beebi nüüd juba 2,5 nädalane.
sünnitus- tead ära küsi, see tekitab sulle endale lisastressi, valehirmsid- ise ma ei lugenud ühtki kirjeldust, ei käinud perekoolis ja ei küsinud kellegi käest ja nii oli lihtsam- psühholoogiliselt, sest ma ei teadnud karta, midagi halba oodata. kui aeg käes, kannatasin ära, tegin ära. see on loll jutt, et neil sünnitusel kergem, kes perekoolis käinud.
sünnituse ajal soovitan valude leevenduseks dussi all olla, see tõesti aitas, valu ajal masseerisin dussi joaga kõhtu. vannis oli ka kergem, kuid see aeglustab sünni tegevust ja valud kestavad kauem. viimases lõpus soovitan võimalikult palju püsti olla (valude vahel) või istuda püstises asendis- see kiirendab avanemist- see oli üsna jube, aga mina sünnitasin nii 2 h varem, kui arst oli prognoosinud 6 cm peal- öeldi et läheb veel 4h, läks 2h.
beebiga-no aega võtab see rütmi kätte saamine, ennast häirib süsteemse inimesena see, et beebil pole kindlat rütmi- palju magab, millal sööb, kaua üleval on, millal uuesti magama jääb, teadmatus kas täna öösel saab magada (piisaks 6-7 tunnist), et päeval jõukaks lapsega tegeleda.
Tundub, et tuleb võtta päev korraga, varuda palju palju kannatust ja vähemalt esimene kuu keerleb aeg beebi ümber. Räägitakse, et hiljem pidi lahedamaks minema ;) :)