juhuks kaasa.

------------------------------------------------------------------------
http://www.assolea.ee - Giid, tõlk ja soome keele õpetaja
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!