Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
millise firma arvutit osta
 
gerx 02. mai 2015, kl 16.58
Hiinlaste firma on lenovo , taiwani päritolu on acer ja asus , jaapanlaste omad on toshiba ja Fujitsu ja ülejäänud dell ,packard bell , hewlett packard jne jne
Jaapani arvuteid võib kiita aga kas veel on mingeid jaapani firma arvuteid ,mida võiks osta .
samuti kas maksab osta arvutit ilma tarvarata ja osta see hiljem juurde
 
no milleks on vaja arvutit 02. mai 2015, kl 17.28
Oleneb, milleks sa arvutit kasutad. Kui naistekas lollide küsimuste küsimiseks, siis pole küll vahet, mis arvuti sul on ja kas ja milline tarkvara tal on.

Ja muidugi, mis tarkvara sul üldse vaja on. Misasi on tarkvara ilma milleta sa arvutit osta tahad. Ega arvutimüüjad sulle ei pakugi igasugust tarkvara, mida arvutiga kasutatakse.
 
no milleks on vaja arvutit 02. mai 2015, kl 17.30
Ja lisaks, mis sellel tähtsust on, kes fuccing toodab seda arvutit, eestlane või metslane. Oleneb ikka, mida sa rvutiga teha tahad.

Igaüks neist toodab saastarvuteid massile ja igaüks neist toodab kvaliteetseid arvuteid äriklassile.
 
galita 02. mai 2015, kl 17.44
Kõigil tootjatel esineb praaki ja pigem tuleks arvutit valida vastavalt vajadusele ning hinnaklassile. Kõige odavamaid isendeid ei soovitaks, kuid koduarvutiks ei ole mõtet ka väga kallist osta, sest tehnoloogia vananeb kiiresti ja parem osta 10a. jooksul 2 odavamat arvutit kui 1 kallis. Hinnaklass 500-700€ on minu meelest juba normaalne ja hea kui garantiiaeg on 3a.
Mõhk Metsavana 02. mai 2015, kl 17.53
enamasti toodab ikka üks ja sama firma, Foxconn.
Mis silt toodangule lüüakse sõltub tellijast.

kui tahta korralikku jaapani või lõuna-korea arvutit. tuleks minna neisse riikidesse kohapeale ja osta sealt. nonde firmade eksport-toodang (tehakse reeglina hiinas ja keelatakse müüa tellija koduriigis) on paras loterii.
Mõhk Metsavana 02. mai 2015, kl 18.02
_koduarvutiks ei ole mõtet ka väga kallist osta, sest tehnoloogia vananeb kiiresti ja parem osta 10a. jooksul 2 odavamat arvutit kui 1 kallis. _

jutt ei päde.
kes tahaks iga arvuti vahetuse puhul vahetada välja kogu lisaseadmete hunniku, sest draiverid ei tööta uue arvuti peal?
 
arvan nii 02. mai 2015, kl 18.49
kasulik on osta kasutatud tehnikat.
firma nimi ei ole oluline.
 
mõhule 02. mai 2015, kl 19.57
Mine metsa oma jutuga, draiverid sõltuvad ikka op.süsteemist, mitte riistvarast
Mõhk Metsavana 02. mai 2015, kl 20.27
mõhule Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Mine metsa oma jutuga, draiverid sõltuvad ikka op.
> süsteemist, mitte riistvarast

vastasel pole kogemusi. vanem opsüsteem uuele rauale = fiasko. kas soovitad inimestele 640x480 resoga ja 16 värviga pilti vaadata?
 
galita 03. mai 2015, kl 11.47
to Mõhk, kas oled omavahel võrrelnud 10a. vanust läpakat praeguse aja sülearvutiga?
Mul on kodus mõned töökorras vanad läpparid, kõige vanem neist 11a. ja võrreldes kõige uuema sülearvutiga, mil ka tegelikult juba 3a. vanust, siis on ikka suur vahe küll. Vana läpakaga ei saa isegi kõiki youtube videosid vaadata, rääkimata sellest kui aeglaselt ta kõiki toiminguid teeb. Kui kannatust jagub, siis säästuLinuxiga netis uudiseid lugeda saab ja see on ka kõik.
Jään siiski oma arvamusele kindel, et sülearvuti ei ole asi, mida pärandatakse isalt pojale ja teatud aja tagant tuleb ka töökorras tehnika kaasaegsema vastu välja vahetada ning seepärast ei ole mõtet koduarvutiks väga kallist läpakat osta.
Mõhk Metsavana 03. mai 2015, kl 14.49
ahah. Galitakesele siis näidis probleem pureda:

kidramees kurtis: "Mbox 2 mini Yosemite all ei tööta - üldse ei tööta"

mida lahenduseks pakud. väga hästi töötava perifeeriaseadme väljavahetamine ei ole lahendus.
 
keevitaja 03. mai 2015, kl 15.39
Mõhk Metsavana Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> ahah. Galitakesele siis näidis probleem pureda:

> >
> kidramees kurtis: "Mbox 2 mini Yosemite all
> ei tööta - üldse ei tööta"
>
> mida lahenduseks
> pakud. väga hästi töötava perifeeriaseadme väljav
> ahetamine ei ole lahendus.

Mõhk, kuidas sa selle kidramehe siia teemasse keevitasid?
Mõhk Metsavana 03. mai 2015, kl 16.10
võta seda kui näidet, kus uus arvuti või arvutile paigaldatud uus opsüsteem põhjustab probleeme.
 
kulla möhk, 03. mai 2015, kl 16.52
valik on sinu. kas kasuta oma vanarauda (mbox 2 mini) südamerahuga kuskil vananenud opsüsteemis edasi. või kui tahad uue arvuti osta, siis osta mbox 2 mini asemel ka midagi uut, millel oleksid draiverid mõnele kaasaegsemale opsüsteemile.
 
galita 03. mai 2015, kl 21.41
to Mõhk, kidramehe probleemi kohta ei oska ma midagi välja pakkuda. Mina valin arvutit "koduperenaise" mätta otsast vaadates-arvuti peab suutma jooksutada erinevaid brausereid, temaga peab saama youtube videosid vaadata, vaadata netis olevaid TV kanaleid ja et oleks mugavam, siis peab olema HDMI kaabli pesa teleriga(välise ektaaniga) ühendamiseks, surfata netis, veebikaamera suhtlemiseks, matt ekraan, et silmad ei väsiks. Mingeid lisaseadmeid peale ID-kaardilugeja ja USB mälupulga ma läpakaga ei ühenda. Midagi välja ei prindi, kõik vajalik on pilve laetud. Opsüsteemid on USB pulgal. Kui välismaised firmad nõuavad dokumentidest koopiaid, siis olen ID-kaardist ja pangakaardist veebikaameraga fotod teinud ning e-mailile saatnud-siiani on rahule jäädud. Ega midagi enamat tavakasutaja arvutiga ei teegi.
Minu 11a. vana läpakas ei suuda isegi säästuLinuxiga enam Chromium (Chrome) brauserit jooksutada, kooma tõmbas vanakese. HD videode vaatamaisest ei tasu üldse rääkida ja loomulikult puudub nii vanal sülearvutil ka veebikaamera. Ja mis kasu sellest on, et kunagi maksis see läpakas kõva hinda ja raud on isegi praegu veel töökorras kui arvuti ei suuda enam programme jooksutada.
Lauaarvutiga on võib-olla teised lood, seal annab juppe välja vahetada ja üht teist võimsamaks teha, aga sülearvuti puhul on võimalused piiratud.
 
gerx 03. mai 2015, kl 23.28
Milliste firmade arvutitest siis näiteks tasuks hoiduda. Vahe on ikka sees , aastaid vanem jaapani arvuti kokku ei jookse , isegi siis kui viirused tarkvara ära rikkuseid õnnestus omal jõul kõik taastada , sest taastamissüsteemid toimisid.
Samas palju uuem ja võimsam hewleti arvuti ,mida tavaliselt väga soodsalt müüakse ,müüdi juba praagina ja sellest kõik probleemid algasid - arvutit välja ei vahetatud vaid läks garantiiremonti kus seda korralikult ei parandatud ja see ei võimaldanud ka varukoopiaid teha juhul kui mingi probleem tekkis ja probleem tekkiski ,mis omakorda läks küllalt kalliks maksma ja kõigele lisaks suur osa programmidest ,mis oli algses versiooniks jäigi kadunuks sest paranduses neid ei suudetud taastada .
Seega algselt odav arvuti osutus hiljem probleemide tekitajaks ja ka rahalises ja ajalises mõttes kulukaks.
Need uued firmanimed tekitavad ka kahtlusi , sest pole kindel , et kas 5 või 10 aasta pärast neid üleüldse olemas on ja kus saada siis tehnilist tuge .Vanad ja tuntud fimamärgid on kindlamad.
 
galita 04. mai 2015, kl 18.49
to gerx, firma võib 10a. pärast veel alles olla, aga kas sa tõestu usud, et kasutad täna ostetud läpakad ka veel 10a. pärast?:-))
Uus arvuti ei tähenda alati võimsamat arvutit, eriti veel siis kui see uus on säästuläpakas. Ega siis 300€ läpakas ei ole kokku pandud samadest juppidest, mis on 600€ maksev läpakas ja see reegel kehtib kõigi tootjanimede puhul.
Tarkvara ei ole seotud arvutiga ning ei kuulu garantii alla, samuti ei ole süsteemi taastamisel arvuti kui raudvaraga mingit pistmist. Ühesõnaga, kogu tarkvara k.a opsüsteem on arvutikasutaja enda mure, raudvara nt. kõvaketas, videokaart, emaplaat...on müüja/tootja mure ja kui see katki läheb, siis remonditakse tasuta või asendatakse uuega.
Ühesõnaga, pane kirja milleks arvutit kasutad ja kui palju oled valmis läpaka eest raha välja käima ning me üritame siin kamba peale sulle midagi e-poodidest leida. Kas otsustad neist mõne ka ära osta või mitte, on su enda otsustada.
 
to gerx 05. mai 2015, kl 15.13
Foorumist:
1.
http://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=643976&highlight=lenovo

2.
http://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=644024

Poest:
http://www.arvutitark.ee/est/TOOTEKATALOOG/SULEARVUTID-14-ekraaniga-sulearvutid/122139
isemaag 05. mai 2015, kl 18.35
Davaite žitj druužno!

Kui on nii nälg, astuge sisse kõige lähemasse arvutipoodi ja OSTKE! OSTKE! OSTKE!

kõige esimene kes pilgu alla jääb, ongi see ainumas.
 
l337 h4x0r 11. mai 2015, kl 11.24
Absoluutselt sekundeerin väitele, et tavakasutuses on mõistlikum osta odav ja vahetada see aastate pärast uue odava vastu kui osta mingi vahepealne.
Süleritest rääkides tuleks kõigepealt paika panna see mida hakatakse selle arvutiga tegema ja kas teda kantakse palju kaasas.

Kui läppar enamuse ajast istub kodus lauapeal siis delfi lugemiseks, tekstitöötlus, niisama hobikorras piltide tuunimine, youtube jne. jaoks võtaks ise südamerahuga mingi 350 eura maksva asuse ja investeeriks 60 eura SSD'sse - HDD kas müüks maha või siis ostaks välise karbi ja jätaks väliseks andmetalletajaks.

opsüsteem võiks ikka kaasas olla kui just ise põhimõtteliselt linuxit ei taha panna, juba ei oma retail windowsit või siis windowsi vanaema versiooni.
 
to l337 h4x0r 14. mai 2015, kl 09.46
Kui läppar istub enamus ajast laua peal, tasub osta lauaarvuti. Suurem ekraan, võimalus vahetada juppe välja. Ja tänapäeva lauaarvuti ei pea olema suur kobakas, mis kuskile ära ei mahu. Leidub valmislahendusi, mis on sama väiksed kui digiboks.
 
galita 14. mai 2015, kl 17.45
Juppide vahetamise soovitus on kasulik ainult neile, kes seda ise teha suudavad. Teenindusse minnes muutub see mõtetult kalliks. Lisaks sellele tarbib lauaarvuti läpakast tunduvalt rohkem elektrit.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!