Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
Probleem brauseriga
 
Vahurküsib 27. märts 2015, kl 20.47
Tere!

Juhtus selline asi, et lugesin parasjagu Google´i veebilehitsejast ühte artiklit ja tahtsin sellelt lehelt ära minna, aga järsku ei laadinud veebileht ära ning kuna mul oli mitu akent lahti, proovisin ma ka teisi veebilehti, nt Youtube´s katkes videopilt täiesti ära ja kui lehte refresh´ida, siis ta jääbki seda tegema või annab lihtsalt tavalise veateate, et kontrollige ühendust jne. Vaatasin siis "Networks" alt, et internet on ühendatud, mingeid probleeme nagu polnud. Proovisin siis ka Skype´i, mis hakkas ilusti tööle ning ühendas end võrguga ja veel proovisin ühte multiplayer mängu, mis mul arvutisse oli installitud. Ka see hakkas käima, kuid ping oli koguaeg üle 200. Proovisin siis ka teisi brausereid käivitada ja panin Google´i kinni ning tegin uuesti lahti, aga sama probleem jätkus. Tegin siis arvutile restardi ja asi sai korda. Kas tõesti võis ühendus järsku nii madalaks minna?

Ja ma sooviksingi nüüd teada, et millest võivad sellised probleemid tingitud olla ja kuidas neid oleks võimalik vältida?

Aitäh!
 
külastaja 28. märts 2015, kl 00.51
Sellest võiks alustada.

https://support.google.com/chrome/answer/95582
 
Vahurküsib 28. märts 2015, kl 00.54
Ma kasutan regulaarselt CCleanerit, aga minu arust oli probleem veidi teine, sest nagu ma ültesin, oli ka mängus ping ebaharilikult kõrge.
 
Vahurile 28. märts 2015, kl 01.28
Omfg, kust kuradi kohast peaks meie teadma, miks sul ping kõrgeks läks. Monitoori oma netiliiklust ise ja pöördu kaebustega teenusepakkuja poole.
 
galita 28. märts 2015, kl 10.29
Kui kasutad mobiilset netti, siis selle kiirus on vägagi kõikuv. Netikiirust saab mõõta ja hiljem logi vaadata selle programmiga:
http://www.gmwsoftware.co.uk/

Kuna arvuti hakkas normaalselt tööle peale restarti, siis võis protsessor olla üle koormatud ja kõige tavalisemateks põhjusteks on vana ja nõrk arvuti mis ei suuda enam mitut toimingut korraga teha, pahavara mis koormab arvutit või ei ole arvutit ammu pahnast puhastatud.
Pane kirja oma arvuti tehnilised näitajad, et oleks lihtsam põhjust oletada. Otsi pahavara, puhasta CCleaner'ga pahn, ka register ja defragmendi kõvaketas.
 
galitale 28. märts 2015, kl 12.54
mis seos on pingil ja protsessoril? sa vist ei saa päris hästi aru, millest jutt käib, jaurad igas teemas oma pahavara mantrat ja defragi muinasjuttu.
 
galita 28. märts 2015, kl 13.48
Kui arvuti/protsessor on üle koormatud, siis muutub ta aeglaseks või hangub üldse ning sel juhul ei ole ka veebilehe laadimine võimalik.
Loomulikult võib põhjus ka muus olla, kuid nüüd kallis oponent tahaks sinu versiooni antud teema puhul lugeda ja kui suudad, siis paluks ka põhjendus lisada. Hetkel sisaldab sinu postitus ainult tänitamist, milles ei ole midagi asjaliku ja teemaalgataja sealt abi ei saa.
 
galitale 28. märts 2015, kl 15.18
probleem oli ju netiühenduses, mitte protsessori koormuses, kas sa ei oska lugeda? see, kui kiiresti server su päringule vastab, et ole absoluutselt seotud arvuti võimsusega. tee omale internetinduse põhitõed selgeks, mitte ära ürita kõiki it-probleeme pahavaraga selgitada.
 
galita 28. märts 2015, kl 16.02
Internetiühenduse esimene tõde on, et kui netiühendust ei ole, siis ei saa mitte ühegi programmiga netti minna. Teemaalgataja kirjutab:"proovisin siis ka Skype´i, mis hakkas ilusti tööle ning ühendas end võrguga."
Kui veebilehe mitteavanemise põhjuseks oleks olnud netiühenduse ära kadumine või üliaeglaseks muutumine, siis ei oleks teemaalgataja ka Skypega netti saanud.
Kui teemaalgataja netiühendus ei ole just kõige kiirem ja brauseriga üheaegselt kasutas netti veel mõni programm või näiteks laaditi alla windowsi uuendusi, siis peale arvuti restarti teine programm ei käivitunud ning netikiirus muutus normaalseks.



Toimetatud 1 kord(a). Viimati galita 28.03.2015 16.03.
 
galitale 28. märts 2015, kl 16.19
ja küsin endiselt: mis puutub siia protsessor või pahavara, su enda teooria on nüüd isegi, et mingi teine programm koormas netiühendust.

see, et skype töötas ja veebilehed ei avanenud, tähendab, et tegu oli dns-i kalaga ja madal ping viitab asjaolule, et pakettide liikumine oli piiratud. pärast restarti toimus automaatne dhcp renew ja probleem kadus. teenuspakkuja viga.
 
galita 28. märts 2015, kl 18.32
Sul võib õigus olla, kuid DNS probleemi lahendamiseks tuleb enne restarti DNS mälu puhastada.
Pahavara võib samuti kasutada netti, mis aeglasema netiühenduse korral annab end tunda. Osade pahavarade olemasolu on võimalik ka protsessihalduri abil tuvasta-protsessor on töötades 100%, ja ka see muudab arvuti aeglasemaks. Teemaalgataja ei kirjuta, kas ta pani brauseri enne Skype avamist kinni või mitte. Skype koormab arvutit vähem kui nii mõnigi brauser, eriti kui brauseril on avatud mitu akent+youtube. Defragmentimisest on vanade arvutite puhul abi, uutel ja normaalse võimsusega arvuti puhul erilist efekti ei ole.

Kirjutad " pärast restarti toimus automaatne dhcp renew"
Kas ainult arvutile restarti tehes DHCP uueneb?
 
Vahur 29. märts 2015, kl 14.57
Galital on täitsa õigus!

Igatahes näitajatest nii palju, et:
OS: Windows 8.1 Pro 64-bit
CPU: Intel Core i5 3330
RAM: 8GB Dual-Channel DDR3
Emaplaat: ASRock Z77 Pro3
Videokaart: AMD Radeon HD 7800 Series
Kõvakettamälu on 1TB.

Igatahes mul võib täitsa mingi eraldi probleem Chrome´iga olla kuna vahest ta lihtsalt jookseb kokku ja crash´ib ehk hakkab see roheline riba laadima ja siis tuleb see sõnum, et sulge Chrome ja midagi muud ei saa teha. Kas aitaks re-install või mis?

Ja netikiirusest nii palju, et speedtest andis mu download kiiruseks 19.33 Mbps ja upload kiiruseks 4.60 Mbps ning ping oli 6 ms.

Samas olen ka teinud iga päev kontrolli Avasti ja Malwarebytes´iga viiruste üle ning pidevalt kontrollinud windows update´e. Tõmbasin nüüd veel mõned pahavara eemaldajad, millega samuti arvutit puhastasin. Kettapuhastuse tegin ära ja defragmentisin kõvaketta.

Aitäh kõigile praegustele abistajatele!
 
galita 29. märts 2015, kl 15.29
Netiühendust saab Windowsis ka cmd aknas kontrollida. Selleks tuleb vajutada klahvikombinatsiooni win+R ja avanenud aknasse kirjutada cmd-Enter. Musta aknasse tuleb kirjutada ping saidi aadress või IP aadress ja klikkida Enter. Näiteks:
ping www.google.com
Kui netiühendus toimib, siis ilmub aknasse pingi vastused ja need jooksevad nii kaua kui ise selle peatate. Kui ping töötab, aga brauser veebilehte ei ava, siis tuleb probleemi põhjust pigem brauserist otsida, sest kui tegemist on teenusepakkuja poolse kalaga, DNS või DHCP probleemiga, siis ei ole nii, et üks programm läheb normaalselt netti, teine aga mitte. Sel juhul ei saa netiühendust mitte ükski proge ja cmd aknas pingimine tulemusi ei anna.
Veel on abi käskudest:
ping 127.0.0.1
-selle käsu abil saab teada kas arvuti suudab üldse netiliiklust jälgida. Kui ping vastust ei anna, siis on viga pigem süsteemis endas, mitte brauseris ega teenusepakkujas.
ping 192.168.0.1
IP aadress võib olla ka 192.168.1.1 ja see ping aitab tuvastada ruuteri probleeme, näiteks DHCP ei vahetu või on DNS probleem. Sel juhul võib abi olla ruuterile restarti tegemisest või DNS puhastamisest cmd aknas ning seejärel ka arvutile restart.
 
Vahur 29. märts 2015, kl 15.39
Google´i ping oli 42-43 ms.

Hetkel tundub kõik korras olevat, aga lihtsalt tahan kindel olla, et see probleem ei hakka uuesti pihta.
 
Mnjaa 29. märts 2015, kl 15.48
Ruuteri ip leidmiseks tuleks cmd-s teha ipconfig ja vaadata default gatewayd, sest see on vabalt muudetav kasutaja/admini poolt ja võib olla ükskõik milline aadress. Erinevatel ruuteritootjatel võivad olla erinevad default aadressid määratud ruuteritele.
 
Mnjaa 29. märts 2015, kl 15.52
Kui siin enne mainiti oma netiliikluse monitoorimist, siis ei peetud ilmselt silmas upload/download kiirusetesti vaid mingit tarkvara, mis sellel reaalselt silma peal hoiab ja kasutusstatistikat kogub.
Näiteks: https://www.softperfect.com/products/networx/
 
Arvutiaru 10. november 2015, kl 16.12
http://www.softpedia.com/catList/29,1,3,0,1.html
 
Arvutiaru 05. juuli 2023, kl 13.27
https://digi.geenius.ee/blogi/zonei-blogi/milliseid-brauserid-muudavad-veebis-surfamise-ohutumaks-ja-milliseid-tasub-valtida
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!