Autor: kommija
Aeg: 02-13-09 17:23
See jutt näitab, et naised on hoopis lollid:
"sellest epiduraalsüstist pidid debiilikud lapsed syndima. t2nap2eva naised on nii n6rgad ja egoistlikud. Naised on sadu tuhandeid aastaid synnitanud ei midagi hullu, j2id ellu ja terved lapsed tulid."
Loogish, miks te, sellised mutid, üldse haiglasse lähete? Sünnitage aga kartulivagude vahel, ilma arsti ja rohtudeta, külaposijad abiks - nii on ju 100 000 aastat tehtud. Mis see laste ja emade suremus siis oli, no keda see huvitab.
Ise eelistan lausa keisrilõiget, sest ma ei arva, et kui on vahendid antud, siis neid kasutada ei tohi, et saaks aga 10 tundi valust karjuda ja pärast 10 a mingeid lolle harjutusi teha. Aga eks lollid pidi kirikus ka peksa saama, nii et edu piinlemisel.
------------------------
kes meist siin loll on, kui epiduraal mõjub lapsele.. muudab lapse loiumaks ja laps ei pruugi huvi tunda söömise vastu veel paar päeva pärast sünnitust.. lapse rinnalepanek esimesel elutunnil on aga hädavajalik piima korralikuks tekkeks ja lapse-ema vahelise sideme kinnitamiseks.. lapse turvatundest rääkimata.. või äkki ei peaks lastele rinda ka enam andma, me rumalad naised.. pudelitoidud on ju olemas tehnikasajandil? kui tahad pikemat loengut vastava haridusega inimeselt rinnaga toitmise tähtsusest, siis anna teada ja ma varustan sind oma andmetega..
selle jutuga ei tahtnud ma epiduraali ka päris maha teha.. mõistagi on see teatud juhtudel õigustatud, aga arvestada tuleb sellega, et reeglina aeglustab see sünnituse kulgu ja tuleb hakata manustama omakorda ravimeid, mis sünnitust kiirendaksid jne.. enne sellise otsuse tegemist tuleks siiski arsti/ämmaemandaga põhjalikult nõu pidada ja miinuseid-plusse kaaluda..
ja keisrilõikest rääkides.. kangesti arenenud ja haritud inimene.. kas tead millised riskid on selle puhul nii sulle kui sinu lapsele? kas tead, miks on loodus ette näinud vaginaalse sünnituse (see on siiski norm ja riskide puhul on keisrilõige mõistagi põhjendatud)? miks on sünnituse aeg reeglina suhteliselt pikk ja sünnitusteed suhteliselt kitsad?
ehk tasuks selle üle natuke mõelda ja uurida vastavat tõenduspõhist kirjandust?
normaalne naine mõtleb ennekõike ikkagi oma lapse tervisele ja heaolule, mitte ei löö sellele kõigele käega väikese valukartuse pärast.. tõepoolest miljardid naised on läbi aastatuhandete sünnitanud ja see on normaalne füsioloogiline protsess, mitte protseduur.. loomulikult on alles viimastel aastakümnetel sünnitusabi kvaliteet tõusnud ja saanud teatavaks elementaarsed a ja antiseptika põhimõtted, aga toiming on ju sama?!
rääkimata sellest, et üha enam eesti naisi otsustab kodusünnituse kasuks, paraku on see ptaegusel hetkel veel seadusandlusega seoses raskendatud.. hollandis (üks arenenuma tervishoiusüstteemiga riike) muide on 1/3 sünnitustest kodusünnitused.. huvitav, miks küll?
minul oli sünnitusel palju abi naerugaasist.. olgugi, et valud viisid silmanägemise ja tunne oli nagu tahaks laps nagu "alieni" filmis läbi kõhunaha välja tungida, ei tulnud mul mõttessegi epiduraali nõuda.. naised, ärge olge sellised hellikud..