Tere!
Mina olen 24 ja 1,5a tütre ema.
Sünnituse tähtaeg oli mul 5märts.
Haiglasse pandi mind sisse 3 märts,kuna günekoloog ütles vastuvõtul et on tekkinud neerukahjustus ja pissiprooviga pole kõik korras.Saadeti mind haiglasse.Pandi mind ootele.
Nii ma siis seal ootasin,hirmus,et mismoodi see hakkab välja nägema -see sünnitus.Ma niigi kartsin meeletult seda ja veel kuulsin kuidas sünnitustubades järjest naised röökisid ,kes rohkem kes vähem.Kes enne sünnitust,kes pärast.
Ma olin paanikas.
Saabus 6 märts ja ikka ei midagi.Laps ei tahtnud veel tulla.
7 märts otsustati et vaja esile kutsuda.
Pandi geeli.Aga ei midagi.Järgmise päeva hommikul ehk siis naistepäeval mees mul ütles no täna on see päev.Pandi mulle hommikul jälle geeli ja ei midagi ikka:(((
9.märtsi hommikul otsustas arst et enam oodata ei saa ja tuleb kott katki lõigata.Kell 9 hommikul lõigati kott katki.Veed tulid ära.Kutsusin mehe haiglasse ja hakkasime jalutama koridoris.Valud hakkasid aina tugevamaks minema.Lõunast ma ei jalutanud enam.Olin pikali,sest valud olid juba kohutavad.Siiski emakakael ei avanenud piisavalt.
Pandi uuesti geeli ja siis hiljem veel kanüül...ja siis hakkas see kõik pihta.Ma mõtlesin et ma suren.Ausalt noh.See oli kohutav.
Mul oli ka nii piinlik et presside ajal ma punnitasin ka oma soolikaid tühjaks.Mul oli ju mees kõrval ja mina poetasin seal küll pissi ja siis seda teist värki :)Ja samas koos piinlikkusega pidin veel nende valudega toime tulema.Röökisin nagu pöörane.Ma ei suutnud lihtsalt vait olla.NII VALUS OLI.
Kell 17.42 sain kätte oma tütre 4,350kg 54cm pikk ja minule kohe rahusteid.Olin läbi nii füüsiliselt kui vaimselt.
See öö ma ei maganud.Ma ei julenud.Vaatasin last.Ma kartsin teda.Mulle ei jõudnud kohale et olin lapse kätte saanud.Keda nii kaua ootasime ja kellele ma juba hulga riideid varusin,roosasid :)
Rinnapiima mul ei tulnud.Laps oli nälgas.Röökis ainiti.Ma ei mõistnud teda ja tema ei mõistnud mind.Ma ei julenud tal ka mähkmeid vahetada.Haigla õed tegid kõik vajaliku.
Ma ei olnud valmis olema EMA!
Ma olin nii õnnetu koguaeg,ma tahtsin nutta.Aga palatis oli teisi emmesid ka (perepalatid olid kõik täis).Ja ma käisin salaja nutmas.
Ma mõtlesin et issakene ma ei oska olla ema.
lootsin et kõik muutub kui saame koju.Et ikkagi oma kodune keskkond ja oma pere.
Depressioon kestis mul kokku kuu aega.Päevast päeva ma nutsin ja julgen praegu ka tunnistada et mõtlesin ka kohtavaid mõtteid,et mis oleks...kui poleks last jne.
See masendus ja tupiku tunne läks järsku üle-ma ei pannudki tähele.
Mees toetas mind ka nii kuis jaksas.Aga ta ju pidi tööl ka käima.Ja nii ma siis saatsin hommikul mehe tööle,päeval nutsin lapsega kordamööda ja siis kui mees tuli ,magama.Ja nii päevast päeva.
Nüüdseks on kõik möödas ja oma last jumaldan rohkem kui midagi muud siin ilmas.Me oleme nii lähedased.Ainult musitame ja kallistame koguaeg :)
Ei suuda uskuda et võisn kunagi mõelda halbu mõtteid või võisin teda algul mitte armastada!
Nii valusalt peab see väike imeline olevus maailma tulema aga ta tasub ka kuhjaga!
Siiski möödas on sünnitusest 1,5 aastat ja näen siiamaani õudusunenägusid et olen JÄLLE rase!!!!
Ei teist ma küll ei taha.Vähemalt nii mõtlen ma küll praegu!