Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
aidake taipamatut
 
aleksandra 21. september 2016, kl 15.29
koopia või mitte, sellel ei ole kõigevähematki vahet enam
 
küsida võib? 21. september 2016, kl 17.16
Kes seda nõudis, kelle idee see oli? Sellisel kujul? Milleks?
 
Jüri 21. september 2016, kl 22.19
Mina ka ei saanud aru.Mul oleks küsimus teema algataja aleksandrale.Mõlemad anna variandid kõlbavad.Saame salvestatud faili.Aga mis sellega edasi teha?Maili seadetes on punkt-allkiri.Kui see aktiveerida,siis on iga saatmise korral automaatselt see allkiri.Kuidas aga asendada see allkiri failiga?Mina sain aru et aleksandra lahendas probleemi.Aga kuidas?Aleksandra nagu sulges teema.Aga kas ei oleks võimalik jagada lahendust teistega.
 
aleksandra 22. september 2016, kl 09.56
no ma sain oma allkirjast tehtud skännitud koopia raamatupidamisprogrammi teisaldada ja nüüd tulevad sealt programmist minu tehtud arved , kus on all minu allkirja koopia. seda ma tahtsingi. et mis selle allkirjaga peale hakata? no tahtsin et ta seal sedasi oleks ja kõik. kellele sobib kellele mitte, aga mina sain selle mis tahtsin.
 
helpmeplease 22. september 2016, kl 13.54
nojaa, aga sa küsisid abi suht segaselt, oleks pidanud mainima, et ramatupidamisprogramm on see ja see ja dokumentdid on selles ja selles formaadis ja tahan teha paint programmiga pildi ja selle siis sellele dokumendile kleepida.
 
Jüri 22. september 2016, kl 14.42
See kõik ongi segane.Mina arvan,et niisugust raamatupidamise programmi,kuhu saab panna automaatselt allkirja failina ei eksisteeri.
 
aleksandra 22. september 2016, kl 21.26
fail pidi olema bmp formaadis ja ma ei osanud skännitud dokumendist algul seda ühte tükikest välja lõigata, niikui terve lehe programmi panin, nii oli terve arve valge ja allääres allkiri. võttis aega aga asja sain, et paintis sain kenasti korrigerida just sellise tibatillukese tüki, kuhu mahtus ainult allkiri peale. nüüd asi korras. ega jah, võis tõesti segane paista, aga häda oli suur, ja leidus kes taipas ning aitas.
 
Kes selle häda kohustuslikuks tegi? 23. september 2016, kl 13.16
Väljamõeldud häda omale, sest allkiri on omakäeline, dokumendile kirjutatud.
Üks ja sama, korduv koopia, erinevatel arvetel, ei tähenda mitte midagi.
 
Jüri 23. september 2016, kl 13.59
Mind huvitaks selle failina salvestatud allkirja mitte moraalne või seaduslik külg,vaid tehniline teostamine.
 
Alliktja pole arvele vaja 26. september 2016, kl 07.09
aleksandra Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> tegu on raamatupidamise programmiga, kus teen ja s
> aadan välja klientidele arveid mailile. enne print
> isin paberi peal välja ja saatsin käsipostiga või
> muud moodi, nüüd saan saata maili peale ja minu al
> lkiri on all kenasti. ei pea ükshaaval kirjutama,
> vaid kohe ongi blanketi osaks. tulemus on hea. ei
> ole mingi väärkasutus ega muu illegaalne jama. kol
> edasti fantaasiarikkad olete . veelkord tänud anna
> le.

Kas sa ise tõesti ei ole meiliga arveid saanud?
Kui oled, kas seal on allikiri?
EI OLE!

Saa ükskord aru, et arvele pole vaja allkirja lisada. Sulle on siin korduvalt püütud seda selgeks teha, ka postiga saadetud paberarvele ei ole allkirja vaja.

Keegi ei arvagi, et tegemist millegi illegaalsega on, lihtsalt seda ei ole vaja. Ega sina ju ainus inimene pole, kes arveid esitab. Sellepärast kõik imestavadki, et mida sa sudid sellel allkirjaga.
 
robi 27. september 2016, kl 11.30
mida sa lällad siin oma "õigusega" ja vajalikkusega. inimene tahab, et arve näeks välja "nagu päris", noh, allkirjastatud ja puha. ära sina oma eeslipead nii hirmsasti vaeva ja lase inimestel oma asju ise otsustada.
 
Shadow25 27. september 2016, kl 19.49
Aleksandra, tubli, et hakkama said, aga kinnitan ka, et seaduslikult pole sellel kopeeritud allkirjal absoluutselt mingit väärtust. Ebavajalik on seda lisada, see ei muuda midagi. Pole vahet, kas see kopeeritud allkiri on seal või mitte. Ka selle kopeeritud allkirja olemasolul on need arved sul tegelikult ikka allkirjastamata. Näiteks kui sa käsitsi allkirjastad mingi dokumendi, skännid selle arvutisse, siis alates sellest hetkest muutub allkiri sellel skännitud failil väärtusetuks. Digitaalsetel failidel kehtib meil vaid ID-kaardiga allkirjastatud failid.

------------------------------------------------------------------------
http://www.assolea.ee - Giid, tõlk ja soome keele õpetaja
 
Jüri 27. september 2016, kl 20.23
Mina siiski arvan,et allkirja lisamine failina autamaatselt meilile ei ole teostatav.Nii et see kisa ja kära on asjatu.Mina ei usu et Aleksandra sellega hakkama sai.Meilile saab automaatselt lisada allkirja.Aga selleks allkirjaks võib olla sinu nimi või perekonnanimi tähtetena.
 
jalus, manus, joonealus, allasuv kiri 28. september 2016, kl 21.34
Jüri provotseerib, et tallegi lahti seletataks.
Kui tahaks, võib kasvõi liikuva allkirjakujutise lisada :D Nii dokumentidele kui meilidele.
Aga siis pole see allkirjataoline vihmausjas kujutis siiski enam allkiri.
 
allkiri 28. september 2016, kl 22.49
Saab küll digiallkirja meilile automaatselt lisada kui kasutada e-postiprogrammi Thunderbird. Thunderbirdis kasutatakse allkirjastamiseks PIN1 koodi ning sel allkirjal on sama jõud, mis pliiatsiga paberile kirjutatud allkirjal.
Kes soovib ametliku avaldust või pöördumist teha, kuid ei viitsi selleks eesti.ee portaali sisse logida ning kasutada seal olevaid e-posti aadresse, siis võib kasutada Thunderbirdi. Allkirjata e-mailile ei ole kohustatud ametnikud vastama.
 
Jüri 28. september 2016, kl 23.00
Lugege palun tähelepanelikult.Jutt oli siiski meilist.Ja iga meili saatmisel pidi allkiri automaatselt all olema,et iga kord mitte allkirjastada.
 
Mari 29. september 2016, kl 11.35
Ära pinise kogu aeg Jüri, muidu saad lataka.
 
allkiri 29. september 2016, kl 12.03
Jüri, saime aru, et tegemist on meiliga--ega paberkandjal olevat kirja ei olegi võimalik Thunderbird'ga saata.
Kui saadad digiallkirjastatud kirja, siis allkirja märgiks on kinnine ümbrik. Minu teada vaikimisi digiallkirjastamine ei tööta, tuleb netist alla laadida sertifikaadid ning sisestada Thunderbirdi seadetesse nende asukoht. Edasi tuleb sisestada PIN1 kood, mis Thunderbirdis töötab digiallkirjana ning märkidas seadetes, kas soovitakse kõik meilid digiallkirjastada või tuleb selleks eraldi käsk anda.
Ise ei ole ma seda varianti oma paar aastat kasutanud, ametlike kirjade saatmiseks olen kasutanud eesti.ee protaali, kus kõigil ID kaardi omanikel on 3 e-maili aadressi. Sealt saab valida endale kõige meelepärasema aadressi, soovi korral võib ka kõike 3 kasutada ning sealt saadetud kirjad loetakse juba digiallkirjastatuks, kuna eesti.ee portaali logitakse sisse ID-kaardiga. Postkasti seadetes on võimalik suunata kirjad ümber oma igapäevaselt kasutuses olevale e-maili aadressile, siis ei pea kogu aeg eesti.ee portaali sisse logima, et vaadata, kas meilile on juba vastatud või mitte.
 
Teema esimestes ridades 29. september 2016, kl 13.26
Jüri, mitte meilidele vaid dokumentidele küsiti.
 
Jüri 29. september 2016, kl 14.48
Annan alla!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!