Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
Win Live Mail hangub
 
mures 18. aprill 2015, kl 08.30
Paar päeva tagasi oli Win uuendus toimunud ja nüüd ei lase enam kirjakasti kasutada.
Avades jääbki avama ja siis tuleb Not responding kiri ette. Olen proovinud uuendada seda aga ei miskit. Avast mingit viirust pole ka tuvastanud.

Kuidas saaks selle taas toimima? Aitäh
 
aitab alati 18. aprill 2015, kl 10.43
uus install
 
galita 18. aprill 2015, kl 11.33
Tee süsteemi taastamine. Taastepunktiks vali kuupäev, mis on enne uuenduste paigaldamist. Pärast keela automaatne uuendus ära, muidu saad sama probleemse uuenduse kohe arvutisse tagasi. Edaspidi uuenda süsteemi käsitsi ja siis valid ise, mida soovid uuendada ja mida mitte.
 
n2 21. aprill 2015, kl 00.40
Kui mingi win uuenduse pärast selline jama oleks, siis ka teistel ja oleks juba ära parandatud see viga. Ikka midagi on sinu oma arvutis valesti.

Galita soovitus "Edaspidi uuenda süsteemi käsitsi ja siis valid ise, mida soovid uuendada ja mida mitte" on veidi imelik, Windows pakub ikka vajalikku ja pole vahet, kas automaatne on keelatud (minul on, sest ma ei taha, et iga kord uuendusi otsib, teen seda ise kui tahan), sest need tuleb igal juhul asendada.
Olulised värskendused pakuvad suuremat turvalisust ja töökindlust.
Valikulisi värskendusi ei laadita alla ega installita automaatselt.
Muu arvuti oma tarkvara kohta peaks ikka kontrollima arvuti tootja kodulehel, näiteks kas värskendatud draiverid on olemas.

Soovitan toksida guuglisse
- windows live mail not responding _
 
galita 21. aprill 2015, kl 09.22
to n2, see mis ühe jaoks on vajalik on teise jaoks täiesti mõtetu. Ma arvan, et mitte ükski Windowsi kasutaja ei kasuta kõike seda, mis on Windowsiga vaikimisi kaasa pandud, kuid automaatselt laaditakse uuendused ikkagi alla.
 
n2 21. aprill 2015, kl 18.35
galita Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> to n2, see mis ühe jaoks on vajalik on teise jaoks
> täiesti mõtetu. Ma arvan, et mitte ükski Windowsi
> kasutaja ei kasuta kõike seda, mis on Windowsiga
> vaikimisi kaasa pandud, kuid automaatselt laaditak
> se uuendused ikkagi alla.

No mina küll aru ei saa, et midagi üleliigset oleks. Win 7 update'ilt tulevad ainult Security värskendused.

StartUpis käivitub minul ainult viirustõrje ja muud Windowsi värgid on parem ikka aja tasal pidada.

Ütle mulle ka, mida üleliigset on, ma ei teagi.
 
galita 21. aprill 2015, kl 21.54
Alates mai kuust 2009 hakatakse Windows Live pakkuma ka Windows Update vahendi kaudu.
Teemaalgataja probleem algaski peale Windowsi uuenduste alla laadimist ning 90% tõenäosusega uuenes viimaste uuendustega ka Windows Live, mis tekitaski probleemi. Kui teha süsteemi taastamine ja jätta automaatne uuendamine välja lülitamata, siis peale süsteemi taastamist uueneb Windows Live uuesti ja probleem on tagasi.
Minu teada uuendatakse kõiki Windowsiga kaasas olevaid programme Windows update kaudu, nagu näiteks IE. Kui programmi ei kasuta või tekkivad peale uuendusi probleemid, siis ei ole mõtet ju mittevajaliku või probleemset uuendust alla laadida, aga valida saab ainult sel juhul kui uuendamine on manual peal.
 
n2 22. aprill 2015, kl 12.26
galitale

Minu küsimus oli: mida üleliigset paneb Windows kaasa?
Sellele ootaksin vastust.

'
'

Edasine jutt jätta turvavärskendused laadimata olemasolevatele programmidele on tõesti igaühe oma asi. Igal pool rõhutatakse, et arvuti korralikuks töötamiseks peavad uuendused ajatasal olema.

Loomulikult 'Windows Update' kontrollib kõiki enda pakutud ja arvutisse allalaaditud oma värki.
Ka postieditori Windows Live Mail jaoks tuleb alla laadida ISE oma arvutisse pakett http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=29224
Sama moodi Microsoft Security Essentials on kasutaja oma valik.
Microsoft Office'i võiks veel lisada.

Ma ei saa aru, miks arvutikasutaja ei peaks värskendusi neile alla laadima, kas keegi tavaline arvutikasutaja on targem, kui Microsofti töögrupp, et valib, missugust uuendust alla laadib?
Mina küll mitte - iga kuu esimesel komapäeva hommikul kindlasti kontrollin, mida uut on.

Konkreetselt teemaalustaja probleemist - nagu mainisin, siis oleks probleem KÕIGIL Windows Maili kasutajatel, kui UUENDUS midagi pekki oleks keeranud.
'
'
Aga ikka tahaks siis vastust, mida üleliigset Microsoft Windowsile kaasa paneb, (mida kasutaja ei saaks eemaldada).
 
galita 22. aprill 2015, kl 17.15
Küsimusele, mida üleliigset paneb Windows kaasa, vastasin ma juba 21.aprillil 09:22
Püüan uuesti selgitada-kui Windowsi kasutaja ei kasuta näiteks Windows Live, siis tema jaoks on Windows Live üleliigne, Firefox brauseri kasutaja jaoks on IE üleliigne jne....Teise jaoks võivad jälle nii Windows Live kui IE vajalikud olla.

to n2, mulle tundub, et sa norid lihtsalt tüli, sest googeldades leiab rohkem kui ühe veebilehe, kus kirjutatakse Windows Live Mail probleemist peale Windowsi uuenduste paigaldamist, täpsemalt põhjustab probleeme uuendus kb2454826
http://www.postseek.com/meta/ec671c21878e1e41d4a...
 
tyhm 22. aprill 2015, kl 18.02
olen näinud windowsi uuendust, pärast mida windows enam üldse üles ei tulnud. aga lolluse tipp oleks selle põhjal väita, et keelake nüüd kõik uuendused ära või uuendage ainult valikuliselt (need uuendused on ju kõik nagu põrsad kotis, kust mina tean, kas nad põhjustavad midagi destruktiivset või ei).
 
galita 22. aprill 2015, kl 18.52
tyhm, kui mingi uuendus tekitab su arvutis probleeme, nagu näiteks teemaalgataja Windows Live Maili puhul. Kas kavatsed peale süsteemi taastamist jätta Windows Update automaatse peale? Kuidas sinu meelest oleks seda probleemi kõige lihtsam lahendada?
 
tyhm 22. aprill 2015, kl 20.36
galita Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Kuidas sinu meelest oleks seda probleemi kõige
> lihtsam lahendada?


Mõtlesin vahepeal, et võiks kogu selle lolluse kukele saata ja paigaldada Linux Mint.
 
galita 22. aprill 2015, kl 21.41
Ka Linux on lahendus, kuid veendunud Windowsi kasutaja võib Windows Live Mail'i näiteks Thunderbirdi vastu vahetada kui Windows Live Mail ei taha korralikult töötada.
 
n2 23. aprill 2015, kl 11.52
galita Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Küsimusele, mida üleliigset paneb Windows kaasa, v
> astasin ma juba 21.aprillil 09:22
> Püüan uuesti
> selgitada-kui Windowsi kasutaja ei kasuta näiteks
> Windows Live, siis tema jaoks on Windows Live ülel
> iigne, Firefox brauseri kasutaja jaoks on IE üleli
> igne jne....Teise jaoks võivad jälle nii Windows L
> ive kui IE vajalikud olla.
>
> to n2, mulle t
> undub, et sa norid lihtsalt tüli, sest googeldades
> leiab rohkem kui ühe veebilehe, kus kirjutatakse
> Windows Live Mail probleemist peale Windowsi uuend
> uste paigaldamist, täpsemalt põhjustab probleeme u
> uendus kb2454826
> http://www.postseek.com/meta/e
> c671c21878e1e41d4a6cb24802594db

Viga ei ole Windowsi värskenduses kui sellises, vaid arvutis (draiverite ühilduvusprobleem vm, mis on vaja tootja leheküljelt uuendada) ja selle kohta on olemas Microsofti tugi-veebilehel ju õpetus, kuidas see viga parandada – ”Windows Live Mail ei reageeri või ei käivitu pärast installimist KB2454826” https://support.microsoft.com/en-us/kb/2505524

Mina ei nori mingit tüli, sa lihtsalt mõnikord targutad liiga palju. Kirjutad, et Windows topib väga palju üleliigset kaasa ja kui siis küsida, mida KONKREETSELT, siis oskad nimetada ainult Internet Explorerit!
See vist sai selgeks, et Windows Live pakett tuleb ENDAL alla laadida , kui keegi midagi selles sisalduvat kasutada tahab.

Katsu ikka viisakaks jääda ja neid, kes sinuga diskuteerivad, mitte kohe norijaks nimetada. Püüa aru saada ka teiste inimeste kirjutatust. Minul sinu vastu pole kunagi midagi isiklikku olnud ja aktiivse nõuandjana oled väga tubli olnud.
 
galita 23. aprill 2015, kl 13.50
to n2, palun vasta küsimusele, miks peab inimene uuendama oma arvutis programmi, mida ta üldse ei kasuta?
 
n2 23. aprill 2015, kl 17.08
galita Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> to n2, palun vasta küsimusele, miks peab inimene u
> uendama oma arvutis programmi, mida ta üldse ei ka
> suta?
'
Galita!
Mina ei oska vastata, miks INIMENE laadib endale programme, mida ei kasuta.

Kui küsid Windowsi kohta, siis mina ei ole selle operatsioonisüteemi looja, usaldan seda, mida Windows Update minule pakub OS-i korralikuks töötamiseks.

Kriitilised uuendused oma operatsioonisüsteemile ja Internet Explorerile, värskendused sulgevad teadaolevad turvaaugud, mis aitavad takistada viiruseid, kräkkerite rünnakuid jms. Pole tähtsust, kas saad uusimad turbe- ja muud olulised värskendused Microsoftilt automaatselt või enda valitud viisil (st automaatsed värskendused on välja lülitatud), peaasi, et need on asendatud.


Hoopis eriasi on arvuti tootja - nemad tõepoolest võivad panna kaasa ebavajalikke värke, igasuguseid mängusid jm. Aga nende arvuti uuenduste saamiseks on ka mingi programm, konkreetselt minu HP-arvutis on HP Support Assistant (nagu ka sinul vist). Ei pea isegi oma pead vaevama ja otsima uusi versioone tootja kodulehelt.
 
galita 23. aprill 2015, kl 17.51
to n2, loodetavasti oled märganud, et automaatne windows update laadib uuendusi alla ka Windowsiga kaasas olevatele programmidele, mitte ainult Windowsile endale. Ja nagu sa juba eespool ütlesid, ei tea ei sina ega mina, milliseid programme keegi kasutab, kuid automaatne uuendamine uuendab kõiki Windowsiga kaasas olevaid programme. Selle jaoks kes näiteks IE'd ei kasuta, on ka IE uuendused mittevajalikud.
Nüüd said aru mida ma mõtlen mittevajalike uuenduste all?
 
kle galitake 23. aprill 2015, kl 19.27
ie ei ole mitte lihtsalt üks windowsiga kaasas olev programm. ta on süsteemi osa. ie uuendus on sama oluline nagu süsteemi uuendus.
 
galita 23. aprill 2015, kl 20.40
to kle galita, mis ajast on brauser süsteemi osa?
Opsüsteem/windows on programmide kogum, mis käivitatakse arvutis alglaadimisprogrammi poolt ning mis juhib arvutisüsteemi tööd ja teenindab rakendusprogramme. IE on Windowsiga kaasas olev veebilehitseja, mis ei juhi arvutisüsteemi tööd ja mida kasutatakse lihtsalt netis surfamiseks ning mille asemel võib vabalt mõnda teist brauserit kasutada. Selliseid asendatavaid programme on teisiga peale IE ja nad on paigaldatud arvutikasutaja mugavusi silmas pidades, et inimene ei peaks hakkama end programmide paigaldamisega kohe vaevama.
 
kle galitake 23. aprill 2015, kl 21.44
juhul kui ie ei oleks süsteemi osa, vaid lihtsalt üks windowsiga kaasas olev programm, oleks teda vbl võimalik ka uninstallida...
Mõhk Metsavana 23. aprill 2015, kl 22.44
kle galitake Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> juhul kui ie ei oleks süsteemi osa, vaid lihtsalt
> üks windowsiga kaasas olev programm, oleks teda vb
> l võimalik ka uninstallida...


ongi võimalik. juhendeid leiad netist. windowsist jääb pärast IE täielikku eemaldamist järele windows 3.11 koos oma väga retro kasutajaliidesega.
Selle teema postitustele ei saa vastata, sest teema on moderaatori poolt lukustatud.